ساری- ایرنا- مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد در شرق مازندران با بیان این صادرات میوه‌های تازه از این بندر آغاز شده است از مهیا بودن پایانه کانتینر یخچالی برای تجاری سازی محصولات باغی استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی موسی پور روز جمعه در نشست شورای اقتصادی مازندران در ساری با تاکید بر اینکه بندرامیرآباد از تمام ظرفیت‌های زیرساختی خود جهت توسعه صادرات مرکبات استان استفاده خواهد کرد، از استقرار کانتینر یخچالی با ظرفیت کافی جهت صادرات این نوع محصولات به کشورهای حوزه CIS خبر داد.
وی، یکی از اهداف مهم سازمان بنادر و دریانوردی را رشد بهره وری از محل توسعه صادرات کالا برشمرد و افزود: بندرامیرآباد در راستای توسعه اقتصاد دریا محور و تحقق برنامه صادرات مرکبات از طریق مرز دریایی امیرآباد علاوه بر زیرساخت‌های راهبردی خود از قبیل اسکله، محوطه‌های عملیاتی و ترمینال کانتینری، با ایجاد کارگروهی به نام "کارگروه ترانزیت دریایی و بندری" با حضور شرکت‌های کشتیرانی، دارندگان کانتینر یخچالی، شرکت‌های حمل و نقل بین المللی و سایر ذینفعان، زیر ساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز جهت صادرات محموله مرکبات را آماده ارائه خدمت به صادرکنندگان کرده است.
موسی پور با اشاره به اینکه بندرامیرآباد ۱۰۰ پلاگ برای تامین برق کانتینرها در اختیار دارد، از احداث و بهره برداری زیرساخت‌های برقی جدید در محوطه کانتینر یخچالی خبر داد.

مدیر کل بندر امیرآباد یکی دیگر از اقدامات مهمی که در حوزه صادرات محصولات باغی از بندرامیرآباد به کشور روسیه که با کمک شرکت کشتیرانی دریای خزر انجام شد را برنامه محور کردن سفر کشتی‌ها عنوان کرد که به صادرکنندگان و تولید کنندگان مرکبات در استان این امکان را خواهد داد که در بازه زمانی تعیین شده برنامه ریزی دقیقی را جهت صادرات محصولات خود از بندرامیرآباد به بنادر کشور روسیه انجام دهند.
به گزارش ایرنا، اتحادیه کشورهای مستقل هم‌سود یا کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (به اختصار cis اتحادیه‌ای شامل برخی از جمهوری‌های مستقل اتحاد جماهیر شوروی سابق است. تأسیس این اتحادیه به دست رؤسای مملکتی کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین بود. مرکز اصلی آن در مینسک پایتخت بلاروس، است و نشست‌های آن در کاخ تاوری در سن‌پترزبورگ انجام می‌شود.
این اتحادیه در دسامبر سال ۱۹۹۱ در یک قرار رؤسای کشورهای روسیه، بلاروس و اوکراین و سپس عضو شدن هشت کشور دیگر، شکل گرفت.
در سال ۱۹۹۳ پس از عضو شدن کشور گرجستان، که خود را تا آن زمان از این اتحادیه دور نگه می‌داشت، تعداد این کشورها افزایش یافت. گرجستان پس از جنگ مرداد ماه سال ۱۳۸۷ در منطقهه اوستیای جنوبی و دخالت روسیه از این سازمان خارج شد. همین مسئله موجب تقدیم پیش‌نویس قانونی به مجلس اوکراین برای خروج از این سازمان شد. هرچند که هم‌اکنون نیز اوکراین فعالیت چندانی در این سازمان ندارد و عملاً از آن خارج شده‌است. از فوریهٔ ۲۰۰۶ کشور قزاقستان در نشست‌های وزرای دفاع اتحادیه شرکت نمی‌کند و ترکمنستان نیز از سال ۲۰۰۵ عضو جانبی به حساب می‌آید.
اهداف این اتحادیه، سعی در بازسازی فضای اقتصادی و امنیت کشورهای پیشین اتحاد جماهیر شوروی سابق است.
آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان، بلاروس، تاجیکستان، روسیه، قرقیزستان، قزاقستان و مولداوی به عنوان عضو اصلی و کشورهای افغانستان و مغولستان به عنوان عضو ناظر و ترکمنستان به عنوان عضو همکار در این اتحادیه همکاری دارند.

بندر امیر آباد با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هشت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

زمان برداشت پرتقال هم که " تامسون " مهم ترین رقم آن محسوب می شود از نیمه آبان شروع می شود.

به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تا ۴۰ تن محصول برداشت می شود.