شاهرود - ایرنا - مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان گفت: مودیان و فعالان اقتصادی ۴۳ هزار میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال در سال ۱۴۰۲ مالیات پرداخت کردند که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۱، ۶۰ درصد بیشتر بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی حسین‌پور روز سه‌شنبه در نشست خبری در اداره مالیات شاهرود افزود: سهمیه تعیین شده در قانون بودجه برای استان سمنان طی سال گذشته با مشارکت فعالان اقتصادی و مودیان مالیاتی محقق شد.

وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۷ هزار میلیارد و ۴۰۰ میلیارد ریال درآمد مالیاتی ثبت شد، ابراز کرد: طی سال‌های گذشته مالیات ارزش افزوده مبادی ورودی در وصولی استان‌ها لحاظ می‌شد اما در سال ۱۴۰۲ این ردیف بودجه درآمدی ملی شد و در سهمیه استان‌ها قرار نگرفت.

حسین‌پور با بیان اینکه طی سال‌های اخیر در کنار وصول درآمدهای مالیاتی، عوارض ارزش افزوده هم اخذ می‌شود، ادامه داد: این عوارض در اختیار شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، امور عشایر و فرمانداری‌ها بابت روستاهای بدون دهیاری قرار می‌گیرد.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان اظهار کرد: یک درصد مالیات سلامت به حساب وزارت بهداشت و همچنین ۲۷ صدم از ۹ درصد ارزش افزوده هم به حساب وزارت ورزش و جوانان و آموزش و پرورش واریز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عوارض شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، امور عشایری و فرمانداری‌ها بابت روستاهای بدون دهیاری به طور مستقیم واریز می‌شود، افزود: سهم وزارت بهداشت و ورزش و جوانان به صورت متمرکز توسط سازمان مالیاتی کشور به حساب وزارتخانه‌های مربوطه واریز می‌شود.

پرداخت سهم دهیاری و شهرداری‌ها به طور مستمر

حسین‌پور با بیان اینکه سهم دهیاری و شهرداری‌ها به طور مستمر و ماهانه پرداخت می‌شود، ابراز کرد: توزیع ارزش افزوده شهرداری و دهیاری‌ها در استان سمنان طی سال‌های ۱۴۰۰، ۲ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال، ۱۴۰۱، هشت هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال و ۱۴۰۲، ۱۳ هزار ۶۸۰ میلیارد ریال انجام شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان ادامه داد: ۲ هزار میلیارد ریال سهم ارزش افزوده تا پایان فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به حساب شهرداری و دهیاری‌های استان واریز شد.

وی به آخرین آمار سرشماری سال ۹۵، (۷۰۲ هزار و ۳۶۰ نفر) جمعیت استان سمنان اشاره کرد و گفت: به ازای هر نفر در این استان سرانه معادل ۱۹ میلیون ۴۸۰ هزار ریال طی سال ۱۴۰۲ مالیات ارزش افزوده توزیع شد. این میزان در سال ۱۴۰۱، ۱۲ میلیون ۵۱۰ هزار ریال بود.

افزایش ۵۶ درصدی مالیات ارزش افزوده در سال ۱۴۰۲

حسین‌پور با اشاره به اینکه کسب مالیات ارزش افزوده طی سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۶ درصد افزایش داشت، ابراز کرد: پارسال برای حوزه بهداشت و درمان سه هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال، ورزش و جوانان ۴۸۶ میلیارد ریال سهم مالیات ارزش افزوده واریز شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان ادامه داد: ۱۱ میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال نیز به طور متمرکز به حساب خزانه دولت واریز شد تا از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری در اختیار پارک علم و فناوری استان قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه شهرداری شاهرود سال گذشته ۲ هزار و ۸۲۷ میلیارد ریال عوارض دریافت کرد، افزود: دهیاری‌های این شهرستان با توجه به شاخص جمعیتی روستاها ۷۱۶ میلیارد ریال عوارض دریافت کردند.

حسین‌پور از افزایش ۳۰ درصدی اظهار نامه‌های مالیاتی در استان طی سال گذشته خبر داد و گفت: شناسایی مودیان فرار مالیاتی یکی از عوامل این افزایش بود.

وی با بیان اینکه ۶۱۰ مورد گزارش فرار مالیاتی طی ۲ سال گذشته گزارش شد، ادامه داد: این گزارش‌ها از طریق همکاران در دسترسی به اسناد و مدارک و همچنین بخش بسیاری از گزارش‌های مردمی از طریق سامانه ۱۵۲۶ حاصل شد.

حسین‌پور از برگزاری ۳۵ هزار و ۳۳ نفر ساعت دوره آموزشی برای کارکنان این اداره کل طی سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: برای مودیان مالیاتی نیز ۱۲ هزار و ۹۷۶ نفر ساعت دوره آموزشی برگزار شد.

مدیر کل امور مالیاتی استان سمنان ادامه داد: سال ۱۴۰۲ بیش از ۹۸ و ۲ دهم درصد درآمدهای استان از محل درآمدهای مالیاتی حاصل شد.

وی با اشاره به اینکه اداره کل امور مالیاتی استان سمنان همواره در جایگاه نخست و یا دوم رتبه‌بندی ماهیانه سازمان در بین ۴۱ اداره کل کشور قرار دارد، افزود: این اداره کل برای چهارمین بار به عنوان برتر در جشنواره شهید رجایی شناخته شد.

حسین‌پور ادامه داد: سال ۱۴۰۱ اداره کل امور مالیاتی استان سمنان به عنوان برتر در بخش تحقق درآمد مالیاتی در کشور معرفی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کمک دولت به شهرداری ها و دهیاری ها از محل مالیات بر ارزش افزوده، رقم قابل توجهی است که انتظار می رود، تا حداقل ۶۰ درصد از این اعتبارات تخصیصی در طرح‌های عمرانی هزینه شود.

سمنان که به «دارالمرحمه» معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.