به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید آقابیگی روز سهشنبه در نشست خبری تشریح برنامههای جشنواره ملی انگور شاهرود، افزود: معرفی ظرفیتهای بخش کشاورزی شهرستان، مدیریت کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت انگور، معرفی جاذبههای گردشگری در حوزه کشاورزی، صادرات و بازاریابی، اجرای برنامههای فرهنگی و سخنرانی مدعوین از محورهای برگزاری این جشنواره است.
وی با بیان اینکه چهار کارگروه برای اجرای این جشنواره تشکیل شده است، ابراز کرد: جهاد کشاورزی شهرستان به عنوان هماهنگ کننده در کنار این کارگروهها فعالیت دارد.
آقابیگی با اشاره به اینکه اداره جهاد کشاورزی برگزارکننده این جشنواره نیست، اظهار کرد: کارگروه علمی از کارشناسان مرکز تحقیقات کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود و پارک علم و فناوری تشکیل شده است.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود به خشکسالیهای سالهای گذشته در این شهرستان اشاره کرد و افزود: برگزاری این جشنواره در راستای نیازهای جدید باغداران با توجه به این خشکسالی ها برنامهریزی شد.
وی تصریح کرد: این شهرستان ظرفیتهای فراوانی در حوزه کشاورزی دارد که نیاز به برجستهسازی آنها است.
آقابیگی با اشاره به اینکه از ۳۲ هزار هکتار سطح زیر کشت شهرستان شاهرود ۲۲ هزار هکتار باغ است، اظهار کرد: سه هزار و ۷۰۰ هکتار از مجموع چهار هزار و ۸۰۰ هکتار باغهای انگور این شهرستان بارور محسوب میشود.
درآمد ٢٠ هزار میلیارد ریالی باغداران شاهرود
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود با بیان اینکه سه هزار و ۶۶۴ بهرهبردار در این حوزه فعال هستند، افزود: میانگین برداشت سالانه با توجه به سرمازدگیها، حدود ۲۰ تن در هکتار است که نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد ریال حاصل فروش این محصول است.
وی به گردش مالی که از فروش این محصول در شهرستان اشاره کرد و گفت: فروشگاههای فروش کود، سم و ابزارآلات کشاورزی و همچنین کارگران در فصل برداشت این محصول در ایجاد اشتغال این شهرستان نقش اساسی دارد.
از برداشت تا صادرات انگور شاهرود
آقابیگی با بیان اینکه سطح زیرکشت انگور شاهرود نسبت به سراسر کشور یک و هفت دهم است، تصریح کرد: میانگین برداشت در هر هکتار از جمله شاخصههای بارز انگور شاهرود در سطح کشور مطرح است.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود با اشاره به اینکه آزمایشگاه مرجعی در راستای صادرات انگور در این شهرستان وجود ندارد، ابراز کرد: سال گذشته حدود ۵۰۰ تن انگور شاهرود به کشورهای ترکیه، روسیه پاکستان صادر شد.
چشمانداز صادرات انگور امسال شاهرود به روسیه و قزاقستان
وی با بیان اینکه تا پنجم مهرماه حدود ۶۱۰ تن انگور برای استفاده در کارخانه کنسانتره شاهرود از باغداران این شهرستان خریداری شد، افزود: سه هزار و ۵۰۰ تن انگور نیز در همین بازهزمانی از دیگر شهرستانها خریداری شد.
رییس واحد تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شاهرود هم در این نشست گفت: صادرات انگور چندین سال گذشته از شاهرود به کشورهای اروپایی انجام میشد اما با وقفهای روبرو شد.
ملیحه راحتی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته در بخش صادرات انگور متقاضی وجود نداشت، افزود: امسال سه متقاضی از کشورهای قزاقستان و روسیه وجود دارد که تا چند روز آینده این محصول برای آنها صادر میشود.
وی با بیان اینکه داشتن بازار پایدار شرط لازم سرمایهگذاری است، ابراز کرد: انگورهای محلی شاهرود تا یک ماه بعد از عید نیز در سردخانههای این شهرستان نگهداری و عرضه میشود.
راهکارهای توسعه انگورکاری در شاهرود
باغدار نمونه شاهرودی نیز در این نشست گفت: مهمترین رقمهای انگور شهرستان شاهرود شامل، خلیلی، پرلت، عسگری، لعل، شاهانی، صاحبی، کشمشی، سفید و سرخ فخری(شاهرودی) و ریشبابا است.
محمد جعفری ابراز کرد: فرآوردههای محصول انگور نیز شامل، کشمش، مویز، آبغوره، گردغوره، شیره انگور، سرکه، ترشی غوره و برگ انگور است.
وی تاکید کرد: ساخت باغهای انگور ارقام وارداتی با اجرای سیستم فراز(داربستی)، کنترل آفات و بیماریهای انگور، رعایت توصیههای تغذیهای مناسب، اصلاح روشهای آبیاری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغها، از مهمترین اقدامهایی است که میتواند در افزایش تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.
به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۵٠ هزار بهرهبردار در بخشهای مختلف کشاورزی فعالند.