به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، ابراهیم نعیمی در اولین نشست شورای سیاستگذاری دومین جشنواره بینالمللی سلامت دانشجویان که در سازمان امور دانشجویان برگزار شد، اظهار داشت: روانشناسی دانش مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی و حالات روانی انسانهاست که حدود ۱۵۰ سال قدمت دارد. این دانشی است که از پایههای فلسفی جدا شد و در حوزههای تخصصی متعددی ورود پیدا کرد.
وی افزود: از حدود ۲۵ سال پیش نگرش در این دانش تغییر یافت. این دانش پیش از این به شناسایی آسیبها میپرداخت؛ یعنی تمرکز بر آسیبها بود، اما بعدها به این نتیجه رسیدند که بخشی از دانش ما باید شناسایی باشد، باید تلاش کنیم تا توانمندی های انسانها را در مرزهای سلامت توسعه داده و بالقوههای متعدد را بالفعل کنیم، بر همین اساس نگرش مثبت اندیشی وارد دانش روانشناسی شد تا انسان ها از دریچه مثبت برای رشد و ارتقای خود تلاش کنند.
نعیمی تصریح کرد: با این دیدگاه و رویکرد، اولین جشنواره ملی سلامت دانشجویان را برنامهریزی کردیم؛ یعنی به جای اینکه بگوییم جمعیت بیش از سه میلیون نفری مجموعه دانشگاهی در مجموعه وزارت علوم و سایر نهادهای متولی چه مشکلاتی دارند، به فکر ارتقاء سطح سلامت در ۴ بعد سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی نیز باشیم. درست است که مشکلاتی وجود دارد و باید آنها را حل کنیم اما پژوهشهای متعدد نشان میدهد که کمتر از ۵ درصد دانشجویان ما آسیب دارند؛ بنابراین نباید تمام انرژی خود را بر حل این پنج درصد آسیب متمرکز کنیم بلکه باید در حوزه ترویج گفتمان سلامت در ابعاد مختلف آن نیز تاکید کرد.
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان، گفت: هشتم اسفند ۱۴۰۱ مراسم اختتامیه اولین دوره جشنواره ملی سلامت دانشجویان با حضور وزیر علوم، رییس سازمان دانشجویان و بیش از ۸۰۰ نفر از دانشجویان در تالار فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد و بنا شد دومین جشنواره در قالب بینالمللی با حضور بیش از حدود ۱۰۰ هزار دانشجوی غیرایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای کشور و با هدف توسعه این مفهوم در دانشگاه های دنیا برگزار شود. هدفگذاری به گونهای است که تا چهار سال دیگر باید تعداد دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل به حدود ۴۰۰ هزار نفر برسد که از این ظرفیت عظیم می توان برای ترویج گفتمان سلامت استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه سلامت موضوعی است که فارغ از اقوام، گروه ها، ملیتها و عقاید مختلف میتواند همه دانشجویان دنیا را دربرگیرد، گفت: با توجه به سلامت دانشجویان در سطح بینالمللی میتوانیم با همدلی و همافزایی ابعاد چهارگانه سلامت را توسعه دهیم. ترویج گفتمان سلامت، نشاط و پویایی، رقابت سالم در محورهای چندگانه و اجرای ۱۰ پویش از اهداف و برنامه های اولین جشنواره ملی سلامت است تا علاوه بر جامعه دانشجویی که به این مهم نیاز دارند، جامعه کلی نیز از آن بهرهمند شوند.
دومین جشنواره بینالمللی سلامت دانشجویان با محوریت موضوعی «سلامت و همدلی» و با شعار «ما یک خانوادهایم و همسرنوشتیم» در بخشهای رقابتی آموزش، پژوهش و فناوری، ایدهها و تجارب نوآورانه، تولیدات رسانهای و فضای مجازی در سال ۱۴۰۳_۱۴۰۲ در حوزه ملی و بینالمللی با مشارکت فعال و پرشور تمامی دانشجویان داخلی و خارجی کشور در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار خواهد شد.