زنجان - ایرنا - مسوول بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان زنجان با بیان اینکه رعایت نکات تغذیه‌ای و استفاده از رژیم غذایی مناسب و متنوع، مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها افزایش می‌دهد، گفت: ۲ اصل تعادل و تنوع باید در مصرف مواد غذایی و در هر شرایطی رعایت شود.

نگین خالقی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برودت هوا و تغییر فصل، محیط را برای بروز برخی از بیماری ها به ویژه سرماخوردگی فراهم می کند، افزود: با توجه به این موضوع باید غذا را به صورت کم حجم و در تعداد وعده های بیشتری صرف کرد و مصرف مایعات نیز بیشتر از حالت عادی باشد.

این کارشناس تغذیه ادامه داد: استفاده از مایعات گرم نظیر شیر گرم، آش و سوپ های مقوی حاوی شلغم علاوه بر کاهش میزان ابتلای بدن به سرماخوردگی ها موجب ایجاد آرامش جسمی می شود چرا که هضم و جذب این مایعات برای بدن آسان‌تر است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

وی با تاکید بر اینکه مصرف مرکبات نظیر لیمو شیرین، نارنگی و پرتقال به صورت مرتب و روزانه در این فصل بسیار مفید است، گفت: اگر ویتامین سی در بدن به میزان لازم وجود داشته باشد، ابتلا به بیماری های عفونی فصل زمستان کاهش می یابد.

خالقی با تاکید بر اینکه مصرف شلغم در این فصل از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: این گیاه به صورت طبیعی حاوی آنتی بیوتیک است بنابراین استفاده از آن به صورت بخور و سوپ برای افرادی که در این فصل دچار بیماری سرماخوردگی می شوند بسیار مهم و ضروری است.

وی اظهار داشت: همچنین مصرف مواد غذایی حاوی ویتامینهای سلنیم، روی و آهن موجب تقویت سیستم ایمنی می شود و مقاومت در برابر عفونت ها را افزایش می دهد.

به گفته وی، مواد غذایی نظیر سبزی و صیفی‌جات زرد و قرمز، گوجه فرنگی و هویج، لبو، کلم، غلات، تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، سیب زمینی و میگو، جگر گوساله، موز، عدس و اسفناج حاوی ریز مغذی ها هستند که مصرف آنها برای افراد در فصل سرما مناسب است.

مسوول بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهرستان زنجان گفت:مصرف کدو حلوایی به دلیل اینکه منبع خوبی از ویتامین"ای" است به عنوان دسر در کنار وعده های اصلی غذا برای خانواده ها توصیه می شود و در صورت وجود احتقان و گرفتگی بینی و حلق نوشیدن مایعات گرم نظیر چای کمرنگ به مقدار فراوان توصیه می شود.

وی اظهار داشت: استفاده از آب میوه ها موجب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می شود بنابراین به جای مصرف غذاهای آماده که از لحاظ ویتامین ها و مواد معدنی فقیر هستند از انواع میوه و سبزیجات، تازه، گوشت، ماهی، غلات مغزها و آجیل خام و بدون نمک استفاده شود.

خالقی خاطر نشان کرد:همچنین تا حد امکان از مصرف کربوهیدرات های ساده همچون قند، شکر و روغن های جامد مانند کره و چربی های حیوانی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب و خامه نیز اجتناب شود.