به گزارش ایرنا حسین پیرموذن روز پنج شنبه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، از کسب رتبه برتر استان اردبیل در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ خبر داد و اظهار کرد:ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندهای صادراتی ایران با حضور ۲۵ کشور برگزار شد و پاویون استان اردبیل در این نمایشگاه توانست با ارائه موفق و معرفی ظرفیتهای سرمایه گذاری و جذب بالاترین حضور فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران خارجی و بیشترین مشارکت و قول همکاری رتبه برتر این نمایشگاه را به خود اختصاص دهد.
وی در رابطه با اقدامات لازم برای تحقق شعار سال و جهش تولید با مشارکت بر تشکیل کارگروه ویژه این موضوع اشاره کرد و افزود: در سطح ملی جلسات مشورتی با بخش خصوصی به صورت مستمر انجام میشود و در سطح استانی نیز تشکیل کمیته جهش تولید و راهاندازی جلسات مشورتی با مدیران سازمان و بخش خصوصی ضروری میباشد.
نایب رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور با اشاره به پیگیری مصوبات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گفت: از سوی شورای استان اردبیل ۹ مورد از قوانین مخل کسب و کار شناسایی و در هیات مقررات زدایی طرح و هر ۹ مورد مورد تایید قرار گرفت که نشان دهنده توجه دقیق و بررسی جدی مسائل و مشکلات بخش خصوصی و تولید توسط اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در استان است.
علیرضا علوی معاون اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل هم در این نشست اظهار کرد: در جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی قوانین مخل کسب و کار مورد بررسی قرار گرفته و برای تایید نهایی به هیات مقررات زدایی ارسال میشود.
وی با اشاره به اهتمام مسئولان در حمایت از سرمایهگذاری در استان بیان کرد: تاکنون ۲۹۳ مورد شکایت از سوی متقاضیان درخواست مجوز کسب و کار در درگاه ملی مجوزها ثبت شده که تمامی آنها در اسرع وقت بررسی و رسیدگی شده است.
علوی بیان کرد: بیشترین شکایت متقاضیان درخواست مجوز کسب و کار در درگاه ملی مجوزها در استان اردبیل به ترتیب از اصناف، ادارات وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت صمت ثبت شده که تمامی آنها به غیر از یک مورد حل و فصل شده است.
وی ادامه داد: هماکنون زمینه صدور مجوز چهار هزار و ۷۰۰ نوع کسب و کار از طریق درگاه ملی مجوزها فراهم شده که بیش از ۸۰ درصد آنها مربوط به فعالیتهای ثبت محور است.
مجوز کسب و کار در سریعترین زمان ممکن صادر میشود
معاون امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل ادامه داد: درگاه ملی مجوزها تنها مرجع رسمی و تحت مدیریت هیات مقررات زدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار است و متقاضیان سرمایهگذاری میتوانند با استفاده از این درگاه، از طریق اینترنت طی مدت زمان ۴۸ ساعت تا ۱۵ روز مجوز کسب و کار اخذ کنند.
وی با اشاره به ارائه سه نوع مجوز خانگی ، صنفی و دستگاهی گفت: فعالان اقتصادی میتوانند بدون مراجعه حضوری و طی فرآیندی از قبل تعریف شده و صرف هزینه مشخص در طول دوره زمانی معین، با مراجعه به آدرس اینترنتی www.mojavez.ir وارد کارزار کسب و کار شوند و با استفاده از این سایت کسب و کار مورد نظر را جستجو و راهنمای دریافت آن را مطالعه و از شرایط و مدارک لازم نیز برای دریافت مجوز اطلاع یابند.
معاون امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل همچنین در خصوص خدمات ارائه شده در درگاه ملی مجوزها افزود: ثبت درخواستها و صدور مجوزهای کسب و کار به صورت کاملا الکترونیکی، بدون حضور و بدون کاغذ انجام میگیرد و زمانی که متقاضیان در ثبت درخواست به راهنمایی نیاز داشته باشند میتوانند از کارشناسان درگاه و دستگاه به صورت برخط راهنمایی بخواهند.
علوی اظهار کرد: دستگاهها موظف هستند در بازه زمانی مشخص شده در درگاه ملی مجوزها به متقاضیان پاسخ بدهند و فقط در صورتی درخواست متقاضی را رد میکنند که یکی از شرایط مصوب در درگاه ملی مجوزها را نداشته باشند و برای اطلاع از وضعیت کسب و کارهای کشور و سرمایهگذاری مطمئن میتوان از بانک اطلاعات کسب و کار ایران استفاده کرد.
وی بیان کرد: دستگاههای اجرایی موظف هستند مجوز همه واجدین شرایط را بدون بهانهجویی و بدون قید و شرط ، با روش ثبت محور و نظارتهای پسینی (با شفاف کردن شرایط هر کسب و کار) صادر کنند و متقاضی با هر شرایطی فقط با ثبت کد ملی و نشانی و تایید نظارت پسینی ماموران میتواند در سامانه کسب و کار مورد نطر خود را ثبت کند.