به گزارش ایرنا؛ بنیاد مسکن به عنوان نخستین نهاد سازندگی در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ به فرمان امام راحل تاسیس شد و از همان زمان دغدغهای که امام راحل در زمینه ساخت مسکن برای محرومان داشت، این نهاد شروع به فعالیت کرد.
با شروع جنگ تحمیلی بازسازی مناطق جنگ زده، حوادث غیرمترقیه و بعدها تهیه و اجرای طرحهای هادی روستایی و تهیه مصالح طبق اساسنامه بنیاد مسکن در حیطه کاری این نهاد قرار گرفت.
طی ۲ سال اخیر با اجرای هر چه بهتر سیاستهای ابلاغی دولت مردمی سیزدهم در اجرای طرح هادی و بهسازی روستایی، مقاومسازی مسکن، جدولگذاری و صدور سند مالکیت، ضربآهنگ رشد و توسعه روستاهای ملایر شتاب بیشتری گرفته و در سایه حمایتهای دولت و همت دولتمردان این شهرستان، انقلاب عمرانی در روستاهای ملایر به راه افتاده است.
شهرستان ملایر که با جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر در ۷۵ کیلومتری همدان مرکز استان قرار گرفته، ۲۰۸ روستای دارای سکنه دارد که از نطر جمعیت و تعداد روستا، یکی از شهرستانهای پیشتاز استان همدان است و در بسیاری از شاخصها همچون مقاومسازی مسکن روستایی و اجرای طرح هادی بالاتر از میانگین استانی و کشوری قرار دارد.
طبق اعلام بنیاد مسکن ملایر، از ۱۶۳ روستای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان، تاکنون در ۱۴۷ روستا اجرای طرح هادی آغاز شده که در برخی روستاها نیمهتمام و در برخی خاتمه یافته است، همچنین طرح هادی در ۷۱ روستا به اتمام رسیده و در ۷۶ روستا نیز نیمهتمام است که ممکن است در حال اجرای فازهای یک، ۲ و سه باشند.
آسفالت ۴۲ روستا؛ دستاورد دولت سیزدهم در ملایر
و باز هم از دستاوردهای مهم بنیاد مسکن شهرستان ملایر اجرای ۱۲۲ پروژه در سالجاری، نمونه بارز خدمت جهادی و مردمی این نهاد انقلابی است که در قالب این پروژهها، ۴۲ روستا با ۵۱۲ میلیارد ریال اعتبار آسفالت و انقلابی در نهضت آسفالت روستایی ایجاد شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان ملایر با افتخار اعلام کرد: در سایه حمایتهای دولت سیزدهم ۲۳۶ هزار مترمربع آسفالت در ۴۲ روستای این شهرستان انجام شد و بالغ بر ۳۵ هزار تُن آسفالتریزی شد که در تاریخ ملایر بیسابقه است.
"محمدمهدی عبدالملکی" در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، خاطرنشان کرد: در چند روستای ملایر حتی یک مترمربع هم طی چهار دهه انقلاب آسفالت انجام نشده بود که با نگاه عدالتمحور دولت سیزدهم و نگاه حمایتی فرماندار ویژه ملایر، یکی از اولینها را در تاریخ این شهرستان ثبت کرد.
مدیر بنیاد مسکن ملایر: از جمله این روستاها روستای "پیهان" بود که پنج هزار مترمربع آسفالت اجرا شد، در روستای "حمزهلو سفلی" چهار هزار و ۷۰۰ مترمربع، "مهدیآباد" چهار هزار مترمربع، "تلهجرد سُفلی" چهار هزار مترمربع آسفالت ریزی شد و جزء یکی از اقدامات شاخص است که در دولت سیزدهم رخ داد.
وی ادامه داد: از جمله این روستاها روستای "پیهان" بود که پنج هزار مترمربع آسفالت اجرا شد، در روستای "حمزهلو سفلی" چهار هزار و ۷۰۰ مترمربع، "مهدیآباد" چهار هزار مترمربع، "تلهجرد سُفلی" چهار هزار مترمربع آسفالت ریزی شد و جزء یکی از اقدامات شاخص است که در دولت سیزدهم رخ داد.
مدیر بنیاد مسکن ملایر زیرسازی ۵۰ روستا بالغ بر ۳۵ کیلومتر و جدولگذاری بیش از هفت هزار و ۶۰۰ مترطول ابنیه، اجرای بیش از ۲۰۸ مترطول کانال، بیش از ۶۲۳ مترمربع دیوار و احداث یک دهانه پل ۹ متری در روستای "توسک سفلی" را از دیگر اقدامات در ۶ ماهه امسال برشمرد و گفت: چنانچه اعتبارات دیگر هم اختصاص یابد، دیوار کانال رودخانه این روستا را بازسازی و پروژه را تکمیل میکنیم.
