به گزارش خبرنگار ایرنا، مطابق آمار رسمی ۳۵۶ فعال رسانه ای در استان کرمانشاه عضو صندوق اعتباری هنر هستند و از این تعداد ۸۹ نفر نیز در سامانه جامع رسانه های کشور عضویت دارند.
همچنین آنگونه که در سامانه جامع رسانه های کشور ثبت شده است تعداد ۷۳ نشریه محلی و ۸۱ پایگاه خبری در استان کرمانشاه فعال هستند.
این آمار البته به غیر از فعالیت خبرگزاری رسمی است.
بررسی تحصیلات فعالان رسانه ای استان کرمانشاه نیز نشان می دهد که بیشتر آنها تحصیلات دانشگاهی لیسانس به بالا دارند که نشان از دانش این افراد در درک صحیح از جهان پیرامونی خودشان دارد.
حال با وجود این ظرفیت که در افراد فعال عرصه رسانه کرمانشاه وجود دارد سوال اصلی آن است که آیا آنها توانسته اند در رسالت اصلی خود یعنی آگاه سازی و ایجاد مطالبه گری برای توسعه استان گام بردارند و مسوولان محلی را در برابر عملکردشان پاسخگوی افکار عمومی کنند.
شاید بتوان گفت که بسیاری از فعالان رسانه ای کرمانشاه موقعیت شغلی متزلزلی از نظر قرارداد کاری با حداقل دریافتی دارند که این موضوع میتواند تاثیر زیادی بر عملکرد آنها داشته باشد.
واقعیت این است که جدای از عشق به کار خبرنگاری وضعیت اقتصادی افراد شاید بیشترین تاثیر را بر عملکردشان داشته باشد و همین موضوع برخی از افراد را وسوسه کند تا وابسته به مراکز قدرت و ثروت شوند و از رسالت اصلی خودشان دور بمانند.
اگر این تعداد خبرنگار فعال در کرمانشاه روزانه هر کدام یک تولید خبری در جهت معرفی مزیت های استان یا نقد عملکرد مسوولان در حوزه های مختلف داشته باشند و بتوانند موج مطالبه گری منصفانه ایجاد کنند شاید بسیاری از مشکلات کنونی استان وجود نداشته باشد.
هر سال که به روز خبرنگار نزدیک می شویم و بازار کارت هدیه دادن ولو با مبلغ ناچیز برخی ارگانها و مسوولان داغ می شود چهره هایی را برای دریافت آنها میبینیم که شاید در طول سال کمتر تولید با ارزشی در عرصه رسانه داشته باشند.
همچنین هر از چند گاه خبرهایی از شکایت برخی مسوولان نسبت به آن تعداد خبرنگار معدود که زبان رسایی در انعکاس مشکلات دارند می شنویم که کار را برای فعالان حرفه ای رسانه های استان دشوار می کند.
بالا بردن ظرفیت نقد در مسوولان و پاسخ گو بودن آنها نسبت به رسانه ها اولین شرط فعالیت حرفه ای خبرنگاری است ضمن اینکه دستگاه قضایی نیز باید پشتیبان کار حرفه ای خبرنگاران باشد تا شاهد برچیده شدن فساد اداری و حیف و میل بیت المال در جامعه باشیم و اگر این اتفاق بیفتد خبرنگاران میتوانند با شجاعت و صراحت بیشتری در کار حرفه ای خودشان متمرکز باشند.
تنوع حضور دیدگاههای مختلف سیاسی در عرصه فعالان رسانه ای دیگر موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود و یک طیف فکری خاص نباید سعی در خفه کردن صداهای مخالف داشته باشد.
جدای از عملکرد مسوولان در قبال فعالان رسانه ای استان موضوع مهمتر تعامل و پشتیبانی خود خبرنگاران از همکارانشان است تا بتوانند به درستی در توسعه استان نقش آفرین باشند.
به هر حال روز خبرنگار بهانه ای است تا به تمام فعالان عرصه رسانه بویژه در استان کرمانشاه دستمریزاد و خداقوت گفت.
۱۷ مرداد سالروز شهادت محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به عنوان روز خبرنگار نام گذاری شده است.