به گزارش روز شنبه ایرنا،به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دکتر کورش ساکی، با اشاره به آغاز این پویش از ۲۰ آبان ماه با هدف غربالگری پرفشاری خون و دیابت همه افراد ۱۸ سال و بالاتر (متولدین قبل از ۱۳۸۴/۰۸/۲۰) گفت: ۱۴۹ هزار نفر در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در پویش ملی غربالگری دیابت و فشارخون بالا شرکت کردند.
وی اظهار کرد:از این تعداد چهار هزارو ۲۷۴ نفر مشکوک به فشارخون جدید، هزارو ۹۵۴ نفر مشکوک به دیابت جدید، ۴۴ هزارو ۸۴۵ فرد مبتلا به پیش فشارخون بالا و ۱۷ هزارو ۸۲۸ فرد مبتلا به پیش دیابت شناسایی و در مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی کاشان تحت پوشش مراقبت و درمان قرار گرفتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه از این تعداد، ۴۳ درصد جمعیت ۱۸ سال به بالای شهرستان های کاشان و آران و بیدگل را شامل می شود، تصریح کرد: در این پویش ملی افراد با تکمیل پرسشنامه ای در خصوص سابقه دیابت و فشار خون بالا دارای پرونده سلامت می شوند و در صورت تشخیص بیماری تحت کنترل و درمان قرار می گیرند.
ساکی گفت:بیماری دیابت و بیماری پرفشاری خون از بیماریهای خاموش است، بیماران ممکن است سالها از اینکه مبتلا هستند بیخبر باشند.
وی افزود: هرچند دیابت در ابتدا به ظاهر علامتی ندارد اما به طور خاموش به بدن آسیب زده و زمانی که علامتدار میشوند ممکن است در نقاط مختلف بدن آسیبهایی را وارد کرده باشد.
وی اظهار کرد: برای کمک به تشخیص زودهنگام بیماری خفته و پنهان پرفشاری خون و دیابت در جامعه؛ وزارت بهداشت تصمیم به راهاندازی پویش ملی «غربالگری پرفشاری خون و دیابت» در سنین ۱۸ سال به بالا گرفت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: بیماریهای قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگومیر در جامعه محسوب میشود، بیماری فشارخون شرایطی را برای ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی فراهم میکند و سکتههای مغزی نیز بیشتر با علل زمینهای مثل فشارخون و غیره، شکل میگیرد.
جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.