به گزارش ایرنا، علی محمد رمضانی روز دوشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری افزود: با توجه تقویم زراعی در نظر گرفته شده، تاکنون حدود ۵۰ هزار هکتار از سطح شالیزارهای برنج برداشت شده است.
وی به کشاورزانی که در شهرستانها بارندگی دارند توصیه کرد قبل از برداشت از مزرعه خود بازدید داشته باشند و حتما ساعت برداشت را به بعد از ساعت ۱۰ صبح موکول کنند.
رمضانی گفت: کشاورزانی که در حال برداشت برنج هستند رطوبت را در نظر بگیرند و اگر ۲۴ ساعت قبل بارندگی داشتند روز بعد برداشت نکنند.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: کشاورزان شرق و حتی مرکز استان نیز که دیر نشا بودند مراقبت از مزرعه داشته باشند به دلیل اینکه نسل دوم آفت ساقه خوار را خواهیم داشت و در صورت آلودگی حتما با هماهنگی مراکز جهاد کشاورزی اقدام کنند.
رمضانی گفت: اگر در شهرستانهایی که آب مطمئن دارند و پرورش رتون و برنج مجدد می توانند انجام دهند حتما با مشاوره فنی از مراکز جهاد کشاورزی و گیاهپزشکی این کار را بکنند. همچنین کوددهی را رعایت کنند و به هیچ عنوان کود به نشای مجدد ندهند چرا که کاه کلش برداشت قبلی به کود تبدیل می شود.
مازندران با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید میکند. تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزارتن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.