یعثوب نژادمحمد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فعالان اقتصادی برای دریافت شناسه یکتاو تبدیل مجوزهای کسب و کار کاغذی به مجوزهای الکترونیکی تا ۲۵ اردیبهشت ماه فرصت دارند و اگر تا مهلت مقرر اقدامی در این زمینه انجام ندهند از سوی دولت به عنوان فعال اقتصادی شناخته نمیشوند.
وی اضافه کرد: از ۲۵ اردیبهشت ماه به بعد تمام مجوزهای کاغذی باطل خواهد شد وارائه خدمات بانکی و مالیاتی، امکان تمدید، توسعه و اصلاح مجوز برای دارندگان مجوزهای قدیمی امکانپذیر نخواهد بود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل یکی از ساز و کارهای مهم و اساسی برای رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار را تسهیل در سرمایهگذاری عنوان کرد و گفت: شناسایی قوانین مخل کسب و کار ، تهیه اطلس سرمایهگذاری، تامین زیرساختها و کاهش فرایندهای کار از مهمترین برنامههایی است که از ۱۴۰۱ در استان اردبیل شروع شده است.
نژاد محمدی ادامه داد: صدور مجوزها از طریق درگاه ملی مجوزها به عنوان یکی از سیاستهای کلی و تکلیف تاریخی از سال ۱۴۰۱ شروع شده و به زودی جشن پایان پروانههای کاغذی در این استان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه امروز شرایط صدور محوز برای یک هزار و ۷۰۰ فعالیتاقتصادی در درگاه ملی مجوزها فراهم شده است، تصریح کرد: تمامی دستگاههای صادرکننده مجوز و استعلام مکلف هستند شرایط، هزینه و زمان فرایند انجام کار را به این درگاه ارسال کنند.
مدیرکل اموراقتصادی و دارایی در خصوص زمان صدور مجوز از طریق درگاه ملی هم گفت: درخواست مجوزها در کمتر از سه روز کاری ثبت می شود. برخی از مجوزها که با سرمایهگذاری ارتباط داشته و نیازمند استعلام است، از سه روز کاری تا حداکثر سه ماه قابل صدور است و اگر دستگاه صادر کننده تعلل کند، خود به خود از طریق درگاه ملی مجوزها صادر میشود.
نژاد محمد با بیان اینکه تاکنون بالغ بر ۷۲ مورد درخواست انجام و بیش از ۵۰ مجوز صادر شده است ، گفت: اگر مطالبه یا شرط اضافه از درخواستکنندگان مجوز درخواست شود، به عنوان جرم از طریق دستگاه صادرکننده مجوز تلقی میشود و دستگاههای نظارتی با هرگونه درخواست و رفتار غیر قانونی برخورد میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سطح کشور ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار پروانه کاغذی باید تبدیل به پروانه الکترونیکی شود، مدارک لازم برای صدور شناسه یکتا را شناسه صنفی ، کارت ملی و کد پستی ذکر کرد و افزود: فعالان اقتصادی می توانند از طریق تلفن همراه هوشمند و یا با مراجعه به میز خدمت موجود در اتاقها و اتحادیهها در کمتر از ۲ دقیقه با ثبت اطلاعات خود، شناسه یکتا دریافت کنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در این استان ۴۱ هزار پروانه کاغذی وجود دارد که از این تعداد ۱۲ هزار فقره تبدیل به شناسه شده و تقاضا داریم فعالان اقتصادی در فرصت باقی مانده نسبت به تبدیل مابقی پروانهها هم اقدام کنند.
وی تصریح کرد: از ۲۶ اردیبهشت ماه جاری هر گونه خدمات دولت از جمله خدمات بانکی ، قضایی و سایر خدمات به صورت هوشمند و از طریق شناسه یکتا ارائه خواهد شد و از این تاریخ به بعد کاغذ و کپی مدارک ملاک نخواهد بود.
نژاد محمد در ادامه شفافسازی فعالیتها، کاهش هزینه و زمان از مزایای اخذ مجوز از درگاه ملی ذکر کرد و گفت: از ۲۶ اردیبهشت امسال توسعه فعالیت و تمدید پروانه با شناسه یکتا ممکن خواهد بود.
وی در عین حال گفت: گاهی صحبتها و شایعاتی مطرح میشود مبنی بر اینکه دریافت این شناسه مبنای دریافت مالیات خواهد بود ولی این موضوع هیچ ربطی به تغییر مبنای مالیات صاحبان کسب و کار ندارد.
نظر شما