شاخص ۹۰ درصدی اجرای طرح هادی در ملایر
پیشتازی بنیاد مسکن ملایر در اجرای طرحهای هادی روستایی نیز از آن دست اتفاقات خوب و دستاوردهای مهم در توسعه روستایی است که به گفته عبدالملکی، تاکنون این شهرستان ۹۰ درصد از طرح هادی را در روستاها محقق کرده، در حالیکه این شاخص در کشور ۶۲ درصد و در استان همدان ۹۳ درصد است.
وی با بیان اینکه امسال اجرای طرح هادی در ۴۰ روستای این شهرستان را در کمیته برنامهریزی پیشنهاد دادیم که با نگاه مثبت فرماندار اعتبار گرفت و از محل اعتبارات استانی مصوب شد، افزود: منتظر تخصیص اعتبار هستیم تا بلافاصله و فرآیند انتخاب پیمانکاران انجام و عملیات اجرایی شروع شود.
مدیر بنیاد مسکن ملایر به بازنگری طرحهای هادی روستایی اشاره و اضافه کرد: ۱۴۲ روستا در این شهرستان نیازمند بازنگری طرح هادی هستند که امسال در کمیته برنامهریزی برای بازنگری طرح هادی ۱۷ روستا اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد ریال در نظر گرفته شد که امیدواریم تخصیص ۱۰۰ درصدی یابد و بازنگری را انجام دهیم.
عبدالملکی این پیام مهم را به تمامی روستاییان، دهیاران، شوراهای اسلامی و بخشداران این شهرستان داد که با توجه به اعتبارات هنگفتی که دولت امسال برای بازنگری طرحهای هادی اختصاص میدهد، با توجه به ارائه طرح "بازنگری موضعی" از سوی مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان، همکاری لازم را با این نهاد داشته باشند.
وی در توضیح این قانون گفت: اگر مالکان روستایی توافق کنند بخشی از زمینها در قالب توسعه روستایی به روستا واگذار کنند و توافق و تفاهم با بنیاد مسکن انجام شود، در مرحله نخست کسانی که بدون مسکن هستند، از آن اراضی الحاقی به آنها زمین واگذار میکنیم و تسهیلات مسکن دریافت میکنند و اشتغالزایی خوبی در روستا ایجاد میشود.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان ملایر یادآور شد: علاوه بر این از محل واگذاری اراضی در روستاها با تایید دهیار، شورا و بخشدار، مبلغی که برای واگذاری اراضی گرفته میشود، در خودِ روستا پروژه تعریف و اجرا میشود.
اختصاص ۵۰۲ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه روستاهای ملایر
عبدالملکی با بیان اینکه اجرای این طرح موجب افزایش ارزش افزوده زمینها در روستا و توسعه روستایی میشود، اظهار داشت: با همکاری مردم و مالکان روستایی، تاکنون در روستاهایی همچون مرویل، گماسا، موسی بلاغی، دهمیانه، احمدیه و پاتپه از محل واگذاری اراضی پروژه عمرانی اجرا شده است.
در کنار تمامی اقدامات شاخص بنیاد مسکن و حمایتهای دولت، نمایندگان مردم ملایر در محلس شورای اسلامی نیز از توسعه و آبادانی روستاها غافل نشدند و در راس امور خود قرار دادند و به گفته عبدالملکی، حجت الاسلام آزادیخواه از محل اعتبارات در اختیار نمایندگان در سالجاری، برای ۲۷ روستا ۱۶۲ میلیارد ریال و دکتر بیگینژاد دیگر نماینده ملایر برای ۱۲ روستا ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح هادی اختصاص دادند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان ملایر: مجموع اعتبارات اختصاص یافته از سوی نمایندگان ۲۴۲ میلیارد ریال است و اعتبارات کمیته برنامهریزی بنیاد مسکن امسال حدود ۲۶۰ میلیارد ریال است که با نگاه حمایتی فرماندار اختصاص داد و در نوع خود بینظیر است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان ملایر مجموع اعتبارات اختصاص یافته از سوی نمایندگان را ۲۴۲ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: اعتبارات کمیته برنامهریزی بنیاد مسکن امسال حدود ۲۶۰ میلیارد ریال است که با نگاه حمایتی فرماندار اختصاص داد و در نوع خود بینظیر است.
عبدالملکی یادآور شد: با این اعتباری که برای اجرای طرح هادی مصوب شد، حدود ۵۲۰ میلیارد ریال اعتبار توانستیم جذب کنیم که در مرحله تصویب است و باید تخصیص پیدا کند تا هر چه سریعتر شروع به کار کنیم.
