صادرات مازندران؛ پشت چراغ سبز

ساری-ایرنا- صادرات محصولات مازندران با کَشتی و حمل دریایی در راستای راهبردهای توسعه‌محور و آینده‌نگرانه دولت سیزدهم اکنون در مسیری نوینی قرار گرفته و به سمت افزایش درآمدزایی با تجاری سازی و کیفیت بخشی محصولات تولیدی در حال حرکت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سفر سه روزه استاندار به همراه مسوولان عالی رتبه تجاری و اقتصادی مازندران به روسیه که تیر ماه امسال انجام شد را می توان اوج تلاش دولت برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم در مازندران ذکرکرد، سفر کاری که به باور صاحبنظران دستاوردهای خوبی را برای استان و تولیدکنندگان آن در برداشته است.

به طوری که سید محمود حسینی‌پور استاندار مازندران در اولین جلسه بررسی مصوبات سفر به روسیه که در ۱۹ مرداد ماه برگزار شد، گفت: «برای تصاحب بازار مصرف ۲۹۰ میلیارد دلاری روسیه در شرایط کنونی مازندران در بهترین زمان تاریخی خود قرار دارد. - با توجه به موقعیت سیاسی و دیپلماسی منطقه‌ای موجود که به راه افتاد، تصاحب بازار روسیه برای تجار مازندران یک فرصت بی نظیر است. - در شرایط کنونی بازرگانان و تجار ما باید با بکارگیری تمامی ظرفیت موجود جهت کسب درصد بیشتری از بازار روسیه تلاش کنند. - برای تصاحب بازار روسیه بواسطه ظرفیت‌های مختلفی که در مازندران موجود است اعم از گل و گیاه، مرکبات، برنج، کیوی و دیگر محصولات از یک طرف و ظرفیت گردشگری مازندران از طرف دیگر باید تلاش کنیم. با فعالیت سه بندر مهم امیرآباد بهشهر، بندر نوشهر و فریدونکنار که آماده رونق تجارت با روسیه هستند این امر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.»

با این حال در راستای اهداف ترسیم شده فراهم کردن زیرساخت های لازم برای این منظور کلید خورد؛ بنادر مازندران در مرکز توجهات برای افزایش صادرات محصولات استان و به دست گرفتن بازار کشور همسایه قرار گرفت. در حالیکه از سویی تلاش ها برای فراهم کردن امکانات و زیرساخت های لازم در حوزه صادرات از طریق حمل و نقل دریایی در مازندران پیگیری می شود، عنوان تجهیزاتی با نام کشتی کانیتنردار یخچالی همواره از آن یاد می شد و نبود آن به عنوان حلقه گمشده در این نوع صادرات به شمار می رفت.

اما اوایل ماه گذشته اخبار خوشایند از برداشته شدن این مانع صادراتی دریایی مازندران به نقل از مدیر عامل شرکت کشتیرانی دریای خزر مخابره شد. و "برای نخستین‌بار در کشور؛ کشتی کانتینربر یخچالی وارد بازار صادرات شد" تیتر خبری که نوید بخش صادرات دریایی مازندران بود.

مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر اعلام کرد : در راستای توسعه صادرات محصولات باغی برای نخستین بار در کشور طی طراحی و اجرای پروژه‌ فنی و مهندسی ظرفیت حمل یک شناور به صورت کامل برای حمل کانتینرهای یخچالی تجهیز شد و کشتی یاد شده آماده است محصولات باغی و مرکبات را از بنادر شمالی کشور مانند بندر امیرآباد و انزلی به بنادر کشورهای روسیه از جمله ماخاچ کالا و آستراخان حمل کند.

صادرات مازندران؛ پشت چراغ سبز
صادرات نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه با کشتیرانی دریای خزر از طریق بندرامیرآباد

تلاش های صورت گرفته برای صادرات محصولات کشاورزی مازندران البته با کیفیت به کشور روسیه از طریق حمل ونقل دریایی محقق شده است و نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه روز -چهارشنبه- هفته جاری با کشتیرانی دریای خزر از طریق بندرامیرآباد در شرق استان صادر شد.

مازندران در زمینه مازندران با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

این استان با دارا بودن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی قطب مهم تولید محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود و بزرگترین تولیدکننده ۱۷محصول کشاورزی کشور مانند برنج، مرکبات، گل و گیاه، کیوی، گوشت سفید، آبزی پروری و نهال زیتون است.

مهم ترین میوه باغ های مازندران را انواع نارنگی و پرتقال تشکیل می دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود.

مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

صادرات مازندران؛ پشت چراغ سبز

رضایت استاندار از برنامه‌ریزی توسعه صادرات در مازندران

استاندار مازندران با اشاره به تلاش های یکساله دولت برای تجاری سازی محصولات استان، گفت: خوشبختانه با اقدامات و برنامه ریزی انجام شده، توسعه صادرات مازندران موفقیت آمیز بوده است.

سید محمود حسینی پور در حاشیه صادرات نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه توسط کشتیرانی دریای خزر از بندرامیرآباد به خبرنگاران اعلام کرد: توسعه صادرات محصولات به عنوان یکی از برنامه ریزی های اصلی در دستور کار مسوولان بخش خصوصی و دولتی استان قرار گرفته است.

وی با تاکید بر این که، در این زمینه بخش دولتی و خصوصی تلاش های خوبی انجام دادند، ‌ادامه داد: در همین راستا آغاز صادرات از طریق کشتی های کشتیرانی ایران و عقد قرارداد با روسیه برای صادرات مواد غذایی مازندران انجام شده است.

مقام عالی دولت در مازندران گفت: نخستین محموله مرکبات مازندران از طریق کانتینر یخچال دار دریایی امروز به روسیه صادر شد.

وی با اشاره به نقش موثر صادرات متمرکز در حوزه کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: فعالیت متمرکز در این حوزه در استان باعث شده در قیمت گذاری ها این محصولات تاثیر بگذارد و قیمت برخی محصولات کشاورزی به نفع تولیدکنندگان چندین برابر افزایش یابد.

حسینی پور به فعالیت سه بندر نوشهر، ‌امیرآباد و فریدونکنار در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: این بنادر علاوه بر صادرات محصولات تولیدی استان، محلی برای ارسال محصولات کشاورزی کشور هستند به طوری که پسته کرمان و خرما خوزستان از این بنادر به کشورهای همسایه صادر می شود.

وی ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی خط دریایی، بخش قابل توجهی از صادرات کشور به کشورهای همسایه را مازندران انجام شود و برای توسعه آن نیز باید ظرفیت سازی در بنادر به وجود آید.

استاندار مازندران به مصوبه ایجاد منطقه آزاد تجاری در استان اشاره کرد و گفت: با ایجاد این منطقه، فعالیت‌های بنادر استان چند برابر ارتقا خواهد یافت و هم اکنون در آستانه انجام تشریفات کاربری راه اندازی این منطقه هستیم.

بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگ‌ترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاری‌های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم می‌تواند باشکوفاسازی ظرفیت‌ها، نقش ویژه‌ای در مقاوم‌سازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بین‌المللی و صادرات کالا ایفا کند.

بندر امیر آباد با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

بندر امیرآباد در کنار آن که یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار می‌رود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ کالا وارد بندر امیرآباد می‌شود.

اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره‌مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha