به گزارش ایرنا، سالی که گذشت را میتوان سال رونق طرحهای عمرانی و زیرساختی خراسان جنوبی نامید و شاخصترین آنها آنقدر اهمیت داشت که با حضور رئیس جمهور در بیرجند رسما عملیاتی شد.
تشکیل دولت سیزدهم و شروع سفرهای استانی رئیس جمهور از مناطق کمبرخوردار که در ادامه پیگیری مطالبات و نیازهای این مناطق در سطوح استانی و ملی را به همراه داشته، نوید ارتقای شاخصهای توسعه و خروج از محرومیت را پیش روی مردم قرار داده است.
خراسان جنوبی که از زمان تاسیس آن در کنار استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی ۱۹ سال میگذرد با وجود ظرفیتهای متنوع از جمله در بخشهای کشاورزی، دامداری، معادن، گردشگری و مبادلات مرزی اما همچنان استانی کمبرخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساختهاست که به اذعان ناظران، نتیجه کم توجهی و بی توجهی در ادوار گذشته به این استان پهناور است.
هر کدام از این زیرساختها زمینهساز سرمایهگذاریهای بعدی است که بخشی از آن با صرف اعتبارات کلان ملی و استانی فراهم شده و برای مثال از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت سیزدهم در جنوب خراسان آن زمان و در خراسان جنوبی فعلی تنها ۲ پست ۴۰۰ کیلو ولت وجود داشت و در دولت سیزدهم ۲ پست ۴۰۰ کیلو ولت برای شهرستانهای نهبندان و فردوس در دستور کار قرار گرفته است.
تامین گاز پایدار از دیگر دغدغهها در خراسان جنوبی به شمار میرود چون این استان از یک خط سراسری به سمت خراسان رضوی گاز دریافت میکند و در پی سرمای کم سابقه زمستان ۱۴۰۱ که با چالش افت فشار گاز مواجه شد، عملیات اجرایی خط لوله گاز دوراهی دشتک - نهبندان در سال گذشته آغاز شد تا شبکه گاز خراسان جنوبی علاوه بر شمال استان، از طریق سیستان و بلوچستان نیز به شبکه گازرسانی جنوب کشور متصل شود.
خراسان جنوبی بیش از ۲ دهه با خشکسالی متوالی مواجه بوده و کاهش نزولات آسمانی در کنار برداشت بی رویه از سفرههای زیرزمینی در استانی که وابستگی آن به آبهای سطحی فقط ۱۱.۳ درصد است، کم آبی را نه تنها در روستاها که در شهرهای استان به همراه داشته است.
طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور و خراسان جنوبی که سالها روی کاغذ بود، با توجه به کم آبی شدید در این منطقه، به همت دولت سیزدهم عملیاتی شد و با انتخاب پیمانکار اکنون در مرحله مسیریابی و لولهگذاری است.
با نیم نگاهی به عملکرد دولت میتوان به این نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی برای گرهگشایی از موانع و مشکلات به ویژه در مناطق کم برخوردار دریغ نکرده و انجام چهار سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مؤید این موضوع و ثبت رکورد سفرهای رئیس جمهور در این خطه نسبت به ادوار گذشته است.
دستاوردهای دولت در خراسان جنوبی منحصر به زیرساختها نبوده و در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز اقدامات شاخص و قابل توجهی انجام شده به طوری که استاندار خراسان جنوبی در آستانه دهه فجر سال گذشته گفت: دست ما از خدمات و دستاوردهای دولت پر است و در اولین روز سال نو هم اظهار کرد که سال ۱۴۰۲ اتفاقات خوب و مبارکی برای توسعه استان رقم خورد و کارنامه دولت در این استان موفق بوده است.
از جمله سایر اقدامات میتوان به نهضت احیای واحدهای تولیدی، تداوم کاهش نرخ بیکاری، پیشتازی در تامین زمین و اجرای طرح نهضت ملی مسکن، طرح جوانی جمعیت، مسکن و خودکفایی مددجویان، تقویت دانشگاههای استان و تامین اعتبار طرحهای فرهنگی اشاره کرد که با رویکرد توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات در استان دنبال شده و گزارش ذیل مروری بر مهمترین اقدامات شاخص و دستاوردهای یک ساله دولت سیزدهم در خراسان جنوبی است.
۱۲ فروردین | تحقق وعده دیگر؛ پرواز شبانه در فرودگاه طبس برقرار شد
اولین خبر خوش دولت برای مردم خراسان جنوبی و طبس در نخستین روزهای آغازین سال گذشته تحقق وعده روشنایی باند فرودگاه طبس بود، پس از حادثه دلخراش خروج قطار مسافری مشهد - یزد از ریل در سال ۱۴۰۱ پیگیریها برای اجرای طرح تامین و تجهیز روشنایی باند فرودگاه طبس در دستور کار جدی مسئولان قرار گرفت و عملیات اجرایی این طرح از آذر همان سال آغاز شد و فروردین ۱۴۰۲ مدیرکل فرودگاههای خراسان جنوبی اعلام کرد: با اجرا و تکمیل طرح تامین روشنایی سطوح پروازی فرودگاه طبس در یک سال گذشته، نوروز امسال امکان پرواز شبانه در این فرودگاه فراهم شد.
به گفته مسئولان، تامین روشنایی باند فرودگاه طبس که از مطالبات ۲۰ ساله مردم منطقه بود و در اقدام جهادی ایجاد شد، افزایش پروازها را در پی داشته است.
۱۵ فروردین | ۹۰ درصد پروژههای هاب شتر در خراسان جنوبی اجرا شد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد که تاکنون ۹۰ درصد پروژههای ایجاد مرکز منطقهای (هاب) شتر در راستای تکمیل زنجیره پرورش شتر در استان عملیاتی شده و در فرآیند تولید قرار گرفته است.
۱۶ فروردین | ۲ پیشنهاد جدید برای سرعت گرفتن پروژه ریلی
استاندار خراسان جنوبی گفت: پروژه راهآهن استان با ۲ پیشنهاد جدید، سرعت بیشتری میگیرد و قرار است موضوع دریافت تسهیلات مربوطه در جلسه سران قوا مطرح شود. جواد قناعت از کریدور ریلی شرق کشور شامل چابهار - زاهدان - زابل - نهبندان - سربیشه - بیرجند - قاین و یونسی به عنوان یکی از موضوعات مهم و مورد توجه دولت سیزدهم یاد کرد.
۲۴ فروردین | رتبه اول خراسان جنوبی در تامین زمین نهضت ملی مسکن
براساس آخرین رتبهبندی استانها از نظر اجرای طرح نهضت ملی مسکن، این استان در مجموع شاخصهای طرح رتبه سوم و از نظر تامین زمین رتبه اول را در کشور کسب کرد. طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی در جلسه شورای عالی مسکن، خراسان جنوبی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن بین ۳۱ استان کشور بعد از استانهای زنجان و قزوین رتبه سوم را به دست آورد ولی در سال ۱۴۰۲ بین رتبههای اول و دوم قرار داشت.
۲۸ فروردین | مجوز خردهفروشی در بازارچههای مرزی خراسان جنوبی صادر شد
رئیس مجمع نمایندگان خراسان جنوبی از صدور مجوز خردهفروشی در بازارچههای مرزی استان و مجاز شدن ورود ۶۳ قلم کالا از کشور افغانستان توسط مرزنشینان خبر داد. مصطفی نخعی با اشاره به مجاز شدن ورود ۶۳ قلم کالا از کشور افغانستان توسط مرزنشینان گفت: پس از طرح گلایههایی درخصوص مشکلات مرزنشینان در سفرهای اول و دوم دولت به استان و قول حل مشکلات مذکور توسط رئیس جمهور، خوشبختانه اولین گام مهم برداشته شد.
۱۳ اردیبهشت | رشد ۱۰ برابری اعتبارات هلال احمر خراسان جنوبی
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی گفت: اعتبارات عمرانی جمعیت هلال احمر استان امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر شده و سه پروژه بزرگ با اعتبار ۳۵ میلیارد تومان در حال انجام است. محمدعلی کاووسی افزود: امسال ۷۳ نجاتگر و ایثارگر جمعیت هلال احمر جذب شدند که در مدت فعالیت هلال احمر استان بیسابقه بوده است.
۱۷ اردیبهشت | مجوز جذب هزار و ۳۰۰ نیروی انسانی در خراسان جنوبی اخذ شد
بنابر اعلام معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان جنوبی مجوز جذب بیش از هزار و ۳۰۰ نفر به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز برخی دستگاههای اجرایی استان اخذ شد. ناصر ناصری افزود: با احصای پستهای بلاتصدی به ویژه در دستگاههای مختلف و پیگیریهای صورت گرفته در این زمینه تاکنون مجوز نهایی جذب هزار و ۲۱۷ نفر صادر شده و سازمان امور اداری و استخدامی کشور، مجوز جذب نیرو را با توجه به نیاز دستگاههای استان به وزارتخانههای مربوطه ابلاغ کرده است.
۲۰ اردیبهشت | پیگیری سه موضوع زیرساختی در دیدار با وزیر نفت
استاندار خراسان جنوبی به منظور پیگیری سه موضوع زیرساختی مهم در استان با "جواد اوجی" وزیر نفت دیدار کرد. وی پس از این دیدار که در تهران انجام شد، گفت: عملیات اجرایی خط انتقال گاز دشتک - زابل - نهبندان در اولین فرصت با حضور مهمانان ویژه و به طور رسمی آغاز میشود.
۲۳ اردیبهشت | اجرای طرح راهآهن خراسان جنوبی تامین اعتبار شد
استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: اجرای طرح راهآهن بیرجند - قاین - یونسی به مبلغ ۱۸۰ هزار میلیارد ریال تامین اعتبار شد و با اجرای این طرح زیربنایی به یکی از مطالبات بهحق مردم خراسان جنوبی پاسخ داده میشود.
قناعت گفت: برآورد اولیه برای احداث راهآهن استان ۱۲۰ هزار میلیارد ریال بود که با اجازه مقام معظم رهبری به ۱۸۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت و اجرای تمامی ۲۳۱ کیلومتر خط راهآهن بیرجند - یونسی از محل تهاتر نفتی با کلنگزنی آن طی مراسمی با حضور مهمان کشوری در آینده نزدیک آغاز میشود.
۵ خرداد | ۲ دستگاه ام. آر. آی در شهرستانهای فردوس و طبس تحویل شد
۲ دستگاه MRI برای نصب و راهاندازی در بیمارستانهای شهید سید مصطفی خمینی (ره) طبس و حضرت رسول (ص) فردوس تحویل شبکههای بهداشت و درمان این شهرستانها شد. به گفته مسئولان در برخی شهرستانها از جمله طبس و فردوس به خاطر مسافت و فاصله زیاد تا مرکز استان، به تامین این دستگاه نیاز مبرم بود که با پیگیریهای مسئولان استان و مساعدت وزارت بهداشت این ۲ دستگاه تامین شد.
۶ خرداد | ساخت موزه بزرگ خراسان جنوبی بعد از ۱۷ سال آغاز شد
عملیات اجرایی موزه بزرگ خراسان جنوبی در مساحت سه هزار متر مربع که مصوبه ساخت آن مربوط به ۱۷ سال پیش است آغاز شد. برای شروع عملیات اجرایی این موزه ۴۵ میلیارد ریال از محل سفر اول رئیس جمهور به استان و پنج میلیارد ریال از محل منابع ملی اختصاص یافت.
۶ خرداد | راهاندازی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی خراسان جنوبی
شعبه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به عنوان چهارمین استان با حضور رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خراسان جنوبی آغاز به کار کرد. همچنین تفاهمنامه همکاری به امضای رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و استاندار خراسان جنوبی رسید.
بازشناسی و معرفی مفاخر فرهنگی استان، بازشناسی ظرفیتهای مادی و معنوی استان در راستای توسعه فرهنگمحور، فراهمسازی مشارکت مردمی در ترویج و الگوسازی مشاهیر و مفاخر برجسته، ارتقای هویت ملی و تلاش در جهت پیوندهای بین نسلی با بهرهگیری از مآثر قدیم و معاصر ایران اسلامی، حفظ و احیای سنتها و آیینهای فکری و معنوی با تکیه بر ظرفیتهای استانی از اهداف این تفاهمنامه است.
۱۶ خرداد | اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال برای زیربناهای نهضت ملی مسکن
استاندار خراسان جنوبی در پی دیدار با وزیر راه و شهرسازی از اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال برای کمک به تامین خدمات زیربنایی سایتهای نهضت ملی مسکن در این استان خبر داد.
۲۶ خرداد | فصل دیگری از مرمت روستای نایبند با اعتبار سفر رئیس جمهور
یک فصل از مرمت بافت تاریخی روستای نایبند این شهرستان بعد از حدود ۲ ماه با اعتبارات سفر رئیس جمهور پایان یافت. با توجه به آسیب جدی بافت تاریخی در این مرحله بام سازی پشتبام بخشی از بافت روستای نایبند شامل سبکسازی و اجرای اندود کاهگل به مساحت حدود ۲ هزار متر مربع انجام شد.
۲۷ خرداد | تصویب ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین آب در خراسان جنوبی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد: در چارچوب مصوبات سفر دوم رئیس جمهور به خراسان جنوبی ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرحهای تغذیه مصنوعی و رفع تنش آبی در این استان تصویب شد. علیرضا عباسزاده افزود: از این میزان اعتبار چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای تغذیه مصنوعی استان و پنج هزار میلیارد ریال برای رفع تنش آبی اختصاص یافته است.
۲۹ خرداد | تصویب ۵۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه نهبندان و سربیشه
معاون اجرایی رئیس جمهور از تصویب ۵۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه شهرستانهای نهبندان و سربیشه خبر داد.
محسن منصوری گفت: رئیس جمهور در سفر به استان خراسان جنوبی دستور داده بود که طرح پیشرفت و آبادانی شهرستان های نهبندان و سربیشه با هدف سرعت بخشی به توسعه این شهرستان ها تهیه، تنظیم و ابلاغ شود که کارشناسان ما در مجموعه معاونت اجرایی، سازمان برنامه و بودجه و دستگاه های تخصصی و با هماهنگی استانداری خراسان جنوبی، طرح جامعی برای این دو شهرستان کم برخوردار تنظیم کردند.
۱ تیر | آغاز عملیات اجرایی خط انتقال گاز از زابل به نهبندان
عملیات اجرایی خط انتقال گاز از شمال سیستان و بلوچستان به جنوب خراسان جنوبی در شهرستان نهبندان آغاز شد تا اجرای این طرح زیرساختی در ۲ مرحله سبب افزایش پایداری شبکه گازرسانی شرق کشور شود.
اجرای این خط نقش موثری در افزایش پایداری شبکه گازرسانی در استانهای شرقی و شمال شرق در شرایط خاص دارد و با اجرای آن، شبکه گاز خراسان جنوبی علاوه بر شمال استان، از طریق سیستان و بلوچستان نیز به شبکه گازرسانی جنوب کشور متصل میشود.
اواخر آبان امسال نیز عملیات اجرایی لولهگذاری خط انتقال گاز دشتک - نهبندان با حضور استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسئولان آغاز و اعلام شد که این طرح پیشرفت مناسبی دارد.
همچنین فاز اول خط انتقال گاز دو راهی دشتک زابل - نهبندان به طول ۸۰ کیلومتر در آستانه سال نو و همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت، تزریق گاز شد.
۳ تیر | اولین سایت نسل پنجم اینترنت در خراسان جنوبی راهاندازی شد
اولین سایت نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G) در خراسان جنوبی با همکاری یکی از اپراتورها در بیرجند راهاندازی شد. برای راهاندازی این سایت در میدان سفیران امید شهر بیرجند، ۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل هزینه شده است.
۱۹ تیر | رشد پنج برابری مخاطبان سینماهای خراسان جنوبی
معاونت امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی از رشد پنج برابری مخاطبان سینماهای استان در سه ماه سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد. در این مدت ۲۲ هزار و ۱۳۳ نفر برای دیدن فیلم به سینماهای بهمن و فردوسی بیرجند، سینمای قاین و سینما سیار رفتند.
۱۹ تیر | کشت دانههای روغنی در خراسان جنوبی ۳۱ برابر شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: قبل از دولت سیزدهم ٢ هکتار از سطح زیرکشت استان به دانههای روغنی اختصاص داشت و اکنون به ۶٢ هکتار با سه هزار درصد افزایش، رسیده است. مهدی جعفری افزود: الگوی کشت استان خراسان جنوبی ابلاغ شده است که متناسب با آن کار پیش میرود به همین منظور توسعه و گسترش کشت دانههای روغنی در دستور کار این سازمان قرار دارد.
۲۳ تیر | استانداری خراسان جنوبی و قرارگاه محرومیتزدایی تفاهمنامه امضا کردند
یکی از اخبار امیدبخش در اوج گرمای تابستان ۱۴۰۲ انعقاد تفاهم نامهای بین استانداری خراسان جنوبی و قرارگاه محرومیت زدایی بود که به منظور گسترش عدالت اجتماعی، محرومیتزدایی، توانمندسازی اقتصادی استان با استفاده از راهبردهای توانافزایی و ظرفیتسازی بر پایه مشارکت مردم با هدف ایجاد رشد و توسعه پایدار عمرانی، اقتصادی و اجتماعی خراسان جنوبی امضا و مبادله شد.
۲۴ تیر | اختصاص ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار به بخش کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از موافقت وزیر جهاد کشاورزی برای اختصاص ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای اولویتدار و مکانیزاسیون در این استان خبر داد.
۲۸ تیر | سه اقدام مهم برای توسعه زیرساختهای فرهنگی استان
معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با استاندار خراسان جنوبی از سه اقدام مهم برای توسعه زیرساختهای فرهنگی استان و تسریع در اجرای پروژههای نیمهتمام خبر داد.
سید محمود اسلامی از پروژههای نیمهتمام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز بازدید کرد و برای تامین اعتبار آنها قول مساعد داد.
۳۰ مرداد | رشد ۲ برابری طرحهای سرمایهگذاری خارجی در خراسان جنوبی
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: طرحهای دارای مجوز سرمایهگذاری خارجی در این استان از ۱۳ طرح در ابتدای دولت سیزدهم به ۲۶ مورد در مرداد امسال رسیده که ۱۰۰ درصد رشد داشته است. مرتضی ذاکریان افزود: میزان سرمایهگذاری مصوب خارجی از ۹۹۱ میلیون دلار به یک میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار در خرداد امسال رسید که رشد ۲۷ درصدی دارد.
۱ شهریور | افتتاح و کلنگ زنی ۹۸۷ پروژه در خراسان جنوبی
استاندار خراسان جنوبی از افتتاح یا کلنگزنی ۹۸۷ پروژه عمرانی و اقتصادی در این استان همزمان با هفته دولت ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: از این تعداد ۹۳۳ پروژه با اعتبار ۸۰۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال، قابل افتتاح است. جواد قناعت در نشست خبری افزود: عملیات اجرایی ۵۴ پروژه شهری و روستایی نیز با اعتبار ۶۶ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال در استان آغاز میشود. بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیش از ۳۰ درصد پروژههای قابل افتتاح هفته دولت در استان متعلق به بخش کشاورزی بود که نشان از سهمبری بالای این نهاد از اعتبارات ملی دارد.
۵ شهریور | راهاندازی خط تولید ۱۴ هزار تنی تایر خودروهای شاسی بلند
همزمان با چهارمین روز هفته دولت خط تولید ۱۴ هزار تنی تایر خودروهای شاسی بلند (SUV/CUV) با حضور استاندار خراسان جنوبی در کارخانه کویر تایر بیرجند به بهرهبرداری رسید. هزینه راه اندازی این خط تولید ۱۰ هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال اعلام شد و ۲۲۸ نفر در خط تولید لاستیک خودروهای شاسی بلند کویرتایر به صورت مستقیم و بیش از ۸۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار شدند.
۶ شهریور | انتشار نتایج طرح تحول زمینشناسی در خراسان جنوبی
نتایج طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در استان خراسان جنوبی همزمان با هفته دولت و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در تهران به صورت عمومی منتشر شد. اجرای این طرح از مهر سال ۱۴۰۰ در خراسان جنوبی آغاز شد و آبان ۱۴۰۱ به پایان رسید که اتمام روند ارزیابی علمی و داوری اطلاعات نیز در ابتدای سال ۱۴۰۲ انجام شد.
معرفی ۱۷ محدوده طلا، ۶۰ محدوده مس، ۲۵ محدوده نیکل، ۹ محدوده منیزیت و ۶ محدوده سرب و روی، به عنوان نتایج و دستاوردهای طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در خراسان جنوبی است.
۱۳ شهریور | گذر از تنش آبی در تابستان داغ خراسان جنوبی
پنج شهر و ۱۷ مجتمع آبرسانی روستایی خراسان جنوبی در سال گذشته دچار تنش آبی شد و حفر ۲۰ حلقه چاه و افزایش توان ظرفیت تولید آب به ۲۷۰ لیتر بر ثانیه از جمله اقداماتی بوده که برای گذر از تنش آبی در تابستان داغ این استان انجام شده است.
۱۵ شهریور | آغاز عملیات اجرایی راه آهن خراسان جنوبی با حضور رئیس جمهور
اجرای طرح راه آهن خراسان جنوبی برای اتصال مرکز استان به ریل سراسری، مطالبه دیرینه مردم بوده که با گرهگشایی از این طرح زیربنایی در دولت سیزدهم رنگ واقعیت به خود گرفت.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی که ۱۵ شهریور سال قبل در سفر مردمی و به منظور شرکت در پیاده روی دلدادگان اربعین حسینی به خراسان جنوبی آمد در آغاز برنامههای این سفر، در مراسم آغاز عملیات اجرایی خط آهن نهبندان - بیرجند - قاین - یونسی به عنوان بخشی از کریدور شمال - جنوب که از چابهار تا سرخس امتداد دارد، حضور یافت.
طرح احداث راهآهن بیرجند - یونسی در سالهای گذشته کلید خورد اما با چالشهای فنی و اعتباری همراه بود تا اینکه تامین مالی این طرح بزرگ و سرعت بخشیدن به روند اجرای آن به عنوان مطالبه مردم استان در سفر اول و دوم رئیس جمهور مطرح شد.
پس از تاکید و دستور رئیس جمهور مبنی بر ایجاد ساز و کار لازم از سوی وزارت راه و شهرسازی و بانکهای عامل که جزو مصوبات سفر استانی نیز قرار گرفت، دور تازهای از تلاشها برای تامین منابع مالی و سرعت دادن به طرح شروع شد و عملیات زیرسازی این طرح ریلی با حضور آیت الله رئیسی در ایستگاه تشکیلاتی بیرجند (قطعه ۱۵) آغاز شد.
۲۶ شهریور | ۵۶ طرح آموزشی در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید
همزمان با افتتاح ۲ هزار طرح آموزشی، تربیتی و پرورشی در سراسر کشور با حضور ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور و در آستانه سال تحصیلی جدید ۵۶ طرح آموزشی شامل ۱۶۵ کلاس در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید. ۵۶ فضای آموزشی شامل ۱۶۵ کلاس درس و ۱۷ هزار و ۷۵۰ متر مربع زیربناست که با افتتاح آنها بخشی از کمبود فضای آموزشی در استان جبران شد.
۲۶ شهریور | ثبت جهانی چهار کاروانسرای خراسان جنوبی
پرونده کاروانسراهای ایران (مجموع ۵۴ کاروانسرای تاریخی) در نشست عصر یکشنبه ۲۶ شهریور (۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳) چهل و پنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO)، بررسی و با تصویب اعضای کمیته به عنوان بیست و هفتمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد که مجموعه چهار کاروانسرا مربوط به خراسان جنوبی است.
ژئوپارک طبس هم به عنوان سومین ژئوپارک ایران در آذر سال ۱۴۰۱ رای مثبت شورای عالی ژئوپارکهای جهانی یونسکو را دریافت کرد و ثبت جهانی شد که به این ترتیب آثار ثبت جهانی خراسان جنوبی در دولت سیزدهم به ۹ اثر در قالب ۶ گروه رسید.
۲۷ شهریور | اختصاص ۳۵۰ میلیارد ریال به طرحهای کتابخانهای
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی اعلام کرد: ۳۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به هشت طرح در حال ساخت کتابخانههای عمومی استان اختصاص یافت. محمود حاجی افزود: با نگاه ویژه رئیس جمهور و پیگیریهای استاندار خراسان جنوبی از محل اعتبارات سفر استانی، طرحهای اولویتدار استان به اتمام خواهد رسید.
۱۱ مهر | طرح توسعه مجتمع کک طبس به بهرهبرداری رسید
باتریهای ۵ و ۶ مجتمع کُک طبس در قالب مرحله سوم توسعه کارخانه ککسازی راه اندازی شد تا ظرفیت تولید این کارخانه به ۴۵۰ هزار تن کک متالوژی در سال برسد. فعالسازی کارخانه کُک طبس از خواستههای مردم در سفرهای استانی بوده و با بهرهبرداری از طرح توسعه کارخانه میزان تولید کک در این شهرستان افزایش یافته است.
قبل از دولت سیزدهم باتریهای یک و ۲ این مجموعه با یک سوم ظرفیت فعال بود که با پیگیریهای مختلف باتریهای قبلی به ظرفیت ۱۰۰ درصد رسید همچنین طرح توسعه و فاز دوم کارخانه کک طبس شامل باتریهای سه و چهار دهه فجر ۱۴۰۱ افتتاح شد.
۱۷ مهر | موافقت شورای عالی شهرسازی و معماری با الحاق اراضی به شهر بیرجند
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی از موافقت شورای عالی شهرسازی و معماری با الحاق اراضی زعفرانیه به محدوده شهر بیرجند خبر داد و گفت: با این تصمیم مشکل تامین زمین در بیرجند رفع میشود.
۲۹ مهر | ۱۰۰ درصد مطالبات گندمکاران خراسان جنوبی پرداخت شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی گفت: مجموع مطالبات گندمکاران استان در سال جاری ۲ هزار و ۸۲۳ میلیارد ریال بود که ۱۰۰ درصد آن پرداخت شد. میثم پیشدادیان افزود: در راستای حمایت از گندمکاران در سال جاری مقدار ۱۸ هزار و ۷۹۴ تن گندم از کشاورزی استان خریداری شد که نسبت به سال قبل ۶۰ درصد رشد نشان میدهد.
۲ آبان | کمک ۵۰۰ میلیارد ریالی دولت برای نوسازی ناوگان شهری بیرجند
ناوگان حمل و نقل درون شهری بیرجند با کمک ۵۰۰ میلیارد ریالی دولت بعد از ۱۲ سال نوسازی شد. به گفته شهردار بیرجند با کمک دولت ۱۰ دستگاه اتوبوس، ۱۰ دستگاه ون و ۳۰ دستگاه تاکسی جدید تامین شده است.
۱۰ آبان | ۲۴ معدن راکد در خراسان جنوبی احیا شد
بنابر اعلام مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیمه نخست سال گذشته ۲۴ معدن راکد در این استان احیا شد و روند فعالسازی معادن همچنان ادامه دارد. احمد آریافر افزود: اغلب این معادن شامل گرانیت، بنتونیت، بازالت، خاک صنعتی، پرلیت، سنگ لاشه و سیلیس است که به چرخه تولید بازگشتند.
۱۰ آبان | ۱۳ پیمانکار ساخت راه آهن در خراسان جنوبی فعال هستند
حدود ۲ ماه بعد از آغاز عملیات زیرسازی راه آهن زاهدان - زابل - بیرجند - مشهد حد فاصل نهبندان - بیرجند - قاین - یونسی با حضور رئیس جمهور، معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد که ۱۳ پیمانکار در محدوده این استان برای ساخت قطعات مربوط به راه آهن در حال فعالیت هستند.
مجری طرح راه آهن زاهدان - نهبندان - بیرجند - مشهد هم گفت: در صورت تامین اعتبار پیش بینی میشود تا چهار سال آینده خط راه آهن شرق کشور و قطعات مربوط به استان خراسان جنوبی به بهرهبرداری برسد.
۱۲ آبان | قدمهای نو برای فرهنگ و هنر خراسان جنوبی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه ۱۲ آبان برای بازدید و افتتاح چند طرح همچنین حضور در برنامههای مختلف به مناسبت هفته فرهنگی خراسان جنوبی وارد بیرجند شد. سفر دو روزه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به خراسان جنوبی در حالی با برنامههای مختلف رقم خورد که خبرهای امیدوار کنندهای برای تحول جدی در حوزه فرهنگ و هنر این استان به همراه داشت.
استاندار خراسان جنوبی در آیین نکوداشت نامداران فرهنگ و هنر خراسان جنوبی از رهاورد ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریالی سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان خبر داد و گفت: آبان امسال شاهد حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خراسان جنوبی بودیم و درخواستهای از ایشان داشتیم که یکی یکی در حال محقق شدن است.
۷ آذر | گازرسانی روستایی در خراسان جنوبی به مرز ۱۰۰ درصد رسید
مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی اعلام کرد: روستای دارای سکنه دائم فاقد گاز نداریم یعنی گازرسانی در استان به مرز ۱۰۰ درصد رسیده و عمده فعالیت ما از این پس در حوزه نهضت ملی مسکن و صنایع است.
رحمان محمودی افزود: در دولت سیزدهم ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طرح گازرسانی در استان تعریف و اجرا شده که دستاورد بزرگی برای توسعه این خطه است.
۸ آذر | رشد ۱۱۰ درصدی ترانزیت کالا از خراسان جنوبی به افغانستان
براساس آمار گمرکات خراسان جنوبی، ۶ هزار و ۱۷۶ دستگاه کامیون در سال گذشته تا آذر ماه از طریق گمرک رسمی ماهیرود به کشور افغانستان ترانزیت شد که از نظر تعداد کامیون ۱۱۰ درصد و به لحاظ وزن ۸۸ درصد رشد داشته است. صادرات کالاهای تولیدی استان در سال ۱۴۰۲ نیز افزایش یافت.
همچنین با پیگیریهای مسئولان استان و انجام اقداماتی برای توسعه زیرساختها در مرز خراسان جنوبی، بازارهای صادراتی جدید در استان ایجاد شده که یکی از این بازارها، پاکستان است.
۲۰ آذر | دانشگاه بیرجند ۳۶ تفاهمنامه پژوهشی امضا کرد
معاون پژوهشی، نوآوری و فناوری دانشگاه بیرجند از انعقاد ۳۶ تفاهمنامه پژوهشی دانشگاه با دستگاههای اجرایی داخل و خارج از استان خبر داد و گفت: تعداد تفاهمنامهها نسبت به سال گذشته چهار برابر شده است. ابوالفضل اکبرپور افزود: در حوزه ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت هم قراردهای ما ۲ برابر سال ۱۴۰۱ و به ارزش بیش از ۹۰ میلیارد ریال بوده است.
رئیس دانشگاه بیرجند هم اعلام کرد که این دانشگاه در بین ۲۰۰ دانشگاه زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رتبه هفتم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی را به خود اختصاص داد.
۲۵ آذر | توسعه شبکه بزرگراهی خراسان جنوبی با رشد ۲.۵ برابری اعتبارات
قرارگیری خراسان جنوبی در مسیر ۲ کریدور بین المللی شمال - جنوب و اتصال آن به بندر چابهار و بندرعباس از طرفی عبور ۲ کریدور شرق - غرب و اتصال ناحیه مرکزی کشور به مرزهای دوکوهانه نهبندان، ماهیرود سربیشه (میل ۷۸)، گلورده درمیان (میل ۷۳)، یزدان زیرکوه و دوغارون تایباد باعث شده راههای استان از جایگاه خاصی برخوردار باشند.
توسعه راههای خراسان جنوبی از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار جدی قرار گرفته به گونهای که یک سوم اعتبارات سفر رئیس جمهور مربوط به حوزه راه است. همچنین اعتبارات اختصاص یافته به راههای استان در قانون بودجه سال مالی جاری نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش ۲.۵ برابری داشته و به ۱۲ هزار میلیارد ریال رسیده است. سال گذشته ساخت ۱۲۰ کیلومتر باند دوم راه در خراسان جنوبی هدفگذاری و انجام شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی هم گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال ۱۴۰۲ برای اصلاح نقاط حادثهخیز استان تخصیص یافته که افزایش چهار برابری نسبت به سال قبل از آن داشته است.
۴ دی | احیای ۴۰۵ واحد تولیدی خراسان جنوبی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۴۰۵ واحد تولیدی در این استان احیا و فعالسازی شده که نقش موثری در اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منطقه داشته است. جواد اشرفی افزود: فعالسازی این واحدها برای ۲ هزار و ۵۷۵ نفر در استان تثبیت و ایجاد اشتغال به همراه داشته و ۱۷ هزار و ۹۲۳ میلیارد ریال مقدار تقریبی سرمایه احیا شده است.
۸ دی | کارخانه قند قُهستان بعد از یک دهه تعطیلی راهاندازی شد
کارخانه قند قُهستان بعد از ۱۰ سال تعطیلی و در پی دستور رئیس جمهور برای راهاندازی مجدد آن، به طور رسمی آغاز به کار کرد. در سفر رئیس جمهور به شهرستان درمیان، ائمه جمعه شیعه و سنی یکی از دغدغههای جدی مردم شهر اسدیه را راهاندازی مجدد کارخانه قند قهستان عنوان کردند.
با حمایت مسئولان استان، مدیرعامل کارخانه و پیگیری فرماندار درمیان کمتر از چهار ماه، این کارخانه راه اندازی و دستور رئیس جمهور در جمع مردم این شهرستان محقق شد.
۱۶ دی | گشایشهای نو در حوزه میراث فرهنگی
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ظهر شنبه شانزدهم دی ماه از شهرستان گناباد خراسان رضوی به طور زمینی وارد شهرستان قاینات در خراسان جنوبی شد و با همراهی مسئولان استان از آثار تاریخی و اماکن گردشگری این دیار بازدید کرد.
سید عزت الله ضرغامی گفت: شرق کشور به ویژه خراسان جنوبی ظرفیتهای فراوانی در حوزه گردشگری دارد که مقدار کمی سرمایهگذاری میتواند در این حوزه جهش ایجاد کند.
۱۸ دی | نرخ بیکاری در خراسان جنوبی کاهش یافت
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان جنوبی اعلام کرد: نرخ بیکاری خراسان جنوبی در پاییز ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل با ۱.۵ درصد کاهش از هفت به ۵.۵ درصد رسید و جزو چهار استان کشور به لحاظ پایینترین نرخ بیکاری قرار گرفت.
