بیش از ۲۰۳ هزار تن موز در سیستان و بلوچستان تولید شد

زاهدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۲۰۳ هزار و ۱۹۵ تن موز امسال از سطح بیش از سه هزار هکتار از باغات این استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

اردشیر شهرکی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: حدود هفت هزار و ۱۳۶ هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که بیش‌از سه هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.

وی ادامه داد: دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیرکشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی منطقه تاکید کرد: این استان رتبه نخست تولید و سطح زیرکشت موز در کشور را از آن خود کرده است.

وی افزود: یکی از مهمترین برنامه های این سازمان توسعه باغات موز در راستای خودکفایی این محصول در کشور است که بطوریکه حدود پنج هزار هکتار جدید با مشارکت بنگاه‌های بزرگ اقتصادی کشور در حال راه‌اندازی است.

شهرکی گفت: چنانچه سطح موزستان های سیستان و بلوچستان به ۱۵ هزار هکتار یعنی ۲ برابر وضعیت کنونی افزایش یابد علاوه بر خودکفایی کشور زمینه برای صادرات این محصول نیز فراهم می شود.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.

تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha