به گزارش ایرنا، ابراهیم شیرانی روز دوشنبه در نخستین جشنواره انگور چهارمحال و بختیاری بهمیزبانی گهرو در شهرستان کیار تاکید کرد: هماکنون چهار هزار و ۲۰۰ هکتار تاکستان در استان وجود دارد که رقم قالب در این تاکستانها انگور عسگری است.
شیرانی به برداشت انگور در تاکستانهای چهارمحال و بختیاری از دهه سوم شهریورماه تا اواخر مهرماه هر سال اشاره و تصریح کرد: براساس پیشبینیهای انجام شده امسال افزونبر ۵۰ هزار تُن انگور از تاکستانهای استان برداشت و روانه بازار مصرف میشود.
وی یادآور شد: بیشتر انگور تولیدی در تاکستانهای چهارمحال و بختیاری تازهخوری و قسمتی به استانهای دیگر کشور صادر میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به تبدیل بخشی از انگور تولیدی در تاکستانها به کشمش و شیره اظهار داشت: سالانه ۱۰ هزار تُن از انگورهای این استان در کارخانه کنسانتره گهرو شهرستان کیار مصرف میشود.
وی تازهخوری انگور را یکی از مشکلات عمده در تولید این محصول دانست و گفت: سرشاخهکاری، اصلاح و احیای باغهای انگور بهمنظور تولید رقمهای بازارپسند و زودباردهتر در دستور کار این سازمان قرار دارد.
شیرانی تاکید کرد: کشت رقمهای دیم انگور در زمینهای شیبدار چهارمحال و بختیاری با هدف افزایش تولید و محصول باکیفیتتر براساس ارقام اصلاحی در حال پیگیری و انجام است.
وی افزود: توسعه باغات انگور در مناطق گرم چهارمحال و بختیاری مانند شهرستانهای اردل، لردگان، فلارد و خانمیرزا در دستور کار قرار دارد.
کیار رتبه نخست تولید انگور در چهارمحال و بختیاری را دارد
مدیر جهادکشاورزی کیار نیز گفت: این شهرستان رتبه نخست تولید انگور در چهارمحال و بختیاری را دارد.
امرالله اسماعیلی به وجود یکهزار و ۷۵۰ هکتار تاکستان در شهرستان کیار برابر ۴۳ درصد تاکستانهای چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: تولید ۶۰ درصد انگور استان در این شهرستان و بهویژه در شهر گهرو تولید میشود.
وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار خانوار شهر گهرو و روستاهای اطراف در باغهای انگور افزود: در هر هکتار تاکستان ۱۰۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد میشود.
اسماعیلی تصریح کرد: سالانه در روند تولید انگور در تاکستانهای شهرستان کیار از مرحله هَرَس، باغکَنی، داشت و برداشت ۱۲ هزار نفر روز درگیر فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
نخستین جشنواره انگور چهارمحال و بختیاری بهمیزبانی گهرو در شهرستان کیار همراه با نمایشگاه جانبی و فروش محصولات کشاورزی در شهر گهرو برگزار شد.
گهرو در ۴۵ کیلومتری شهرکرد مرکز استان واقع شده است.