به گزارش ایرنا، رضا مقدم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در سال زراعی جاری ۲۰ هزار و ۳۹۶ هکتار اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت گندم اختصاص یافت و ۱۰۱ هزار و ۸۴۶ تن گندم از اراضی زیر کشت این محصول در این شهرستان برداشت شد.
وی با اشاره به برنامهها و سیاست گذاریهای مناسب دولت سیزدهم در افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به عنوان مشوقی برای افزایش سطح زیرکشت این محصول، اضافه کرد: از مجموع مزارع زیر کشت گندم در این شهرستان ۱۹ هزار و ۸۴۶ هکتار آن به صورت آبی و مابقی به صورت دیم کشت شده بود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال ۲ هزار و ۷۴۲ هکتار از اراضی این شهرستان با تولید ۱۲ هزار و ۳۲۸ تن به محصول جو و ۲۳۰ هکتار از اراضی با تولید ۸۵۷ تن به محصول کلزا اختصاص یافت.
وی با تاکید بر ضرورت توسعه و ترویج کشت کلزا در این شهرستان اظهار کرد: گفت: با تمهیدات در نظر گرفته شده، تاکنون حدود ۵۲۷ هکتار، در سطح مراکز با کشاورزان، عقد قراردادِ کشتِ کلزا انجام گرفته است.
مقدم با اشاره به اهمیت تأمین به موقع نهاده های کشاورزی مورد نیاز برای کشت محصولات پاییزه گفت: نیاز شهرستان به بذر غلات برای زراعت های پاییزه حدود سه هزار و ۹۰۰ تن است که یک هزار و ۲۰۰ تن آن از طریق بذر اصلاح شده با نظارت مرکز تحقیقات کشاورزی تأمین و بین زراعین توزیع می شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب افزود: نیاز شهرستان به کودهای شیمیایی پایه برای کشت های پاییزه حدود ۶ هزار و ۴۰۰ تن است.
وی بر جذب حداکثری بذر گواهی شده، بوجاری و ضدعفونی بذر خود مصرفی، تهیه بستر مناسب بذر، نظارت بر عملیات کاشت زراعتهای پاییزه و رعایت بازه زمانی کشت، توسعه کشاورزی حفاظتی و حفظ بقایای گیاهی، انجام اقدامات ترویجی جهت افزایش سطح بیمه محصولات پاییزه، رعایت تناوب زراعی و الگوی کشت ارائه شده از سازمان جهاد کشاورزی استان، تاکید کرد.
دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجانغربی است.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.