به گزارش ایرنا ساماندهی و تعیین تکلیف طرحهای نیمهتمام یکی از برنامههای اصلی دولت سیزدهم بوده که منجر به تکمیل و افتتاح پروژههایی با عمر بیش از یک دهه شده است.
تکمیل ۲ بیمارستان خوسف و بشرویه نیز که عمر آن به اوایل دهه ۹۰ بر میگردد به عنوان طرحهای نیمهتمام در سفر استانی رئیس جمهور مطرح شد و با سرعت گرفتن روند ساختار این بیمارستانها در ۲ سال گذشته، امسال وارد مرحله بهرهبرداری شده است و افتتاح رسمی این ۲ پروژه دهه فجر امسال خواهد بود.
استاندار خراسان جنوبی دوم بهمن ماه در جلسه بررسی آخرین وضعیت پروژههای بهداشت و درمان استان گفت: بهره برداری این ۲ بیمارستان از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم در استان خراسان جنوبی است.
جواد قناعت با اشاره به مطالبه مردم شهرستان بشرویه درخصوص تسریع در روند احداث بیمارستان دوم این شهرستان ادامه داد: همه تلاش بر این بود که پروژه به سرعت تکمیل شود و به مردم شهرستان بشرویه خدماترسانی کند.
وی عنوان کرد: براساس برنامهریزیهای دانشگاه علوم پزشکی، برخی از خدمات درمانی در بیمارستان اول و برخی خدمات در بیمارستان دوم ارائه خواهد شد و به عبارتی ۲ بیمارستان مکمل یکدیگر خواهند بود.
استاندار خراسان جنوبی از تامین نیروی انسانی مورد نیاز این ۲ بیمارستان خبر داد و گفت: به جهت اینکه در روند خدماتدهی بیمارستانها خللی ایجاد نشود، جذب نیروی انسانی مورد نیاز قبل از افتتاح پروژهها انجام شده است.
تعلل ۱۰ ساله در ساخت یک پروژه
با توجه به لزوم توسعه مراکز بهداشتی و درمانی استان، پروژه ساخت بیمارستان شهرستان خوسف سال ۱۳۸۹ به عنوان یکی از طرحهای "مهر ماندگار" سفر هیات دولت وقت به استان در دستور کار قرار گرفت و در نهایت سال ۱۳۹۲ بهطور رسمی کلنگزنی شد.
شهرستان خوسف سومین شهرستان پهناور خراسان جنوبی در ۳۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده و با وجود ۲۰۰ آبادی دارای سکنه و ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت فاقد بیمارستان بوده است.
این شهرستان در مسیر اصلی تهران، کرمان، یزد و اصفهان واقع شده است اما خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۳۰ هزار نفری این شهرستان و مسافران عبوری فقط از طریق خانههای بهداشت و یک مرکز خدمات سلامت شبانهروزی ارائه میشود.
از سال ۹۲ تا ۹۹ بارها مسئولان مختلف از پروژه در حال احداث بیمارستان خوسف بازدید کردند و برای رفع مشکل اعتباری و افتتاح آن قول دادند.
مردم شهرستان خوسف قرار بود پایان سال ۱۳۹۹ شاهد اتمام این پروژه باشند و برای ابتدای سال ۱۴۰۰ تجهیز بیمارستان توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود اما این طرح با پیشرفت ۶۷ درصدی، مجدد متوقف شد.
در نهایت سفر شهریور ۱۴۰۰ رئیس جمهور به خراسان جنوبی و تاکید آیتالله رئیسی بر تکمیل طرحهای نیمهتمام سبب شد دور تازهای از پیگیریها با تعامل مدیران دستگاههای اجرایی و تامین اعتبار، برای رفع موانع این پروژه شکل بگیرد.
در این سفر مصوب شد برای تکمیل بیمارستان شهرستان خوسف ۳۰۰ میلیارد ریال توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به ترتیب، ۲۲۰ میلیارد ریال توسط این سازمان تا پایان سال ۱۴۰۱ و ۸۰ میلیارد ریال به صورت نقدی توسط خزانه پرداخت شود.
بعد از سفر اول رئیس جمهور با پیگیری استاندار و مسئولان استان برای تامین اعتبار و رفع مشکل پیمانکار، تکمیل بیمارستان خوسف سرعت گرفت و از مهر امسال بخش اورژانس آن فعال شد اما دیگر بخشها به طور رسمی دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
جذب ۵۴ نیرو در بیمارستان خوسف
فرماندار خوسف در این باره گفت: تاکنون هزار و ۴۰ میلیارد ریال برای ساخت و بهره برداری بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف هزینه شده است.
سید علی حسینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این بیمارستان با نام حضرت قائم (عج) تکمیل و تجهیز شده و همه بخشهای آن در حال بهره برداری است.
وی با اشاره به اینکه بخش اورژانس بیمارستان از چند ماه قبل فعال شده است ادامه داد: سایر بخش ها هم تجهیز شده و اسفند ماه نیروهای جذب شده به تعداد ۴۴ نفر در این بیمارستان مشغول به کار خواهند شد که از این تعداد ۲ نفر پزشک عمومی و ۲۵ نفر پرستار هستند.
فرماندار خوسف با بیان اینکه همزمان با دهه فجر به طور کامل بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف به بهره برداری میرسد عنوان کرد: بخش نوزادان، جراحی عمومی، زنان و زایمان، اورژانس از بخشهای فعال این بیمارستان است.
هزینهکرد سه هزار میلیارد ریالی در بیمارستان بشرویه
اما بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان بشرویه از دیگر پروژههای نیمهتمام و اولویتدار حوزه بهداشت و درمان در خراسان جنوبی است که با گذشت ۱۲ سال از کلنگزنی آن، با اهتمام دولت سیزدهم تکمیل شد.
از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی، هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل بیمارستان بشرویه توسط سازمان برنامه و بودجه در سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ مصوب شد که ۱۰۰ درصد این اعتبار تخصیص یافته است.
به گفته رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بشرویه، تاکنون سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای ساخت و تجهیزآن هزینه شده است.
علی حسینی نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش اورژانس، بستری عمومی، سی سی یو، آی سی یو، دیالیز، اتاقهای عمل و سی تی اسکن در این بیارستان تجهیز شده و بخش سی تی اسکن هم اکنون فعال است.
وی یادآور شد: پس از آماده شدن کامل مسیر دسترسی بخشهای اورژانس، دیالیز، داخلی، جراحی، سی سی یو و آی سی یو هم آماده ارایه خدمات میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بشرویه با اشاره به اینکه ۱۱۰ نیرو در این بیمارستان بکارگیری شده عنوان کرد: بیمارستان ۳۲ تختخوابی در کنار بیمارستان شفا فعالیت خواهد کرد و فعلا از ۱۰نفر پزشک متخصص و پنج نفر پزشک عمومی مشغول خدمت هستند.
وی تاکید کرد: پیگیری برای ارتقا و توسعه بیمارستان به ۶۴ تخت از جانب دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در حال انجام است.
افزودن ۳۰ هزار متر مربع فضای بهداشتی و درمانی در استان
کمبود تخت بیمارستانی به خصوص در شهرستانها یکی از گلایههای مردمی است اما به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۳۰ هزار متر مربع پروژه بهداشتی و درمانی در استان تکمیل شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
سید محمد موسوی میرزایی با اشاره به فعالیت ۱۵ بیمارستان در سطح استان افزود: ۹ دانشکده، هشت هزار و ۶۴۵ نفر کارکنان دانشگاه، ۴۰۰ پایگاه بهداشتی و ۸۵ پایگاه اورژانس شهری و جادهای زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان جنوبی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه تامین و ارتقای تجهیزات پزشکی از خدمات مستمر نظام است، گفت: طی ۲ سال گذشته بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال تجهیزات پزشکی از جمله ۲ دستگاه ام آر آی و ۲۵ دستگاه دیالیز به تجهیزات پزشکی استان اضافه شده است.
موسوی میرزایی با اشاره به تکمیل پروژه بیمارستان خوسف و بشرویه در دولت سیزدهم، بیان کرد: تکمیل پروژه اورژانس بیمارستان، پانسیون پزشکان و کلینیک، احداث آشیانه اورژانس هوایی و پروژه ارتقای بیمارستان در شهرستان نهبندان از دیگر فعالیتهای مهم دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان در استان بوده است.
وی گفت: احداث ۱۵۰ تخت بیمارستانی در طبس، کلنگزنی پروژه بیمارستان ۶۴ تختخوابی در سرایان و ساخت پروژه بیمارستان ۶۴ تختخوابی در زیرکوه از جمله طرحهای در دست ساخت در خراسان جنوبی است.
نظر شما