به گفته وی؛ با پیگیریهایی که داشتیم نامهای را تنظیم و درخواست چهار هزار تُن قیر یارانهای برای آسفالت روستاها کردیم و در این راستا طبق رایزنی نماینده ملایر با رئیس ینیاد مسکن کشور، وی قول مساعد داد از مازاد قیر امسال به ما قیر یارانهای اختصاص دهند.
صدور ۲۰ هزار سند مالکیت روستایی با شاخص ۷۲ درصدی
در شهرستان ملایر ۳۲ هزار و ۱۸۳ خانوار روستایی زندگی میکنند که از این تعداد ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکونی وجود دارد و طبق گزارش بنیاد مسکن، بالغ بر ۲۰ هزار سند مالکیت برای واحدهای روستایی ملایر تاکنون صادر شده که معادل ۷۲ درصد است.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان ملایر ادامه داد: ملایر روستاهای اوقافی زیادی دارد و یکی از مشکلاتی که نتواستیم صدور سند مالکیت را به ۱۰۰ درصد برسانیم، اوقافی بودن روستاهاست.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: به تازگی بنیاد مسکن استان همدان در جلسهای که با اوقاف و امور خیریه داشت، قرار شد روستاهایی که تا یک دانگ از اراضی آنها در مالکیت اوقاف است، رایزنی کنند تا مشکل برطرف شود و بتوانیم برای واحدهای مسکونی این روستاها نیز سند مالیکت صادر کنیم.
بیش از ۶ هزار خانوار روستایی ملایر نیازمند مسکن هستند
وی گفت: از ۲۵ هزار و ۶۱۶ واحد مسکن روستایی، تاکنون ۱۸ هزار و ۸۲۸ واحد نوسازی شده و اختلاف بین واحد مسکونی و خانوار، نشان میدهد که ۶ هزار و ۵۶۷ خانوار نیازمند مسکن هستند تا تعداد واحد و خانوار ما برابر شود.
مدیر بنیاد مسکن ملایر بیان کرد: وجود اختلاف بین واحدهای مسکونی و نوسازی شده نیز بیانگر این است که ۶ هزار و ۷۸۸ واحد غیرمقاوم در این شهرستان وجود دارد و باید بهسازی، نوسازی و تبدیل به واحدهای مقاوم شوند که در مجموع ۱۳ هزار و ۳۵۵ واحد در این شهرستان نیازمند بهسازی و نوسازی هستند.
۷۴ درصد از واحدهای مسکن روستایی ملایر مقاومسازی شد
عبدالملکی گفت: در حال حاضر ۱۳ هزار و ۳۵۵ واحد مسکن روستایی در این شهرستان نیازمند بهسازی و مقاومسازی است و برای تحقق این طرح، راه زیاد داریم.
به گفته او؛ درصد تحقق مقاومسازی مسکن روستایی در این شهرستان ۷۴ درصد است، در حالیکه این شاخص در استان همدان ۶۴ درصد،کشور ۵۱ درصد و ملایر بالاتر از میانگین است.
عبدالملکی: ۱۵ روستای مخاطرهآمیز در این شهرستان شناسایی شد که با توجه به هشدار هواشناسی در پاییز امسال و برای پیشگیری از وقوع حوادث و سیل، این تعداد روستا را شناسایی کردیم که نیاز به احداث کانال، پل، دیوار ساحلی و دیوار حائل دارند و به تناسب نیاز، اعتباری بالغ بر ۳۰۶ میلیارد ریال برای ایمنسازی برآورد شد.
مدیر بنیاد مسکن ملایر سهمیه این شهرستان درسال ۱۴۰۱ را هزار و ۵۰۶ واحد عنوان کرد و افزود: از این تعداد هزار و ۴۸۰ واحد به بانکهای عامل معرفی شدند و بیش از یکهزار و ۱۰۰ واحد عقد قرارداد شده و این بدان معناست که در روستاهای این شهرستان هزار و ۱۰۰ واحد مسکن روستایی در حال ساخت است.
عبدالملکی با اشاره به وجود ۱۵ روستای مخاطرهآمیز در این شهرستان، خاطرنشان کرد: با توجه به هشدار هواشناسی در پاییز امسال و برای پیشگیری از وقوع حوادث و سیل، این تعداد روستا را شناسایی کردیم که نیاز به احداث کانال، پل، دیوار ساحلی و دیوار حائل دارند و به تناسب نیاز، اعتباری بالغ بر ۳۰۶ میلیارد ریال برای ایمنسازی برآورد شد.
تاریخسازی ملایر در اجرای نهضت ملی مسکن
وی در بخش دیگری از سخنان خود نهضت ملی مسکن را در این شهرستان را بینظیر دانست و گفت: با تلاشهای جهادی فرماندار ویژه ملایر، زمین نهضت ملی مسکن در شهرهای ازندریان، زنگنه و جوکار قطعی شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان ملایر ادامه داد: در ازندریان ۸۷ متقاضی داشتیم که با قطعی شدن زمین، این افراد برای واریز وجه به بانک ملت معرفی شدهاند و تا دهم مهر فرصت داده شده و بعد از واریزی وجه، بنیاد مسکن با دعوت از تمام دستگاههای نظارتی، قرعهکشی انجام و اراضی واگذاری میشود تا در قالب گروه ساخت و سه طبقه واحدها را بسازند.
عبدالملکی ادامه داد: در شهر جوکار نیز ۱۱ متقاضی داشتیم که به بانک معرفی شدند و اگر واریز وجه تمام شود، در قالب ۲ طبقه به صورت گروه ساخت انجام میشود و در کنار این، ۳۰ هکتار دیگر زمین نیز توافق شده است.
به گفته وی؛ در شهر زنگنه نیز ۴۴ نفر متقاضی برای واریز وجه به بانک تجارت معرفی شدند تا روال کار انجام و زمین واگذار شود و افزون بر این، ۲ پهنه دیگر در این شهر حدود ۳۰ هکتار معرفی شده که کارها در حال انجام است و فرآیند اولیه استعلامات تمام شده که امیدواریم به مرحله نهایی برسد.
مدیر بنیاد مسکن ملایر بیان کرد: در شهر سامن نیز ۴۴ نفر متقاضی داشتیم که برای ۲۰ هکتار زمین تاکنون تفاهم نامهها امضا شده و حدود ۲۰ هکتار دیگر باقی مانده که در حال رایزنی با مالکان هستیم و اگر به قطعیت برسد، متقاضیان به بانک معرفی میشوند.
عبدالملکی اضافه کرد: در اسلامشهر آقگل ۲۵ هکتار زمین توافق شده در مرحله انجام استعلامات هستیم و با توجه به اینکه در زمان ثبتنام قبلی، متقاضی نبود، اما در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ نفر متقاضی هستند که اگر ۲۵ هکتار انجام شود، قرار شد سامانه باز و با ثبت نام متقاضیان اراضی واگذار شود.
پروژه ۵۰۲ واحدی مسکن ملایر؛ یکی از اولویتهای بنیاد مسکن
وی گفت: در شهر ملایر نیز ساخت پروژه ۵۰۲ واحدی در قالب نهضت ملی مسکن با بنیاد مسکن است که این پروژه در زمینی به مساحت سه هکتار در ۱۳ بلوک به متراژ ۶۸ هزار مترمربع در دست اجرا است و ۱۲ بلوک آن ۴۰ واحدی در هفت طبقه و یک بلوک آن ۲۲ واحدی در پنج طبقه است.
مدیر بنیاد مسکن ملایر اظهار داشت: هم اینک کارهای هشت بلوک ۴۰ واحدی انجام و با پیمانکار عقد قرارداد شده و چهار بلوک فونداسیون و بتن آن به طور کامل ریخته شده و آرماتوربندی مشغول کار هستند.
عبدالملکی از تمامی کسانی که در زمینه ساخت مسکن همچون آرماتوربندی تخصص دارند، دعوت به همکاری کرد و گفت: به تمام شرکتها و پیمانکاران بومی ملایر نیز اعلام کردهایم که در بقیه مراحل ساخت مسکن ۵۰۲ واحدی، اولویت با نیروهای بومی است.
برای پروژه ۵۰۲ واحدی نیاز به نیروهای بومی داریم
وی درباره مدت زمان تکمیل این پروژه بزرگ مسکن، تاکید کرد: چنانچه تسهیلات بانکی هر چه زودتر به این پروژه تزریق شود، از نظر اجرا در کمترین زمان ممکن اَبَر پروژه ۵۰۲ واحدی را تکمیل میکنیم.
مدیر بنیاد مسکن ملایر گفت: علاوه بر این، یک پروژه ۱۴۰ واحدی نیز در شهر ملایر داریم که در زمینه ارتفاع طبقات، مصوبهای از کمیسیون ماده پنج میخواهد که قرار شد تا آخر هفته جاری مصوبه آن گرفته شود و شروع به کار کنیم.
وی با بیان اینکه وجود همدلی و وفاق بین مجموعه شهرستان و اعتماد راسخ به بنیاد مسکن، مسئولیت ما را سنگینتر میکند، افزود: باید کاری انجام دهیم که در تاریخ رقم بخورد و آمادگی داریم برای توسعه روستاها از همه توان خود استفاده کنیم و رکورد خود را در تمامی حوزهها افزایش دهیم.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: طی ۲ سال دولت سیزدهم تمامی اتفاقات خوبی که در ملایر رخ داده، تاکنون در تاریخ این شهرستان تکرار نشده و این دستاوردها را نمیتوان انکار کرد.