ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا صادرات محصولات کشاورزی مازندران برنامه‌ریزی شد

ساری-ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران با اشاره به ظرفیت و تولیدات استان، گفت: ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا صادرات محصولات باغی و زراعی مازندران برنامه‌ریزی شد.

حسن خیریانپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سفر استاندار و هیات عالی رتبه تجاری و اقتصادی مازندران به کشور روسیه باعث ارتقا جایگاه دیپلماسی اقتصادی استان شده است.

وی ادامه داد: ۷.۵ میلیون تُن بهترین محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود که از این میزان ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تُن مرکبات و ۲۲۰ هزار تُن کیوی است که بخش عمده از این محصولات صادرات محور است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران گفت: تاکنون حمل و جابجایی این محصولات از طریق مرزهای زمینی استان های دیگر به کشور های هدف انجام می شد که در گمرکات اثری از مازندران به عنوان استان تولیدکننده و صادرکننده محصولات ثبت نمی شد.

وی ادامه داد:‌ با پیگیری های استاندار مازندران، مدیرکل بندر امیرآباد، ‌کشتیرانی و گمرکات شرایط برای حمل و نقل دریایی محصولات مازندران به روسیه و کشورهای عضو اتحایه اورسیا فراهم شده و نخستین محموله مرکبات استان در سال جاری از پایانه روماک از طریق بندرامیرآباد و کشتیرانی خزر به کشور روسیه صادر است.

خیریانپور، مزایای حمل و نقل دریایی محصولات کشاورزی را کاهش هزینه، ‌ضایعات و مدت زمان ارسال عنوان کرد.

به گزارش ایرنا، صادرات نخستین محموله مرکبات مازندران به کشور روسیه توسط کشتیرانی دریای خزر از بندرامیرآباد روز گذشته، ‌چهارشنبه طی مراسمی در این بندر انجام شد.

مازندران در زمینه مازندران با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

این استان با دارا بودن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی قطب مهم تولید محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود و بزرگترین تولیدکننده ۱۷محصول کشاورزی کشور مانند برنج، مرکبات، گل و گیاه، کیوی، گوشت سفید، آبزی پروری و نهال زیتون است.

ایجاد زنجیره ارزش از تولید تا صادرات محصولات کشاورزی مازندران برنامه‌ریزی شد

مهم ترین میوه باغ های مازندران را انواع نارنگی و پرتقال تشکیل می دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود.

مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

بندر امیرآباد در استان مازندران به عنوان بزرگ‌ترین بندر حاشیه دریای خزر با قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص باتوجه به سیاست گذاری‌های دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم می‌تواند باشکوفاسازی ظرفیت‌ها، نقش ویژه‌ای در مقاوم‌سازی اقتصاد کشور با توسعه تجارت بین‌المللی و صادرات کالا ایفا کند.

بندر امیر آباد با حدود یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار وسعت و همچنین ۲۲۰ هکتار پس کرانه با دارا بودن اراضی پشتیبانی وسیع، زیر ساخت حمل و نقل مدرن چند وجهی، اسکله رو- رو ریلی و کامیون جهت ترانزیت و حمل یکسره کالا و همچنین دسترسی آسان به بازار مصرف کشورهای سی آی اس CIS با جمعیت بالغ بر ۳۰۰ میلیون به تنهایی بر تمامی پنج بندر حاشیه خزر تنه می‌زند و ظرفیت فوق العاده‌ای در توسعه اقتصادی و پرش تجاری کشور دارد.

بندر امیرآباد در کنار آن که یک ظرفیت صادراتی و تجاری در منطقه به شمار می‌رود با دارا بودن کارخانجات متعددی همچون گچ، فولاد، کاغذ و سیلوهای متعدد از بنادر نسل سوم کشور است و عمده ۷.۵ میلیون تن کالای صادراتی کشورهای مختلف جهان از بنادر آستاراخان، آکتائو، اولیا، باکو، گوسان و ماخاچ کالا وارد بندر امیرآباد می‌شود.

اتصال به شبکه ریلی کشور، بهره‌مندی از ۱۵ پست اسکله با ظرفیت ۷.۵ میلیون تن و بهره مندی از ظرفیت اتصال کریدور ترانزیت بین المللی شمال به جنوب (INSTC) از دیگر ویژگی های شاخص بندر امیرآباد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha