به گزارش ایرنا، سیدمحمد حسینی روز یکشنبه اظهار کرد: با هدف تسریع در جبران خسارتهای وارده به واحدهای مسکونی، ۱۲۰ میلیارد ریال از منابع در اختیار بنیاد مسکن استان به این منظور اختصاص یافت و ابلاغ این اعتبار به بانک های شهرستان های گنبدکاووس، کلاله، مینودشت و گالیکش انجام شد.
وی افزود: در مرحله نخست برای ساخت هر یک از واحدهای احداثی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله در نظر گرفته شد و با آغاز عملیات اجرایی، کمک های دیگری هم برای کمک به ساخت این واحدها و رفع دغدغه سیلزدگان تخصیص خواهد یافت.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان گفت: با دستور استاندار و هماهنگی صورت گرفته با دفتر امور روستایی استانداری، هزینه صدور پروانه ساختمانی سیلزدگان رایگان خواهد بود.
حسینی یادآور شد: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته سیل ۱۶ آبان گلستان تا کنون به ۱۲۹ واحد مسکونی خسارت وارد کرد که ۶۰ واحد آن نیازمند احداث مجدد، ۶۹ واحد نیازمند انجام تعمیرات و ۲۱۹ واحد مسکونی هم نیازمند کمک معیشتی هستند.
به گزارش ایرنا، بارندگی و وقوع سیلاب ۱۶ آبان باعث بروز خسارات زیرساختی به مناطق شرقی استان از جمله شهرستان گالیکش، آزادشهر، کلاله و گنبدکاووس شد که روز گذشته رییس سازمان مدیریت بحران به منظور بررسی آخرین وضعیت خسارات سیلاب اخیر گلستان به شرق استان سفر کرد و از روستاهای سیل زده «عباس آباد» گنبدکاووس و «اجن قره خوجه» گالیکش، پل آسیب دیده ورودی شهر گالیکش و محله سیل زده شهر کلاله بازدید و با برخی از سیل زدگان به گفت و گو نشست.
با فروکش کردن سیلاب در منطقه، کار پاکسازی آثار سیل از پنجشنبه با مدیریت بحران استانداری و به کار گیری نیروهای امدادرسان جمعیت هلال احمر، گروههای فنی راهداری، نیروهای محلی و بسیجی، دامپزشکان، نیروهای آب و فضلاب، اعزام کار شناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و جهادکشاورزی، آغاز شده است.
سیل و طغیان رودخانهها، عجین شده با نام گلستان است؛ از سیل مرداد سال ۱۳۸۰ که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد و پر تلفاتترین سیل ایران لقب گرفت تا سیلاب دشت سال ۱۳۹۸ آق قلا و گمیشان با ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت و ۱۱ کشته، چهار ستون بدن گلستانی ها با هر بارش شدید باران لرزیده و وجود آن ها از دلهره و ترس لبریز میشود.
انجام اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانهها و نیز مقاوم سازی خانههای مسکونی در مناطق روستایی پس از سیل ۱۳۹۸ در گلستان و سرعت بخشیدن به این اقدامات در دولت سیزدهم از دلائل اصلی در کاهش خسارات بارش های سیل آسای در این استان است.