"یاسم خانمحمدیان" روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هرچند آتش سوزی اصلی در این اراضی طبیعی در ۲ مرحله مهار شده است، اما پایش و مراقبت از منطقه به منظور جلوگیری از شعله ور شدن مجدد آتش کماکان ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به سختگذر بودن و شیب تند و وسعت منطقه، احتمال شعله ور شدن کُندههای نیمسوز و افتادن آنها از ارتفاعات کوه به پایین وجود دارد، بنابراین تا زمانی به طور کامل لگهگیری مناطق حریق انجام شود، نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری در منطقه مستقر هستند.
خانمحمدیان اضافه کرد: از همان ساعات ابتدایی شعلهور شدن آتش به علت حجم زیاد حریق، نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری از سه شهرستان آبدانان، دره شهر، دهلران و مرکز استان به منطقه اعزام شدند و هم اکنون نیز در محل حضور دارند و در حال پایش و لکهگیری هستند.
وی ادامه داد: در فرایند مهار آتشسوزی علاوه بر نیروهای منابع طبیعی و آبخیزداری، مردم محلی، انجمنهای مردم نهاد، بسیج، هلالاحمر و دیگر دستگاههای عضو کارگروه مقابله با آتش سوزی مشارکت داشتند.
به گفته خانمحمدیان، بر اساس برآوردهای اولیه حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی منطقه طعمه آتش شده است که علت بروز این حادثه و مساحت دقیق خسارت طی روزهای آینده مشخص می شود.
فرماندار آبدانان نیز در این خصوص اظهار کرد: آتشسوزی منطقه کبیرکوه از سمت آبدانان تا این لحظه مهار شده است و نیروهای منابع طبیعی برای پایش وضعیت در منطقه حضور دارند.
" محمد رحمانی" تصریح کرد: با وجود کنترل و مهار اولیه آتشسوزی جنگل و مراتع مجاور روستای هونگه از توابع دهستان آب انار این شهرستان، هنوز وضعیت تثبیت نشده و با توجه به سخت گذر بودن منطقه، وزش باد و سقوط تنههای آتش گرفته درختان از ارتفاعات، امکان دارد آتش سوزی در این منطقه دوباره شعلهور شود.
به گزارش ایرنا، در سال جاری ۶ مورد آتش سوزی تاکنون در استان گزارش شده است.
سال گذشته ۹ فقره آتش سوزی در اراضی ملی استان وقوع یافت و چندی قبل دادستان استان ایلام نسبت به آتش زدن پس از چرای مزارع هشدار داده بود.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را عرصه های طبیعی تشکیل داده است.