اردشیر شهرکی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: حدود پنج هزار هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که بیشاز سه هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
وی ادامه داد: دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیرکشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی منطقه تاکید کرد: این استان رتبه نخست تولید و سطح زیرکشت موز در کشور را از آن خود کرده است.
وی افزود: پیشبینی میشود امسال بیشاز ۲۰۳ هزار تن موز از سطح سه هزار هکتار باغات سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
شهرکی بیان کرد:سطح زیر کشت موزستان در سیستان و بلوچستان امسال به همت کشاورزان منطقه و سرمایه گذاری بخش خصوصی یکهزار و ۱۰۰ هکتار افزایش یافت.
وی گفت: چنانچه سطح موزستان های سیستان و بلوچستان به ۱۵ هزار هکتار یعنی ۲ برابر وضعیت کنونی افزایش یابد علاوه بر خودکفایی کشور زمینه برای صادرات این محصول نیز فراهم می شود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.