امیر نریمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از حدود یک ماه گذشته و با سرد شدن هوا و افزایش میزان مصرف گاز در شهرها، میزان سوخت گازی که به نیروگاه شهید منتظری اصفهان تخصیص مییابد نیز به مرور کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه سهمیه گاز این نیروگاه ۱۱ میلیون مترمکعب در روز است، ادامه داد: میزان گاز تخصیص یافته به نیروگاه ابتدا به ۹، سپس ۶ و در زمان حاضر چهار میلیون متر مکعب در روز کاهش یافته است و ناچار به محدود کردن ظرفیت تولید برق شدیم.
نریمانی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه شهید منتظری یکهزار و ۶۰۰ مگاوات با هشت واحد تولیدی است، اظهار داشت: در زمان حاضر بدلیل محدودیت سوخت و با توجه به اینکه فقط از سوخت گاز استفاده میکنیم، چهار واحد این نیروگاه از مدار تولید خارج شده و چهار واحد دیگر با ۷۰ درصد ظرفیت خود فعال است.
وی با تاکید بر اینکه مشعلهای مازوتسوز نیروگاه شهید منتظری اصفهان پُلمب است، خاطرنشان کرد: هنوز دستوری برای شکستن پُلمب به ما ابلاغ نشده است و در این زمینه تابع دستور مقامهای استان اصفهان هستیم.
نریمانی اضافه کرد: برای باز کردن پُلمب مشعلهای مازوتسوز نیروگاه باید شورای تامین و دادستان استان، این موضوع را ابلاغ کنند، سپس نمایندگان دادستان، فرمانداری و اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان به نیروگاه بیایند و پلمب را باز و آن را صورتجلسه کنند.
وی همچنین با بیان اینکه محدودیت سوخت گاز و کاهش میزان تولید برق سبب وارد شدن خسارت به این مجموعه صنعتی بدلیل عدمالنفع تولید و بیشتر شدن هزینهها نسبت به درآمدها میشود، تصریح کرد: از طرفی بدلیل کمتر شدن میزان تولید توسط وزارت نیرو و شبکه برق جریمه میشویم.
مدیرعامل نیروگاه شهید منتظری اصفهان همچنین با اشاره به مباحث مطرح شده در باره جابهجایی این واحد تولیدی گفت: چنین چیزی با توجه به شرایط موجود با مشکلات اساسی و عُمدهای همراه است.
نریمانی با بیان اینکه بخش دولتی حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال برای زیرساختهای نیروگاه سرمایهگذاری کرده است، افزود: اگر نیروگاه منتقل شود دولت باید مجدد این میزان سرمایهگذاری را تکرار کند در حالی که محدودیت های منابع مالی مطرح است.
وی با اشاره به اینکه در اجرای هر پروژه موضوع صرفه و صلاح آن نیز مطرح است، ادامه داد: نتیجه بحثهای فنی و اقتصادی در باره نیروگاه شهید منتظری این است که اگر آن را در همین مکان فعلی به سیکل ترکیبی تبدیل کنیم، میزان آلایندگیاش نزدیک به صفر میشود و بهرهوری آن افزایش مییابد و برای این کار به ۲۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز داریم اما اگر بخواهیم نیروگاه را جای دیگری احداث کنیم هزینه این اقدام به ۲ برابر این رقم یعنی ۵۰۰ هزار میلیارد ریال می رسد.
نریمانی از مسئولان استان اصفهان خواست تا در زمینه آلودگی هوا، وضعیت و آمار واقعی همه صنایع را در نظر بگیرند و از توسعه برخی از صنایع که فعالیت آنها آلایندگی بههمراه خواهد داشت، جلوگیری شود.
به گزارش ایرنا، نیروگاه شهید منتظری اصفهان دارای هشت واحد هر کدام با ظرفیت ۲۰۰ مگاوات و در مجموع با ظرفیت یکهزار و ۶۰۰ مگاوات تولید انرژی برق است و حدود ۵۰ درصد از انرژی برق مورد نیاز استان اصفهان و ۳.۳ درصد برق شبکه سراسری کشور را تامین میکند.
مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان چند روز پیش در باره نیروگاه شهید منتظری گفت: با دستور استاندار اصفهان مقرر شد این نیروگاه ضمن تبدیل شدن به سیکل ترکیبی تا پنج سال آینده به شرق اصفهان منتقل شود.
نظر شما