به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام محمود ترابی پنجشنبه شب در پنجمین گردهمایی بزرگ عاشورائیان و نوادگان نخستین خون خواهان اباعبدالله الحسین علیه السلام در گنبدکاووس افزود: سیستانی ها نخستین قومی بودند که یک سال پس از شهادت امام حسین (ع) و یارانش حتی قبل از قیام توابین در ۲۵ محرم سال ۶۲ هجری قمری علیه حکام اموی منطقه سیستان و بلوچستان قیام کردند و دینداری و ولایتمداری خود را نسبت به حضرت علی علیه السلام و فرزندانش به نمایش گذاشتند.
وی اضافه کرد: پس از سیستانی ها، اهالی طبرستان دومین قوم ایرانی بودند که به خونخواهی امام حسین علیه السلام علیه حاکمان اموی قیام کردند.
حجتالاسلام ترابی با بیان اینکه برگزاری محافل عزاداری امام حسین علیه السلام شناسنامه دینداری و ولایتمداری اقوام ایرانی است، ادامه داد: در زمانی که حکام اموی دستور به لعن امام علی (ع) و فرزندانش را در خطبه ها داده بودند، در منطقه سیستان و بلوچستان به جز بار اول که مردم متوجه نبودند، هرگز اجازه این کار را ندادند.
مکتب حسینی با آیین اربعین در حال جهانی شدن است
امام جمعه گنبدکاووس همچنین برگزاری مراسم عزاداری را اعلام وفاداری و بیعت دوباره با اباعبدالله الحسین(ع)، حفظ مکتب این امام شهید و انتقال آن به نسل آینده دانست و گفت: ابزار ما در این محافل اشک است.
حجت الاسلام ترابی همچنین بر لزوم حضور پرشور و گسترده در راهپیمایی اربعین حسینی تاکید کرد و افزود: مرام و مکتب امام حسین علیه السلام در حال جهانی شدن است.
در این مراسم که به مناسبت سوم شهادت امام حسین علیه السلام و سالروز شهادت امام سجاد (ع) برگزار شد، آخوند کمال غراوی نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری، مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان، برخی مدیران گنبدکاووس حضور داشتند.
در این مراسم که به همت محمد شهرکی نیکوکار گنبدی و مشارکت بنیاد نیمروز گلستان برگزار شد، سیستانی های حاضر در مراسم به اجرای عزاداری سنتی شنستکا (نشسته) پرداختند.
شهرستان گنبدکاووس با افزون بر ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع است.