سعیده محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم همزمان با سراسر کشور در استان زنجان اشاره کرد و افزود:سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در سطح جهان به مصرف چربی ترانس صنعتی نسبت داده می شود.
این کارشناس تغذیه افزود: طبق آمارهای ارائه شده، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد و مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب را تا ۲۸ درصد افزایش می دهد.
به گفته وی، مصرف چربی ترانس عامل ۵۰۰ هزار مرگ زودرس ناشی از بیماری عروق کرونر در هر سال در سراسر جهان اعلام شده است.
سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: مصرف روغن زیتون خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و عوارض مرتبط با آن را کاهش می دهد.
وی یادآور شد: روغن زیتون، گلوکز پس از غذا را بهبود می بخشد و اثر ضد آترواسکلروتیک ( ضد گرفتگی عروق) دارد.
محمدی گفت: کانولا بهترین روغن برای مصرف است چرا که نسبت امگا ۶ به امگا سه مناسبی دارد از این رو در دسته بهترین روغن ها از لحاظ خواص تغذیه ای جای می گیرد.
وی با بیان اینکه روغن کنجد هم حاوی یکسری ترکیبات بسیار مفید همچون گاما- توکوفرول و لیگنان هایی مانند سزامول، سزامولین، سزامین و سایر مشتقات فنلی است، گفت: استفاده از آنها می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مطالعات نشان داده است مصرف روغن کنجد می تواند سلامت انسان را بهبود ببخشد و فوایدی از جمله اثرات ضد التهابی و ضد سرطانی، ضد فشار خون بالا و اثرات کاهش چربی سرم، مهار رشد ملانوم بدخیم و تکثیر سلول های سرطان روده بزرگ انسانی را دارد.
وی خاطر نشان کرد: برای مصرف روغن کنجد بهتر است روغن ارده کنجد را انتخاب کنیم زیرا میزان مواد مغذی در روغن ارده کنجد بیشتر از روغن کنجد است.
نظر شما