۹ شهریور ۱۴۰۲، ۹:۳۶
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85215224
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عمران روستاهای همدان؛ الفبای آبادانی در دولت سیزدهم

همدان- ایرنا- تبلور نگاه عدالت‌محور دولت مردمی و انقلابی سیزدهم، امروز مسیر جدیدی پیش‌روی روستاهای استان همدان قرار داده است، راهی که واژه محرومیت را از آبادی‌های دیار هگمتانه حذف کرد.

به گزارش ایرنا؛ آبادانی، توسعه و محرومیت‌زدایی روستاها، سرمشقی است که رئیس جمهور از همان ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم به همه استان‌ها و شهرها دیکته کرد تا امروز پویایی روستاها را حتی در دورترین نقاط استان شاهد باشیم.

تلاش و تکاپوی آبادانی و عمران روستاهای استان همدان از همان روزهای پیروزی انقلاب با صدور فرمان تاریخی حضرت امام(ره) مبنی بر تاسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شتاب گرفت تا پس از گذشت بیش از چهار دهه، امروز در دولت مردمی سیزدهم این تکاپو به اوج خود برسد و در هر زمان و لحظه‌ای توسعه روستاها، نیازمند تکرار این سرمشق‌ها باشد.

آبادانی روستاها پیشه متولیان امر در استان همدان شده، آنجا که دست‌اندرکاران عمرانِ آبادی‌های پایتخت تاریخ و تمدن در پیشرفت و توسعه هزار و ۴۵ روستای استان سنت‌شکنی کردند و روستانشینان را از بُن‌بست محرومیت خارج و حیات دوباره به روستاها بخشیدند.

همدان همواره برای قرار گرفتن در ریل توسعه و پیشرفت کشور، گام‌هایش را بلند برداشته و در بسیاری شاخص‌ها مدعی است و حتی به عنوان الگو برای سایر استان‌های ایران اسلامی قرار گرفته و امروز در ۲ سالگی دولت خدوم و صادق‌الوعده دولت سیزدهم، نهضت خدمت‌رسانی به روستاییان باصفا و همیشه همراه انقلاب و عمران و آبادانی در روستاهای همدان به راه افتاده و توسعه مهمان روستا به روستای این استان است و مردم طعم شیرین خدمت را به خوبی می‌چشند.

خروج روستاها از بُن‌بست محرومیت

ضرب‌آهنگ توسعه روستاهای استان همدان اگرچه در راستای اجرای منویات رهبر فرزانه انقلاب و هدف‌گذاری بنیاد مسکن از سال‌های دور آغاز شده، اما طی ۲ سال اخیر با اجرای هر چه بهتر سیاست‌های ابلاغی دولت مردمی سیزدهم در اجرای طرح هادی و بهسازی، مقاوم‌سازی مسکن، جدول‌گذاری و صدور سند مالکیت، این ضرب‌آهنگ شتاب بیشتری گرفته و در سایه حمایت‌های دولت، انقلاب عمرانی در روستاهای همدان به راه افتاده است.

در این راستا بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان در دومین سال هفته دولت در دولت مردمی آیت‌الله رئیسی تمامی افتخارات این نهاد انقلابی را البته در سایه حمایت‌های نماینده عالی دولت در استان روی دست گرفته و به خود می‌بالد که در شاخص‌های هدفگذاری این نهاد نسبت به میانگین کشوری پیشتاز است و در ۱۰۰ درصد روستاهای استان طرح هادی را اجرا کرده است.

شاخص بودن پروژه‌های بنیاد مسکن به ویژه در حوزه مسکن‌سازی، نهضت ملی مسکن، طرح هادی و بهسازی روستایی در هفته دولت مصداق بارز میثاق دولت با آرمان‌های محرومیت‌زدایی انقلاب و در راس آن نهاد مقدس بنیاد مسکن است که دستاوردهای بزرگی را در کارنامه خود ثبت و ضبط کرده است.

برخورداری همه روستاهای همدان از طرح هادی

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان، هر آنچه در توان داریم، در طبق اخلاص گذاشته‌ایم تا بتوانیم نیاز مردم و دستور رهبر معظم انقلاب در تامین مسکن که امروز جزء گرانترین کالاها در سبد خانوار مردم است، را اجرایی کنیم.

"مسعود رضایی" در گفت و گو با ایرنا، دولت مردمی آیت‌الله رئیسی را در خدمت‌رسانی به مردم به ویژه روستاییان و مناطق محروم، یکه‌تاز دانست و گفت: بنیاد مسکن به عنوان یک نهاد انقلابی، همواره خود را در کنار دولت و مردم می‌داند و با همین وفاق و همدلی و راهبری استاندار همدان، همراهی فرمانداران ده‌گانه استان و در عین حال توان و هم‌افزایی شکل گرفته، مسیر رشد و توسعه و عمران روستاها شتاب بیشتری گرفته و موجب شد استان همدان در نهضت ملی مسکن به رتبه سوم ارتقا یابد.

ساخت مسکن برای محرومان از اولویت‌های مهم بنیاد مسکن است که به طور جد در برنامه‌ها و سیاست‌های ابلاغی دولت سیزدهم قرار گرفت و در همین رابطه، طرح بهسازی، نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی در دولت جزء قانون نهضت ملی مسکن هم لحاظ شد.

رضایی نهضت ملی مسکن را یکی از افتخارات دولت سیزدهم برشمرد و اظهار داشت: سهمیه استان همدان در سال‌ نخست فعالیت دولت آیت‌الله رئیسی، بهسازی ۱۲ هزار واحد و سال گذشته ۱۰ هزار و ۴۵ سهمیه بود که ابلاغ شد و تاکنون از این تعداد، ۱۴ هزار و ۲۹۸ واحد در دستور کار قرار گرفته و به نتیجه رسیده است.

عمران روستاهای همدان؛ الفبای آبادانی در دولت سیزدهم

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان سهمیه سالانه این استان در نوسازی و مقاوم‌سازی را حدود ۱۲ هزار فقره عنوان و بیان کرد: در هفته دولت امسال این افتخار را داشتیم که در قالب نهضت ملی مسکن روستایی، چهار هزار و ۱۰ واحد مسکن روستایی را به مرحله بهره‌برداری برسانیم.

افتتاح بیش از چهار هزار واحد مسکونی در هفته دولت؛ هدیه دولت سیزدهم به همدانی‌ها

رضایی گفت: برای ساخت این تعداد مسکن روستایی اعتباری بالغ بر هشت هزار و ۲۰ میلیارد ریال هزینه شد که با آورده مردم، این اعتبار به حدود ۲۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال رسید.

به گفته او؛ استان همدان در بهسازی مسکن روستایی نسبت به کل کشور وضعیت خیلی بهتری دارد، به گونه‌ای که شاخص بهسازی و مقاوم‌سازی مسکن روستایی در کشور ۵۲ درصد و در این استان ۶۶ درصد است.

وی ادامه داد: پنج میلیون و ۴۰۰ هزار روستا در کل کشور وجود دارد که ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد از این تعداد تاکنون بهسازی شده و در استان همدان از ۱۶۵ هزار و ۳۰۱ واحد مسکن روستای، ۱۰۸ هزار واحد به همت بنیاد مسکن، بهسازی و مقاوم‌سازی شده است.

به گفته مدیرکل بنیاد مسکن همدان، برخی از شهرستان‌های استان همچون رزن، درگزین از صد درصد شاخص مقاوم‌سازی مسکن روستایی عبور کرده‌اند و دلیل این است که قبلا بازسازی مناطق حادثه‌دیده شامل آنها شده و برخی شهرستان‌ها نیز همچون نهاوند و ملایر از شاخص مقاوم‌سازی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد برخوردار هستند و روال طبیعی مقاوم‌سازی آنها انجام شده است.