حمید جهانشاهی افزود: فصل پاییز امسال سومین فصل متوالی است که در آن افزایش روند مشارکت اقتصادی، رشد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری به ثبت رسیده و در این فصل نرخ بیکاری کاهش ۰.۶ درصدی، اشتغال رشد ۰.۶ درصدی و نرخ مشارکت اقتصادی رشد ۰.۵ درصدی را نسبت به فصل پاییز سال قبل تجربه کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی هم گفت: با توجه به تدابیر صورت گرفته، شتاب کاهش نرخ تورم سالانه استان بیش از کاهش نرخ تورم کشور بوده است.
جواد اشرفی اظهار کرد: خراسان جنوبی در کاهش نرخ تورم سالانه در هفت ماه گذشته نسبت به میانگین کشوری موفقتر عمل کرده است.
۲۱ دی | تحقق ۱۰۲ درصد تعهد ایجاد اشتغال در خراسان جنوبی
براساس تعهد اشتغال وزارت کشور در سال ۱۴۰۲ تا دی ماه بیش از ۱۰۲ درصد اشتغال تعهد شده در این استان تحقق یافت و خراسان جنوبی رتبه سوم را کسب کرد. میزان تعهد اشتغال استان در سال گذشته ۱۰ هزار و ۶۵۹ فرصت شغلی بوده که فراتر از این تعهد توسط دستگاههای اجرایی فرصت شغلی ایجاد شده است.
۲۴ دی | خط انتقال برق نهبندان - شاهکوه با حمایت دولت احداث شد
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: تامین تجهیزات و احداث خط انتقال برق نهبندان به شاهکوه در استان اجرا شده و دولت به تعهدات خود در این طرح عمل کرده است. احمد آریافر از برقرسانی به معادن شاهکوه شهرستان نهبندان با اعتبار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال خبر داد و افزود: از این مرحله به بعد اجرای تعهدات برعهده بخش خصوصی است.
۳۰ دی | تقویت دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با رویکرد تامین معلم
تقویت دانشگاه فرهنگیان به عنوان یکی از سیاستهای راهبردی دولت سیزدهم برای تربیت و تامین معلم در دستور کار قرار گرفته و در خراسان جنوبی تعداد دانشجویان این دانشگاه در سال تحصیلی جاری به سه هزار و ۴۴۱ نفر افزایش یافته است.
۱ بهمن | جوجهریزی در مرغداریهای خراسان جنوبی رکورد زد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: ماه گذشته رکورد جوجهریزی در واحدهای مرغداری استان با تولید سه میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در چهار دهه گذشته شکسته شد. جواد اشرفی ادامه داد: مقدار جوجهریزی در واحدهای مرغداری استان از ابتدای امسال ۲۷ میلیون قطعه بوده است.
۸ بهمن | پیشروی طرح جهاد آبرسانی به وسعت خراسان جنوبی
طرح جهاد آبرسانی با هدف محرومیتزدایی و تامین آب پایدار مناطق روستایی در دولت سیزدهم اجرا شد و این طرح با پیگیری استاندار خراسان جنوبی و مسئولان متولی در قالب ۲ قرارداد و یک تفاهمنامه عملیاتی شد که در قرارداد اول آبرسانی به ۱۱۵ روستای استان در دستور کار قرار گرفت و این مرحله با پیشرفت فیزیکی ۷۳ درصد در دست اجراست. با توجه به نیاز روستاهای این استان پهناور به آبرسانی پایدار، قرارداد آبرسانی به ۱۴۵ روستا در قالب قرارداد دوم طرح جهاد آبرسانی نیز با برآورد هزینه ۱۰ هزار میلیارد ریال امضا شده و آماده ابلاغ است.
یکسری روستاهای دارای تنش آبی در پیک مصرف یا دارای آب بیکیفیت نیز وجود دارد که قرارداد سوم محرومیت زدایی آبرسانی به ۳۵۷ روستای دیگر با برآورد هزینه ۲۷ هزار میلیارد ریال تنظیم شده تا در پایان دولت سیزدهم آبرسانی به تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به اتمام برسد.
۸ بهمن | آب دریای عمان با ۵۰ همت در راه خراسان جنوبی
با تدبیر دولت سیزدهم، انتقال آب دریای عمان به خراسان جنوبی با وجود کمبود منابع و تحریم ها در دستور کار قرار گرفت و ۵۰ همت (۵۰۰ هزار میلیارد ریال) برای انتقال آب هزینه میشود. خط چهار ابر پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های شرقی کشور برای سیستان و بلوچستان بود که با پیگیریهای متعدد مدیران استانی در ۲ سال گذشته خراسان جنوبی هم به پروژه اضافه شد.
قرار است ۶۰ میلیون متر مکعب آب دریا با بهرهبرداری از این پروژه وارد خراسان جنوبی شود که از مصرف سالانه آب استان در همه بخشها بیشتر است.
۱۱ بهمن | ۲ هزار و ۱۳۶ مددجوی کمیته امداد خراسان جنوبی خودکفا شدند
۲ هزار و ۱۳۶ مددجوی تحت پوشش کمیته امداد استان خودکفا شدند به همین منظور جشن خودکفایی با عنوان «بلندای همت» در بیرجند با حضور رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد.
۱۲ بهمن | افتتاح و کلنگزنی ۹۱۴ پروژه در دهه فجر
۹۱۴ پروژه عمرانی، اقتصادی و خدماتی با اعتبار ۳۸۰ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال همزمان با دهه فجر ۱۴۰۲ در استان خراسان جنوبی افتتاح یا کلنگزنی شد که به لحاظ اعتبار پروژهها کم سابقه بود. از این تعداد ۸۷۱ پروژه با اعتبار هزینه شده ۱۹۸ هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال افتتاحی است و ۴۳ پروژه با اعتبار مورد نیاز ۱۸۲ هزار ۵۱۰ میلیارد ریال عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
۲۰ بهمن | ۲۸ پروژه حوزه سلامت خراسان جنوبی افتتاح شد
۲۸ پروژه سلامت خراسان جنوبی در نهمین روز دهه فجر با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طور همزمان افتتاح شد. این پروژهها با زیربنای کل ۱۰ هزار و ۶۴۰ متر مربع و اعتبار پنج هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید که از این مبلغ سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال صرف هزینههای ساختمانی، ۲ هزار و ۸۰ میلیارد ریال برای تجهیزات هزینه شده است.
بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی شهرستانهای خوسف و بشرویه از مهمترین پروژههایی بود که پس از تکمیل در دولت سیزدهم با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسما افتتاح شد.
۲۴ بهمن | اتصال ۳۲۴ روستا به شبکه ملی اطلاعات
بنابر اعلام مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با راهاندازی ۲۱۹ سایت توسعه شبکه ملی اطلاعات و برقراری پوشش تلفن و اینترنت پرسرعت همراه، ۳۲۴ روستای استان در دولت سیزدهم به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. مصطفی بهی گفت: در یک سال گذشته ۹۶ سایت توسعه ارتباطات همراه در روستاهای استان راهاندازی و ۱۳۲ روستا به شبکه ملی اطلاعات متصل شد.
۲۸ بهمن | ۲ منطقه حفاظت شده در خراسان جنوبی به تصویب رسید
در سی و هفتمین جلسه شورای عالی محیط زیست که به ریاست رئیس جمهور و با حضور اعضای شورا برگزار شد، ۲ منطقه جدید به مناطق چهارگانه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان اضافه شد که شامل منطقه حفاظت شده استند در شهرستان نهبندان و منطقه پلنگ آباد مشترک در شهرستان های بشرویه و طبس است.
۳ اسفند | رتبه اول خراسان جنوبی در تحویل زمین قانون جوانی جمعیت
استان خراسان جنوبی با تامین و تحویل زمین بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ متقاضی طرح جوانی جمعیت رتبه نخست را در کشور کسب کرد. مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در اسفند ماه گفت: این استان در نشست بررسی عملکرد استانهای سراسر کشور، در تمامی مراحل ساخت از جمله اتمام فونداسیون، سفت کاری، اسکلت و سقف، اتمام نازک کاری و کارهای پایانی همچنین مراحل قرعهکشی و تخصیص متقاضیان قانون جوانی جمعیت با عملکرد مطلوب و با اختلاف در بین سایر استانها موفق به کسب رتبه اول شد.
۸ اسفند | عملیات اجرایی پست و خط ۴۰۰ کیلو ولت فردوس
استاندار خراسان جنوبی که ۱۷ بهمن ماه برای افتتاح طرحهای دهه فجر به شهرستان فردوس رفته بود از تایید نهایی ساخت پست ۴۰۰ کیلو ولت در این شهرستان خبر داد و گفت: جانمایی این طرح نیز مورد تایید قرار گرفته است.
وعده استاندار بعد از گذشت ۲۰ روز تحقق یافت و عملیات اجرایی پست و خط ۴۰۰ کیلوولت فردوس با اعتبار ۱۰ هزار میلیارد ریال آغاز شد که یکی از زیرساختهای ضروری برای توسعه صنعتی و معدنی منطقه است.
احداث ۲ پست ۴۰۰ کیلو ولت در دولت سیزدهم برای شهرستانهای نهبندان و فردوس در دستور کار قرار گرفت که عملیات اجرایی پست ۴۰۰ کیلو ولت نهبندان هفته دولت سال ۱۴۰۱ آغاز شد و اکنون بیش از ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. این در حالی است که از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت سیزدهم در جنوب خراسان آن زمان و در خراسان جنوبی فعلی تنها ۲ پست ۴۰۰ کیلو ولت وجود داشت.
۲۶ اسفند | تخصیص ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار سفر رئیس جمهور
استاندار خراسان جنوبی گفت: در سال جاری ۱۰ هزار میلیارد ریال از اعتبارات عمرانی موضوع مصوبات سفر رئیس جمهور به استان تخصیص یافته است. جواد قناعت روز شنبه در آخرین نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان در سال ۱۴۰۲ افزود: در واقع ۹۰ درصد اعتبارات از این محل که در تعهد سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوده، محقق شده است.
۲۷ اسفند | رشد ۳۰ درصدی سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در آخرین روزهای سال اعلام کرد که سرمایهگذاری در بخش صنعت و معدن استان نسبت به سال قبل ۳۰ درصد رشد داشته است. احمد آریافر افزود: مزیت اصلی خراسان جنوبی معدن است و در زمینه صدور پروانه اکتشاف معادن با ۱۳۲ فقره، رتبه اول را کسب کردیم.
۲۹ اسفند | تزریق گاز در فاز اول خط انتقال گاز دشتک زابل به نهبندان
فاز اول خط انتقال گاز دو راهی دشتک زابل - نهبندان به طول ۸۰ کیلومتر در آستانه سال نو و همزمان با سالروز ملی شدن صنعت نفت، تزریق گاز شد. عملیات اجرایی این طرح با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال از تیر ۱۴۰۲ آغاز شد و از مجموع ۳۰۰ کیلومتر طول پروژه، ۱۷۶ کیلومتر فاز نخست آن ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
۲۹ اسفند | ۵۹ پروژه آموزشی تحویل آموزش و پرورش شد
۵۹ پروژه آموزشی با ۱۶۱ کلاس درس و زیربنای ۱۸ هزار و ۳۸۱ متر مربع در سال ۱۴۰۲ تحویل آموزش و پرورش خراسان جنوبی شد. سرانه فضای مورد استفاده دانشآموزان (مترمربع به ازای هر نفر) در استان ۶.۵۲ متر مربع اعلام شده که این میزان در سال گذشته پنج درصد رشد داشته است.