حسینعلی محمدی شیرکلایی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت خسارات ناشی از طغیان رودخانهها و جاری شدن سیلاب در مناطق مختلفی از مازندران بر اثر بارندگیهای شدید روزهای ۱۳ و ۱۴ مهر، اظهار کرد: خوشبختانه بارندگی بسیار خوبی طی این ۲۴ ساعت در استان ثبت شد که مایه مسرت و خوشحالی است. در بهشهر بیش از ۱۲۰ میلیمتر و در نوشهر بیش از ۱۰۰ میلیمتر بارندگی طی کمتر از ۲۴ ساعت ثبت شده است.
وی افزود: با وجود اینکه طی ۲۴ ساعت به اندازه نصف میانگین بارندگی سالانه کشور در مازندران بارش ثبت شد، اما به واسطه اقدامات پیشگیرانهای که طی روزهای اخیر با دستور استاندار محترم در سراسر استان انجام شد، شاهد خسارات چشمگیری نبودیم و فقط در چند نقطه از استان خساراتی ثبت شد که در مقایسه با حجم بارندگیها میزان قابل توجهی نبود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران خاطرنشان کرد: اقداماتی مانند پاکسازی آبروها، لایروبی مناطق سیلخیز و در مجموع آمادهباش کل استان سبب شد که خسارت کمتری را شاهد باشیم. در حالی که طی سالهای اخیر با بارندگیهای مشابه بارها شاهد وقوع خسارات قابل توجهی بودیم.
محمدی شیرکلایی درباره مناطق دچار خسارت ناشی از طغیان رودخانهها در استان نیز گفت: طبق بررسیها و پایشهای انجام شده در روستای تله مرزنآباد، روستاهای شورکش و مزداکتی بابل، روستای امامکلای لفور، پاسند بهشهر، مسیر دسترسی چکل در سوادکوه، محدوده ورسک و تونل شبدره در محور سوادکوه، روستاهای پجت و طوسکلا در نکا، روستاهای سنگنو، صلاحالدینکلا و مزگا در نوشهر، روستاهای ذکریاکلا و چالو در چهاردانگه ساری و دو روستا در گلوگاه خساراتی ثبت شد که اقدامات برای رفع خسارت در حال انجام است.
به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا کشور در گزارشی به رسانه ها با اشاره به صدور هشدار نارنجی مازندران اعلام کرد امروز پنجشنبه وقوع بارشهای سیلابی در مازندران محتمل است.
پیشتر هواشناسی روز سه شنبه با صدور هشدار سطح نارنجی، زمان فعالیت این سامانه را از صبح پنجشنبه تا صبح روز جمعه هفته جاری و منطقه اثر این سامانه را نیز در سطح استان بویژه در مناطق مرکزی و شرقی اعلام کرد.
در این اخطاریه، بارش باران، گاهی بهصورت رگباری، وزش باد شدید موقتی رعد و برق پراکنده، احتمال تگرگ، کاهش دما بین چهار تا ۱۰ درجه سلسیوس، در ارتفاعات مه آلودگی، احتمال بارش برف در قلل مرتفع استان را نوع مخاطره این سامانه جوی اعلام شده است.
سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها، وزش باد شدید موقت، صاعقه، ریزش سنگ در محورهای کوهستانی، احتمال خسارت به سازههای کم مقاوم، شکستن درختان کهنسال، اختلال در ناوگان حمل نقل هوایی، ریلی و جادهای و آسیب به محصولات کشاورزی و طوفانی شدن دریا را نیز از اثر مخاطره این سامانه ناپایدار جوی اعلام شده بود.