اصفهان-ایرنا- استاندار اصفهان گفت:در حالی که از سال ۹۰ قرار بود جابه‌جایی کارگاه‌های ریخته‌گری به خارج از حریم شهرهای استان انجام شود، این تصمیم طی ۲ سال اخیر با بیشترین فراوانی انجام شد که نمود دغدغه‌مندی مدیریت استان برای کمک به کاهش آلودگی هواست.

به گزارش ایرنا؛ سیدرضا مرتضوی روز چهارشنبه در نشست صمیمانه با شماری از دانشجویان در تالار «امیرکبیر» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) افزود: از سال ۹۵ تا ۱۴۰۰ فقط هشت کارگاه ریخته‌گری و در سال گذشته ۵۳ کارگاه آلاینده از حریم شهرهای اصفهان خارج شد.

وی با بیان اینکه مُستندات علمی و نتایج پژوهش‌ها باید مبنای واکاوی آلودگی هوا قرار بگیرد، افزود: مطالعات انجام شده در دانشگاه‌های اصفهان حاکیست که در این میان سهم منابع متحرک(خودروها) در تولید آلاینده‌ها از منابع ثابت(واحدهای صنعتی) بیشتر است؛ بنابراین توجه به فرهنگ استفاده از وسایط نقلیه فردی و عمومی برای کمک به کاهش حجم ترافیک نیز باید چاره‌اندیشی و به دغدغه شهروندان تبدیل شود.

مرتضوی ادامه داد: یک الگوی کارآمد در این زمینه در شهرهای بزرگ دنیا وجود دارد که در فاصله یک تا پنج کیلومتری به مقصد، شهروندان ازخودرو استفاده نمی‌کنند و دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی و حمل و نقل عمومی رواج دارد.

استاندار اصفهان تصریح کرد: امسال مازوت سوزی در نیروگاه‌های اصفهان منع شده و برخی حواشی و اخبار شبکه‌های مجازی در این رابطه اشتباه است.

انتقال آب دریا به اصفهان؛ پُرشتاب‌ترین پروژه کشور

استاندار اصفهان همچنین در پاسخ به مُطالبات دانشجویان در باره موضوع آب و زاینده‌رود گفت: پروژه‌های انتقال آب از خلیج فارس، کوهرنگ و دیگر بخش‌ها، سال‌ها متوقف بوده است و در این زمینه وارث سال‌ها ناکارآمدی بوده‌ایم.

مرتضوی به ناترازی در جدول منابع و مصارف زاینده‌رود اشاره و بیان کرد: سال‌ها در ستون مصارف رودخانه موارد جدید تخصیص داده شده در حالی که منابع همچنان ثابت مانده و حتی با کسری آب مواجه شده‌ایم.

وی تشکیل «قرارگاه آب» با دعوت از متخصصان، مسدود کردن برداشت‌های غیرمجاز، هدایت مصارف رودخانه به سمت بهینه بودن، طرح‌های تامین آب، استفاده از ظرفیت آب خاکستری و سرمایه‌گذاری در کشت‌ گلخانه‌ای را از جمله اقدامات انجام شده برای مدیریت مساله آب در استان برشمرد.

مرتضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صنعت فولاد اصفهان با مجموع برداشت ۱۲ میلیون مترمکعب آب در مقایسه با صنایع مشابه جهان جزو کم مصرف‌ترین‌هاست که با تعریف بازچرخانی و استفاده از پساب‌ها محدود شده است.

استاندار اصفهان افزود: در این زمینه طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان بعنوان پُرشتاب‌ترین پروژه کشور با پیگیری‌های مُجدانه برغم مخالفت‌ها و سنگ‌اندازی‌ها سرانجام تصویب شد، در حالی که ابتدا زمان اجرای این طرح بین ۹ تا ۱۱ سال بود اما اکنون با تلاش مجاهدانه جوانان متخصص کشور که در ۲۸ نقطه مشغول بکارند، پیشرفت خوبی داشته است.

