به گزارش ایرنا، سیدمهدی غمامی روز شنبه در نخستین همایش بینالمللی«آینده فردا، آینده فلسطین» در تالار پیامبر اکرم(ص) دانشگاه اصفهان افزود: بدنبال ارتکاب جنایتهای رژیم صهیونیستی در باریکه غزه تاکنون ۱۷ هزار و ۵۰۰ نفر شهید شدهاند، مسالهای که نمیتوان نسبت به آن بی تفاوت بود.
وی تصریح کرد: حتی قانونهای مُصوب کنفوانسیونهای بینالمللی هم نتوانسته است از نسل کشی جاری در غزه جلوگیری کند و قوانین مرتبط با این موضوع براحتی از سوی رژیم صهیونیستی نقض میشود.
معاون تحقیقات، آموزش و حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری افزود: در سایه سکوت مجامع بینالمللی و دولت های مختلف، هیچ جنایتی نیست که در منطقه رُخ نداده باشد، صحنههایی که قلب بشر را به درد میآورد.
غمامی با بیان اینکه زمینه احقاق حقوق فلسطین از طریق مُطالبهگری بر مبنای دانش پدید میآِید، افزود: رسالت دانشگاه و دانشجو این است که دانش را برای حل مشکلات جامعه بومی، ملی و جهانی بکار بگیرد.
وی تصریح کرد: این موضوع که دانشجو یا استاد بدون هیچ اقدام یا واکنشی نسبت به این جنایتها بتواند به حیات علمی خود ادامه بدهند، توجیهپذیر نیست.
معاون تحقیقات، آموزش و حقوق شهروندی معاونت حقوقی ریاست جمهوری با اشاره به برگزاری محاکمه نمادین صهیونیستها در دانشگاه اصفهان تاکید کرد: مجموع لوایح این دادگاهِ نمادین باید ترجمه و در اختیار ۱۶ گزارشگر حقوق فلسطین قرار بگیرد تا اجرای اقدامات بینالمللی در این زمینه تسهیل شود.
غمامی اعلام کرد: معاونت حقوقی ریاست جمهوری از طرحهای تخصصی با موضوع دفاع از مساله فلسطین حمایت می کند.
محو صهیونیستها، راهبرد شفاف قرآن
رییس دادگستری اصفهان نیز در این همایش گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، میزان جنایتهای جاری رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه از مجموع جنگهای رُخ داده در ۷۰ سال گذشته فلسطین اشغالی بیشتر است.
حجت الاسلام اسدالله جعفری افزود: بر اساس راهبرد و نسخه شفابخش قرآن، محاکمه صهیونیستها کافی نیست بلکه راه علاج این غده سرطانی که مجاهدان جبهه مقاومت نیز آن را در پیش گرفتهاند، مبارزه میدانی تا نابودی این رژیم منحوس است.
رییس دادگستری اصفهان با بیان اینکه عملیات «طوفانالاقصی» موج بیداری بینظیری در مقیاس جهانی داشته است، افزود: در غزه آنچه اکنون در حال حدوث است، تناسبی با مفهوم ذات انسانی ندارد، از این رو آگاهی دانشجویان درباره چگونگی برداشت سران کُفر از مساله حقوق بشر ضروری و نیازمند تبیین است.
وی خاطرنشان کرد: حقوق فلسطین سالهاست براحتی پایمال میشود و در حالی که همه اعضای سازمان ملل متحد، آتشبس در غزه را تصویب کردهاند آمریکا با برخورداری از حق وِتو در این زمینه مانع ایجاد می کند.
حجت الاسلام جعفری تصریح کرد: تشکیل دادگاه و به چالش کشیدن مُسببان وضعیت فلسطین اگرچه راهبردی امیدبخش است اما درمان این غده سرطانی در محو و نابودی آن است؛ همانطور که قرآن می فرماید فردای آینده از آن صالحان، مجاهدان و آزادیخواهان جهان خواهد بود.
به گزارش ایرنا؛ نخستین همایش بینالمللی «آینده فردا، آینده فلسطین» با هدف معرفی ظرفیتهای حقوقی برای محکومیت جنایات سران رژیم صهیونیستی در عرصه بینالملل، به همت گروه پژوهشی موسوم به«چهره دیگرِ حقوق بشر» با حضور وزیر دادگستری و شماری از مسوولان استانی، دانشجویان و اساتید در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این همایش همچنین از مُتولیان اجرای «محاکمه شبیهسازی شده سران رژیم صهیونیستی» در دانشگاه اصفهان با اعطای هدایا و لوح سپاس تجلیل شد.
دادگاه شبیهسازی(موت کورت) محاکمه سران رژیم صهیونیستی مبتنی بر دیوان کیفری بینالمللی(ICC) روز پنجشنبه ۱۶ آذر همزمان با «روز دانشجو» در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
«موت کورت»(Moot Court) یا همان «دادگاه تمرینی» یا «شبیهسازی دادگاه» نوعی فعالیت است که در آن دانشجویان حقوق میکوشند با ایفای نقشهای حقوقی همچون وکیل، دادستان، داور،قاضی، نماینده حقوقی دولت یا قربانی با تیم های مقابل خود به رقابت بپردازند.
نظر شما