به گزارش ایرنا، یوسف نوری روز جمعه در حاشیه بازدید از سد میجران و تصفیهخانه رامسر که با حضور معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران و برخی مسئولان استانی و شهرستانی انجام شد، اظهار کرد: سد میجران رامسر به عنوان یکی از منابع مهم تأمین آب آشامیدنی در غرب مازندران خوشبختانه امسال نیز سرریز شد و در حال حاضر وضعیت ذخیره مطلوبی دارد.
وی با بیان اینکه تأمین آب پایدار از منابع سطحی یکی از اقدامات اساسی برای مدیریت منابع آب به شمار میآید، افزود: با توجه به اینکه سد میجران رامسر با نگاه کشاورزی طراحی و ساخته شد، تاسیسات برداشت آب از سطح سد برای مصارف آشامیدنی ایجاد نشده بود که این امر منجر به بروز مشکلاتی در تأمین آب آشامیدنی از این سد به ویژه در زمان کمآبی و خشکسالی میشود.
نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مد نظر برای ارتقای کیفیت آب آشامیدنی رامسر ایجاد زیرساخت لازم برای برداشت آب از لایههای بالایی این سد است که در اعتبارات امسال به تأمین اعتبار مورد نیاز این اقدام توجه میشود.
وی با اشاره به میزبانی رامسر و غرب مازندران از میلیونها مسافر در ایام سال تصریح کرد: تلاش بر این است تا با اجرای طرحهای آیندهنگرانه آب پایدار و بهداشتی مورد نیاز جمعیت ثابت و شناور این منطقه از منابع سطحی تأمین شود تا در زمان حضور مسافران مردم منطقه با مشکل افت فشار یا قطعی آب آشامیدنی مواجه نشوند.
استاندار مازندران به در حال اجرا بودن طرح آبرسانی به شهرستان تنکابن توسط شرکت آب منطقهای مازندران نیز اشاره کرد و گفت: دیروز از عملیات اجرایی طرح آبرسانی به شهرستان تنکابن که در قالب مجتمع آبرسانی شماره یک طرح جامع آبرسانی مازندران در حال اجرا است بازدید داشتیم. تلاش بر این است تا با تأمین به موقع اعتبارات لازم این طرح که در دولت سیزدهم کلنگ آن به زمین زده شد در مدت تعیین شده به بهرهبرداری برسد.
نوری افزود: دولت سیزدهم با اجرای طرح «جهاد آبرسانی» گام مهم و بلندی برای تحقق این هدف برداشت که با تزریق اعتبارات لازم طی سه سال اخیر شاهد پیشرفت چشمگیری در اجرای پروژههای آبرسانی کشور بودیم.
اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال برای افزایش کیفیت آب آشامیدنی رامسر
افراسیاب میرزایی معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران نیز در این بازدید ضمن تشریح آخرین وضعیت فرآیند تأمین آب آشامیدنی رامسر از سد میجران گفت: در مازندران سدها با نگاه کشاورزی ساخته شدند و بعدها که مشکل تأمین آب آشامیدنی احساس شد برداشت از سدها برای تأمین آب آشامیدنی در نظر گرفته شد. البته برای سدهای هراز و گلورد برداشت آب آشامیدنی به صورت اصولی از سطح دریاچه تعریف شده است و زیرساختها در حال اجراست.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر برداشت آب از لایههای پایینی سد میجران انجام میشود، به دلیل وجود میکروارگانیزمها و انباشت لای در قسمت پایینی دریاچه، هنگامی که سطح آب کم شود کیفیت آب آشامیدنی هم پایین میآید. البته این مشکل از سال گذشته با ایجاد واحد اوزونزنی در تصفیهخانه رامسر تا حد زیادی برطرف شد. اما برای ارتقای کیفیت آب آشامیدنی برداشت از سطح دریاچه سد ضروری است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: برداشت از سطح سد میجران مصوب شده و اسناد مناقصه هم آماده است. در نظر داریم از محل اعتبارات طرح مجتمع آبرسانی شهرستانهای رامسر، تنکابن و عباسآباد ۵۰۰ میلیارد ریال به اجرای این طرح اختصاص دهیم تا افزایش پایداری و کیفیت آب آشامیدنی رامسر از سد میجران محقق شود.
به گزارش ایرنا، استاندار مازندران روزهای پنجشنبه و جمعه در برنامهای ۲ روزه از برخی زیرساختها و طرحهای در حال اجرای غرب مازندران بازدید کرد. بازدید از پروژه زیرگذر نواب چالوس، طرح تعریض مرزنآباد، رینگ شهری نشتارود، بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی تنکابن، طرح آبرسانی تنکابن، پیادهراه ساحلی تنکابن، پل چهارم صفارود رامسر، بیمارستان امام سجاد(ع) رامسر، فرودگاه رامسر، بیمارستان کتالم و ساداتشهر و سد میجران، جاده کلاردشت، پل هردوآبرود، پل پرچور و مرکز پرورش ماهیان خاویاری کلارگستر عباسآباد در برنامههای استاندار برای این برنامه ۲ روزه قرار داشت. نوری عصر پنجشنبه نیز در مراسم سالگرد شهید شیرودی حضور یافت.