به گزارش خبرنگار ایرنا، یک سال بعد از تخلیه رسوب های صنعتی در آب بندان ابوالحسن کلای بابل با صدور مجوز لایروبی فنی این آب بندان آغاز شد.
روستای ابوالحسن کلای بابل که در ۱۵ کیلومتری جنوب بابل واقع شده است با شهرک صنعتی رجه در بندپی شرقی بابل حدود یک کیلومتر فاصله دارد که بخشی از پساب های صنعتی این شهرک از طریق رودخانه محلی "یکرو" در طول ۱۵ سال در این آب بندان نفوذ کرده بود تا جایی که حدود یک و نیم متر پساب در این آب بندان رسوب کرد.
اهالی روستا با طرح شکایت از شهرک صنعتی رجه این مجموعه را وادار به ساخت تصفیه خانه کرده بود که این تصفیه خانه در شهرک بعد از مدتی تکمیل و افتتاح شد.
اهالی روستای ابوالحسن کلای بابل بعد از دریافت مجوز لایروبی از دستگاه های مرتبط و اطمینان از این که دیگر هیچ پساب صنعتی وارد این آبندان نخواهد شد لایروی آن را آغاز کردند.
روستای ابوالحسن کلا دارای ۵۰۰ خانواده برابر با دو هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت و ۵۰۰ هکتار زمین شالیزاری می باشد که از این مقدار بیش ۱۲۰ هکتار به واسطه این آب بندان آبیاری می شود. در سال گذشته نفوذ پساب های صنعتی در زمین های شالیزاری، زمینه های وحشت و نگرانی اهالی این روستا را فراهم کرده بود.
لایروبی یک ماهه
دهیار روستای ابوالحسن کلای بابل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بعد از پیگیری های یک ساله مجوز لایروبی آب بندان ۸ هکتاری روستای ابوالحسن کلای بابل آغاز شد.
حمزه رستمی گفت: لایروبی آب بندان حدود یک ماه دیگر به پایان خواهد رسید و شالیکاران این روستا بدون هیچ نگرانی، در سال زراعی پیش رو از آن استفاده خواهند کرد.
وی با بیان این مطلب که لایروبی آب بندان هشت هکتاری این روستا با همکاری شهرک صنعتی رجه بندپی بابل انجام می شود، گفت: با افتتاح تصفیه خانه شهرک دیگر هیچ پساب صنعتی وارد این آب بندان نخواهد شد.
این دهیار که تحصیلات وی در رشته شیمی است ادامه داد: نفوذ پساب های صنعتی در زمین های شالیزار و در داخل روستا سبب شده بود بیماری سرطان در ابوالحسن کلا افزایش یابد.
رستمی تصریح کرد: زهکشی های این آب بندان در سال گذشته انجام شد که با لایروبی، تمام پساب های صنعتی در آبندان ابوالحسن کلا خارج خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مازندران دارای ۲ تالاب بینالمللی میانکاله و فریدونکنار و چندین تالاب و آبگیر محلی چون ساهون، لپو و پلنگان، ولشت، استخرپشت، گلپل، خضر نبی، شورمست، دریوک، سراندون و بالندون، گز و کندوچال است.
مازندران همچنین افزون بر ۸۰۰ قطعه آببندان به مساحت ۱۷ هزار هکتار دارد. همه ساله در فصل زمستان۱۰۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار بال به مازندران مهاجرت میکنند.
بر اساس آمارهای رسمی، تاکنون بیش از ۴۹۰ گونه جانوری از ردههای مختلف مهرهداران اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ماهیها در زیستبوم مازندران شناسایی شدهاند.
پرندگان با ۳۱۷ گونه از ۵۸ خانواده، پستانداران با ۶۳ گونه و ۱۹ خانواده، دوزیستان با ۹ گونه از ۶ جنس و ۶ خانواده، خزندگان با ۲۶ گونه از ۲۱ جنس و ۱۱ خانواده و ماهیها با ۷۵ گونه بخشی از تنوع زیستی حیات وحش مازندران را تشکیل میدهند
شهرستان بابل با ۲۰۷ آب بندان دارای بیشترین آب بندان مازندران است.