وی افزود: امسال کلنگ گام(فاز) دوم این طرح به طول ۵۰۰ کیلومتر با افزون بر یکصد هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی به زمین زده شد که در مرحله نخست به اندازه ۲۰۰ میلیون مترمکعب ظرفیت انتقال دارد و مجوز افزایش آن تا ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز صادر شده است.

استاندار اصفهان در پاسخ به سووال یک دانشجو در باره پروژه بِن - بروجن، به سفر اخیر وزیران کشور و نیرو به اصفهان اشاره و تصریح کرد: آبگیر این طرح قرار بود در استان اصفهان باشد اما تغییر یافت، بنابراین با اهرم قانونی این موضوع که انتقال آب و محل تامین آن پروژه «کوهرنگ ۳" بوده و باید ابتدا منبع آن به سرانجام برسد را پیگیری کردیم.

وی خاطرنشان کرد: منابع مالی پروژه‌ انتقال آب دریا به استان از سوی صنایع تامین خواهد شد و قرار است در بخش‌هایی از طریق آب شیرین‌کُن‌ها آب آشامیدنی نیز تامین شود.

ارزیابی کارآمدی و عملکرد مدیران استان

مرتضوی در پاسخ به سووال یکی از دانشجویان که «چرا برخی مدیران ناکارآمد با گذشت نزدیک به سه سال از عمر دولت همچنان مسوولیت دارند»، افزود: استانداری اصفهان در کشور به برخورد جدی با مدیران شُهره است؛ در این زمینه مثال‌های متعددی از مدیرانی که برکنار شده‌اند وجود دارد و این روند ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تخصص، پاکدستی، سلامت و کارآمدی معیارهای انتخاب مدیران استان است، افزود: رییس جمهور، استانداران را به انتخاب مدیران اصلح مُکلف کردند و در این باره تاکید شده است که انتخاب مدیران کل در استان‌ها باید نه تنها با هماهنگی بلکه با نظر مستقیم استاندار باشد.

وی ادامه داد: مشکل اینجاست که اگر نظر استاندار در باره آن مدیر منفی باشد فرایند رایزنی‌های سطح ملی به حدی ادامه می‌یابد که زمان از دست می‌رود تا استاندار بناچار برای اینکه کارهای آن حوزه روی زمین نماند با فردی موافقت کند که به اندازه کافی لایق نیست.

وی با بیان اینکه بخشی از مشکل انتصابات در استان، با تحقق نگاه یکپارچه و توجه به قوانین موجود در این زمینه رفع می‌شود، خاطرنشان کرد: در این دوره از مدیریت استان، موضوع انتصابات در مواردی درگیری‌های جدی ایجاد کرده تا مدیر مناسب برای دستگاه اجرایی انتخاب شود، این در حالیست که هماهنگی کامل هیات دولت با استانداران برای انتصاب مدیران استانی، از تأکیدات رییس جمهور است.

استاندار اصفهان در بخش دیگر این نشست، گفت: مُطالبه‌گری و پیگیری‌ دانشجویان در مسائل مختلف، اراده ما را در اقدام و برنامه‌ریزی‌های آتی دوچندان می کند که تشکیل هیات های اندیشه‌ورز با هدف مشورت با قشر دانشجو برای تسهیل این فرایند ضروریست.

به گزارش ایرنا، همزمان با «هفته پژوهش و فناوری»، استاندار اصفهان روز چهارشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) مهمان شماری از مجموعه‌های دانشجویی بود و به پرسش‌های نمایندگان تشکل ها و انجمن های دانشگاه های استان پاسخ داد.

اصفهان بعنوان دومین استان دانشگاهی کشور از ۱۹۹ موسسه آموزش عالی و پژوهشی فعال با حدود ۲۰۸ هزار دانشجو و سه هزار و ۵۳۹ عضو هیات علمی برخوردار است.

هفته پژوهش و فناوری امسال در سطح ملی از ۱۹ آذر امسال با شعار «پژوهش و فناوری پیشران رشد تولید و مهار تورم» آغاز شد و تا ۲۵ آذر ادامه دارد.

دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان دارای ۲۸ واحد و مرکز با حدود ۸۲ هزار دانشجوست که ۳۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه آزاد واحد اصفهان(خوراسگان) تحصیل می‌کنند.

برچسب‌ها