به گزارش خبرنگار ایرنا، جواد قناعت روز یکشنبه در جلسه قرارگاه استانی راهیان نور اظهار کرد: اردوگاه خراسان جنوبی در خوزستان نیاز به بازسازی و تکمیل زیرساختهایی همچون آب، فاضلاب، برق و گاز دارد که باید کارشناسان دستگاههای اجرایی در بازدیدهای میدانی برآوردهای لازم را انجام دهند و جلسات تخصصی در این زمینه برگزار شد.
وی گفت: مساله اعزام از خراسان جنوبی به راهیان نور نیز حایز اهمیت است که باید طبق سهمیههای تخصیص یافته، برنامهریزی لازم انجام شود تا زمینه اعزام همه اقشار فراهم باشد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: طبق برنامهای که وزارت آموزش و پرورش اعلام میکند باید با هماهنگی سپاه، اعزام دانش آموزان انجام شود و پیگیری برای جذب اعتبار مورد نیاز هم ضروری است.
وی اظهار کرد: آموزش و پرورش و دانشگاهها از محل اعتبارات وزارتخانه به دنبال سهم استان در اعزام به راهیان نور باشند تا مبلغ مورد نیاز به خوبی جذب شود.
قناعت گفت: دفاع مقدس به عنوان یک نعمت توانست توانمندیهای کشور را نمایان کند به طوری که آن زمان حتی یک وجب از خاک کشور به دست دشمن نیفتاد و اکنون این اعتماد به نفس در بین جوانان نیز دیده میشود و شاهد پیشرفتها در عرصههای مختلف بدون کمک بیگانگان هستیم.
وی افزود: انتقال نرم این اعتماد به نفس به گروههای مقاومت هم انجام شده است که نمود آن در حماس دیده میشود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: دفاع مقدس فقط مربوط به زمان و مکان خاص نیست بلکه به فرموده مقام معظم رهبری مجموعه عظیمی است که برای مدت طولانی میتوان از این گنجینه استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه جنگ نرم، دفاع مقدس میتواند نقش خوبی ایفا کند تا قشر جوان و نوجوان با آرمانهای انقلاب اسلامی آشنا شوند ادامه داد: راهیان نور از کارهای ارزشمند بعد از دفاع مقدس بوده و نباید اعزام در حد کار اداری دیده شود بلکه یک نیاز انقلابی و بسیجی است.
قناعت گفت: مدیران باید با تفکر بسیجی به این حوزه نگاه کنند و این برنامه فرهنگی در قید و بند کمبود اعتبار قرار نگیرد.
وی افزود: اردوهای راهیان پیشرفت برای مدیران هم ضروری است تا اطمینان از قدرت جمهوری اسلامی به یقین برسد؛ چاپخانه گلرو در استان از پیشرفتهترین چاپخانههای کشور است که حتی از اصفهان سفارش داشته لذا نیاز است مدیران این توانمندیها را ببینند تا باور کنند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اردوهای راهیان نور، کشور و قشر جوان را واکسینه میکند و کارخانه کادرسازی است که قشر جوان را با تفکر دفاع مقدس آشنا میکند همچنین کشور از تهاجم فرهنگی و سخت افزاری مصون میماند لذا نگاه نسبت به موضوعات راهیان نور باید عمیق باشد.
وی با اشاره به اینکه حضور راوی مسلط در تغییر نگاه قشر جوان حایز اهمیت است و باید به این مساله توجه کرد، ادامه داد: منابع مورد نیاز اعزام باید در دستگاههای اجرایی دیده شود و آموزش و پرورش و دانشگاهها نیز در این زمینه ورود جدی تری داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: باید آمادگی لازم برای پذیرش ۱۰ هزار نفر در قالب اردوهای راهیان نور فراهم شود، دانشگاه و آموزش و پرورش ۲ بخش اصلی در اعزام کاروان از سوی دستگاههای اجرایی هستند که باید به شکل مناسب مدیریت شود.
علیرضا عباسزاده تاکید کرد: باید از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی برای اعزام کارکنان ادارات استفاده کنیم تا سهمیه ۲ هزار نفر جذب شود.
وی گفت: برنامه دانشگاهها طبق قرارگاه مشترک وزارت علوم است که براساس استقبال دانشجویان میتوان روی آن برنامهریزی کرد.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اعزام دانشجویان و دانش آموزان به صورت ملی باید پیگیری شود افزود: آموزش و پرورش هم باید در جذب اعتبار از وزارتخانه تلاش کند تا بعد از چند سال وقفه بتوان امسال برنامه ای در خور شأن برای اعزام دانش آموزان داشته باشیم.
وی گفت: در شرایط فعلی نیاز است که زمینه حضور دانشجویان و دانش آموزان برای استفاده بهتر از برنامههای فرهنگی راهیان نور فراهم شود تا بازخورد آن را شاهد باشیم.
عباسزاده تاکید کرد: در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اعزام به راهیان نور اهمیت دارد و باید برای مردم به شکلی نهادینه شود که همچون دیگر سفرها مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: سالانه یک اردوی اعزام به راهیان نور از بین کارمندان نمونه میتوان در دستگاههای اجرایی برنامه ریزی کرد تا فارغ از برنامه تکلیفی بتوانیم در این زمینه به فرهنگسازی کمک کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: پیگیری مصوبهای مبنی بر استفاده از ناوگان دستگاههای اجرایی در اعزام کاروانهای راهیان نور و بازسازی شبکه برق اردوگاه شهید حبیب اللهی هم ضروری است.