رضایی از دیگر افتخارات دولت سیزدهم را مسئولیت بنیاد مسکن در اجرای نهضت ملی مسکن عنوان کرد و افزود: در حال حاضر از همه توان خود برای توزیع خدمات بنیاد مسکن به نقاط روستایی استفاده می‌کنیم و امروز با نگاه عدالت‌محور دولت سیزدهم، گستره خدمات بنیاد در تمام شهرها فراهم شده و بنیاد مسکن عهده‌دار ساخت مسکن است.

وی ادامه داد: در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر همچون شهر همدان و ملایر، شهرهای بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر عهده‌دار ساخت مسکن هستیم.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان خاطرنشان کرد: از حدود ۳۴ هزار واحد مسکنی که در سطح این استان در دست اجرا است، حدود ۳۲ هزار واحد مربوط به بنیاد مسکن است و در دست ساخت دارد و از این تعداد ۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد را به طور مستقیم بنیاد احداث می‌کند و مابقی به صورت متقاضی‌محور است.

رضایی گفت: در شورای عالی مسکن کشور اتفاقات خوبی برای استان همدان افتاد و از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی که در قالب نهضت ملی مسکن توسط رئیس جمهور در هفته دولت افتتاح شد، استان همدان استان سوم کشور شد و افتخاری برای استان است.

وی با بیان اینکه همدان در حوزه ساخت مسکن در کل کشور حرف برای گفتن دارد، این توفقی را حاصل زحمات و پیگیری‌های مستمر "علیرضا قاسمی‌فرزاد" استاندار همدان و تیم عمرانی این استان و البته حمایت‌های دولت دانست.

به گفته رضایی؛ بنیاد مسکن یک نهاد انقلاب است که در تمام دولت‌ها متناسب با ظرفیت‌سازی که اتفاق افتاده، بنیاد مسکن ایفای نقش کرده، در طول سال‌های گذشته برخی دولت‌ها بیشتر احساس مسئولیت کردند بنا بر نیازی که دولت اعلام کرد و بستری که فراهم شده، بنیاد مسکن هم وارد شده و در اجرای سیاست‌های ابلاغی و اهداف خود، گام‌های بلندی در حوزه عمران روستاها برداشته است.

وی تاکید کرد: به همت دولت سیزدهم سالانه حدود ۱۲ هزار واحد سهمیه استان همدان برای مقاوم‌سازی مسکن روستایی است که عدد چشمگیری است.

در کل کشور عمده اقداماتی که در حوزه نهضت ملی مسکن اتفاق می‌افتد، ساخت حدود ۴۶۰ هزار واحد را بنیاد مسکن مدیریت می‌کند که در برخی استان‌ها متناسب با توان فنی متفاوت است و همدان از آن دسته استان‌هایی است که عمده فعالیت‌های نهضت ملی مسکن را انجام می‌دهد، اتفاقی ماندگار که در دولت مردمی سیزدهم رقم خورد.

و اما طرح هادی و بهسازی روستایی که بنیاد مسکن پرچم‌دار این طرح ماندگار و زائیده انقلاب است، اتفاقات خوبی را در حوزه عمران روستایی رقم زده که قابل مقایسه با هیچ اقدامی نیست و دولت سیزدهم نیز در سرعت‌ بخشیدن به این طرح، هدف‌گذاری‌های خوبی را در دستور کار قرار داد.

طبق اعلام بنیاد مسکن استان همدان، همه هزار و ۴۵ روستای این استان دارای طرح هادی است و روستاهای زیر ۲۰ خانوار دارای طرح‌های تعیین محدوده هستند.

نکته حائز اهمیت اینکه استان همدان خاستگاه اجرای طرح هادی در کشور است و از این استان طرح هادی آغاز و به کل کشور تسرّی پیدا کرد و به قانون تبدیل شد.

و نکته جالب‌تر اینکه تعداد ۹۲۲ روستای بالای ۲۰ خانوار این استان، با اقدامات عمرانی که در این روستاها رخ داد، به ۹۱۸ روستا رسید و مابقی به شهر تبدیل شدند و این یعنی نگاه توسعه محور نظام جمهوری اسلامی به روستاها که تاکنون روند رو به رشدی را در عمران روستاها شاهد بودیم.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان در این باره اظهار داشت: طرح‌های هادی روستایی افق ۱۰ ساله دارند و متناسب با پیشرفت و تکمیل ظرفیت‌ وظیفه داریم طرح هادی را در روستاها اجرا کنیم.

عمران روستاهای همدان؛ الفبای آبادانی در دولت سیزدهم

رضایی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۳۵ روستای این استان طرح بازنگری دارند، خاطرنشان کرد: طبق هدفگذاری انجام شده در دولت سیزدهم، سالانه باید ۱۰ درصد روستاهای استان بازنگری شوند که حدود ۱۰۱ روستا را شامل می‌شود.

وی گفت: طی ۲ سال گذشته در دولت سیزدهم. این عدد از ۱۰ درصد بیشتر بوده، به گونه‌ای سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۱۲ روستا و سال گذشته برای ۱۴۳ روستا برنامه‌ریزی مصوب برای بازنگری داشتیم.

وی یادآور شد: امسال متناسب با پیشنهادهایی که داریم، از فرمانداران خواسته‌ایم در این حوزه تامین اعتبار کنند تا بتوانیم ۱۰ درصد ابلاغی را در بازنگری روستاها محقق کنیم.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان اظهار داشت: ۸۸۵ روستای این استان از ۹۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار معادل ۹۳ درصد، مشمول اجرای طرح هادی شده‌اند و در آنها طرح هادی اجرا شده است.

رضایی افزود: این در حالیست که در کل کشور از ۳۸ هزار و ۵۳۷ روستای بالای ۲۰ خانوار، ۲۴ هزار و ۲۴ روستا معادل ۶۲ درصد مشمول اجرای طرح هادی شده‌اند و استان همدان در مقایسه با شاخص کشوری، پیشتاز است.

به گفته رضایی؛ از ابتدای انقلاب تا قبل از شروع به کار دولت سیزدهم، طرح هادی در ۶۷۰ روستای استان همدان اجرا شد که طی سال گذشته، این عدد به ۸۸۵ روستا رسید و در دولت سیزدهم ۲۱۵ روستا مشمول اجرای طرح هادی شدند.

وی همچنین به تخصیص اعتبارات در این حوزه اشاره کرد و گفت: سال گذشته حدود سه هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال اعتبارات تهیه و اجرای طرح هادی روستایی مصوب داشتیم که سه هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال از این رقم تخصیص یافت.

رضایی تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور به استان همدان، چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب سفر در قالب ۳۱ پروژه داشتیم که تاکنون ۳۸۰ میلیارد ریال تخصیص یافته و انتظار داریم مابقی تخصیص‌ها سریعتر انجام شود.

صدور سند مالکیت از دیگر فعالیت‌های بارز و شاخص بنیاد مسکن است که باز هم وضعیت استان همدان نسبت به میانگین کشوری خوب است.

طبق اعلام بنیاد مسکن استان همدان؛ شاخص صدور سند مالکیت در برخی شهرستان‌های استان از مرز ۹۳ درصد عبور کرده است، در حالی‌که نُرم کشوری ۶۴ درصد است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان همدان در این باره توضیح داد: از ۱۶۵ هزار و ۳۱ واحد مسکن روستایی، تاکنون ۱۵۴ هزار و ۲۹۵ فقره سند مالکیت در سطح این استان صادر شده و در کل ۹۳ درصد صدور سند املاک روستاییان انجام شد.

به گزارش ایرنا؛ این تنها یک هزارم از اقدامات اساسی استان همدان در حوزه عمران و آبادانی روستاهاست که در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم به رشته تحریر درآورده شد، مسیر آبادانی که با دستان پرتوان دولت رقم خورد و مهاجرت شهرنشینان به روستاها را نشانه رفت، مهاجرت معکوسی که به واسطه سرریز شدن امکانات و خدمات اتفاق افتاد و به جرات می‌توان گفت امروز مسیر رشد و بالندگی از روستاها می‌گذرد...

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha