۵ اسفند ۱۳۹۴، ۱۸:۵۸
کد خبر: 81977888
T T
۰ نفر
محمد مهدی عبدخدایی:
 اصلاح طلبان شانس بیشتری دارند

تهران- ایرنا- دبیركل جمعیت فداییان ایران اسلامی درباره پیش بینی خود از انتخابات هفتم اسفند و تركیب مجلس آینده گفت: به عنوان یك اصولگرا دوست دارم اصولگرایان پیروز شوند ولی با توجه به جو جامعه معتقدم اصلاح طلب ها رای بیشتری می آورند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، محمد مهدی عبد خدایی در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا دیدگاههای خود در باره مسائل گوناگون از جمله انتخابات و اولویت های مجلس دهم را بیان كرد.
عبدخدایی با اشاره به اینكه پیروزی اصلاح طلبان از نظر وی در انتخابات هفتم اسفند محتمل است افزود: البته ممكن است نظرم درست نباشد چرا كه مردم ایران قابل پیش بینی نیستند. در جریان انتخابات 92 هم تا یك هفته قبل از روزرای گیری آقای قالیباف 40 درصد رای داشت و آقای روحانی 12 درصد اما شاید یك برخورد بین این دو در مناظره رای آقای روحانی را به قدری بالا برد كه در همان دور اول رئیس جمهور شد. به نظر من دو روز آخر مانده به انتخابات خیلی مهم است.
وی تاكید كرد: پیش بینی من هم به خاطر این است كه جامعه از ریاست جمهوری احمدی نژاد راضی نیست و به همین دلیل هم به روحانی رای داد.
اقبال مردم در این دوره عدم پذیرش روش تند آقای احمدی نژاد است و چون اصلاح طلبان روش تندی ندارند و اصولگرایان متهم به تندی هستند شانس اصلاح طلبان بیشتر است. البته به فرموده امام راحل میزان رای ملت است و باید دید مردم روز انتخابات چه تصمیمی می گیرند.
وی افزود: امام با صراحت فرمودند میزان رای ملت است. ایشان هر كس را كه مردم به وی رای می دادند تنفیذ می كرد. امام تعارف هم با هیچ كس نداشت مثلا ا موقعی كه لانه جاسوسی تصرف شد گفت هر چه اسناد است را بدون توجه به اینكه علیه چه كسی است منتشر كنید. ضمن اینكه قانونمداری را مهمتر از هر چیز دیگر می دانست. شنیدم كه در دوره اول وقتی جلال الدین فارسی نامزد شد چون شناسنامه پدر وی در افغانستان صادر شده بود و در قانون اساسی آمده بود كه رئیس جمهور حتما باید ایرانی الاصل باشد برای اینكه ابهامی پیش نیاید از وی خواست انصراف دهد.
عبد خدایی ادامه داد: امام ذره ای از قانون اساسی منحرف نمی شد و در كار قوه مجربه دخالت نمی كرد فقط آنجایی كه احساس می كرد این قوه می خواهد از مسیر درست خارج شود تذكراتی می داد.مقام معظم رهبری هم همین منش را دارد.برخی به ایشان ایراد می گیرند كه چرا از فلان رئیس جمهور حمایت كرد. مقام معظم رهبری به رای مردم احترام می گذارد و از آنجایی كه مردم رئیس جمهور را انتخاب كرده اند نظرشان برای رهبری محترم است.
وی تصریح كرد: ایشان شخص اول مملكت است اگر رئیس جمهور را تایید نكند كه سنگ روی سنگ بند نمی شود.

** رای مردم ذاتی نظام نیست یعنی چه؟!

وی درباره برخی نظرات كه آرای مردم را تزئینی و غیرنافذ می دانند و می گویند در نظام اسلامی نیازی به رای مردم وجود ندارد و حتی درصدد القای این هستند كه نظر امام هم همین بود گفت: امام در وصیت نامه خود به صراحت فرمودند كه بعد از من هر چه به نقل از من گفته شود باید مكتوب شده باشد و آن مكتوب هم توسط كارشناسان بررسی شود.ایشان به صراحت گفته میزان رای مردم است ما نمی توانیم صحبت های صریح ایشان را انكار كنیم و بگوییم منظورشان چیز دیگری بوده است.
عبدخدایی خاطر نشان كرد: ایشان می فرماید مجلس در راس امور است. رای مردم زینتی است و اعتبار ذاتی ندارد یعنی چه؟ نص صریح را كه نمی شود انكار كرد. امام گفت جمهوری اسلامی نه یك كلمه بیشتر و نه یك كلمه كمتر. یعنی نظام هم باید جمهوری باشد و هم اسلامی.



**اولین دوره مجلس پس از انقلاب، مجلسی استخواندار بود

عبدخدایی ادامه داد: در ایران آقای خاتمی انتخابات برگزار كرد و رقیب اصلی اصلاح طلبان یعنی آقای احمدی نژاد سركار آمد. احمدی نژاد مجری انتخابات بود كه به رئیس جمهوری روحانی ختم شد. این یعنی هر دو جناح دارند به سمتی می روند كه هر كدام توانست نظر مردم را بهتر جلب كند رای بیاورد و دیگری هم آن را بپذیرد.
وی در ادامه ارزیابی خود از عملكرد مجالس نه گانه بعد از انقلاب اسلامی گفت: ما دو انقلاب بزرگ در كشور داشتیم یكی مشروطه و دیگری انقلاب اسلامی. اگر شما به قوانین مجلس اول مشروطه نگاه كنید می بینید با اینكه آن مجلس صنفی است ولی بهترین قوانین قبل از انقلاب توسط این مجلس تصویب شد. به قول احمد كسروی و دیگر نویسندگان مجلس اول آنقدر كه باید نمایندگانی با سواد نداشت اما خروجی آن بسیار عالی بود.
عبدخدایی گفت: مجلس اول جمهوری اسلامی هم همین طور بود. یعنی با آنكه تقریبا هیچ كدام از نمایندگان سابقه كار تقنین یا اجرا نداشتند اما همین مجلس آنقدر خوب بر قوه مجریه نظارت كرد كه به طرح عدم كفایت رئیس جمهور (بنی صدر) منجر شد. این مجلس بدون تعارف و با اینكه در زمان جنگ بودیم بر عملكرد و رفتار رئیس جمهور نظارت و سرانجام وی را بركنار كرد.
این فعال سیاسی ادامه داد: انقلابی های استخوانداری هم در این مجلس بودند. از مقام معظم رهبری گرفته تا شهید باهنر و شهید بهشتی . در این مجلس نمایندگانی بودند كه ساز مخالف هم می زدند هر چند با نظام مخالف نبودند. به طور مثال مرحوم مهندس بازرگان كه یك عمر در مبارزه استخوان خرد كرده بود و آنقدر شایستگی داشت كه امام وی را به نخست وزیری دولت موقت برگزیده بود.
این فعال سیاسی اصولگرا تاكید كرد: شما بیایید شخصیت ها و عملكرد این مجلس را با ادوار بعدی مقایسه كنید. متاسفانه وقتی جنگ شدت گرفت ، به خاطر شرایط فوق العاده ای كه بر مملكت حاكم شده بود نقش نظارتی مجلس تحت ملاحظاتی قرار گرفت. به طور مثال در شرایط جنگ گاهی شرایطی پیش می آید كه دولت پایش را از قانون اساسی فراتر می گذارد اما این به خاطر این است كه كشور شرایط جنگی دارد و قانون اساسی بیشتر برای شرایط صلح وضع شده است.

** فضای باز سیاسی با توسعه سیاسی تفاوت دارد
وی تصریح كرد: اما متاسفانه این چشم پوشی مجلس بر برخی خطاهای دولت بعد از جنگ هم ادامه پیدا كرد در حالی كه دیگر ضرورت آن از بین رفته بود.
عبدخدایی با انتقاد از سوء استفاده از فضای باز سیاسی گفت: فضای باز سیاسی با توسعه سیاسی تفاوت دارد. توسعه سیاسی همان چیزی است كه در كشورهای پیشرفته می بینید. در آمریكا شاهدید كه به راحتی تندترین انتقادها از رییس جمهور می شود اما كسی حق تهمت و ناسزا گفتن ندارد. اما فضای باز آن چیزی است كه بین سالهای 1320 تا 1332 و نیز اوایل انقلاب اسلامی در ایران می بینیم. شاهد بودیم مجله گزارش روز آن سال عكسی را از فرح پهلوی با لباس شنا به صورت رنگی منتشر كرد. این عكس از آلبوم شخصی شاه بیرون آمده بود. هیچ مسلمانی حق ندارد عكسی را كه شخصی و خانوادگی بوده بیرون آورد و آن را منتشر كند این كار حرام است.
وی تصریح كرد: به همین انتخابات ایران نگاه كنید. تا كمی فضا باز می شود تهمت ها و دروغ ها شروع می شود. البته الان وضعیت كمی كنترل شده است ولی از قدیم روند این بوده و هم اكنون هم وجود دارد. بدترین تهمتی هم كه می توان زد وابسته بودن به خارج از كشور است.تا كسی انتقادی می كند او را اجیر دولتهای بیگانه می خوانند. در همین انتخابات اخیر هم شما این را می بینید.
عبدخدایی تصریح كرد: البته این انتقاد به سایر كشورهای جهان سوم هم وارد است و در عراق و مصر و سایر كشورها هم به وضوح دیده می شود. چرا كه این كشورها هم مثل ما توسعه سیاسی پیدا نكرده اند.
وی ادامه داد: مجالس ما به جای اینكه بر قوانین نظارت كنند فقط به تقنین اهمیت می دهند ،چه فایده ای دارد كه شما قانونی را تصویب كنید ولی بر اجرای آن نظارت نكنید. برای همین قانون اجرا نمی شود. می گویند زمان شاه پسران یك وكیل، یك قاضی و یك پاسبان داشتند درباره اهمیت شغل پدرشان با هم صحبت می كردند. اولی گفت كار پدر من وضع قانون است. پسر قاضی گفت پدر من این قانون را اجرا می كند. پسر پاسبان پاسخ می دهد پدر من هم 50 تومان رشوه می گیرد و قانونی را كه پدران شما نوشته و می خواهند اجرا كنند زیر پا می گذارد.
عبدخدایی خاطر نشان كرد: این ضرب المثل های فولكولوریك نشان دهنده این است كه چنین چیزهایی از قدیم در ایران وجود داشته است كه مردم چنین داستان هایی را ساخته اند. یعنی اگر مجلس نظارت لازم را بر امور نداشته باشد فاجعه بار می آید.

** اقتصاد مقاومتی، اولویت مجلس آینده

وی اولویت مجلس آینده را اقتصاد مقاومتی دانست و گفت:‌معتقدم در باره برجام، دو نظریه وجود دارد یكی نظریه حقوق دان ها و دیگری نظریه سیاستمداران. در دنیا مرسوم است كه هركس در هر رشته ای درس می خواند از همان زاویه به دنیا نگاه می كند.
این چهره اصولگرا ادامه داد: در مورد برجام هم حقوقدانان می گویند این توافق از نظر حقوقی درست نیست و به ضرر ماست اما سیاستمداران كه اشراف بیشتری بر مسائل و مشكلات جامعه دارند و ابعاد مختلف موضوع را بررسی و سبك و سنگین می كنند می آیند و در مجلس آن را تصویب می كنند و مقام معظم رهبری هم آن را تایید می كنند چرا كه لازم بود ما از این بحران بیرون بیاییم.
وی با اشاره به معضل بیكاری در كشور گفت: رهبر معظم انقلاب سیاست های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ كردند. اگر این اقتصاد مقاومتی شكل گیرد ما در بسیاری از عرصه های بین المللی هم پیروز می شویم. چرا كشور كوچكی مثل ژاپن توانست بر امپراطوری روسیه غلبه كند. چرا كه درهای كشور را به روی واردات بست و اقتصاد مقاومتی ایجاد كرد.طوریكه قبل از جنگ جهانی دوم كالاهای ژاپنی بازارهای دنیا را تسخیر كرده بود و بعد از جنگ دوم هم این روند ادامه یافت.
عبدخدایی با بیان اینكه مجلس آینده باید قوانینی را تصویب و براجرای آن نظارت كند تا به خودكفایی برسیم گفت: از زمان مصدق تا كنون بحث خودكفایی همیشه مطرح بوده است. اما همیشه تا قیمت نفت بالا می رود فراموش می شود. اصلا یكی از دلایل اصلی وقوع انقلاب همین قیمت نفت بود. در سال 1971 در جنگ اعراب و اسرائیل، اعراب فروش نفت به كشورهای حامی اسرائیل را تحریم كردند. یك مرتبه نفت 8 دلاری آن موقع به 38 دلار رسید. 38 دلار آن موقع را اگر با نرخ پایه قمیت گندم مقایسه كنیم معادل 700 دلار حالا بود.
این فعال سیاسی ادامه داد: یكمرتبه پول بسیار كلانی وارد خزانه كشور شد. وزارت صنایع، كشاورزی و بازرگانی شاهد قدرت جذب این پول را نداشت و به جای ذخیره آن در خزانه، آن را وارد بازار مصرف كرد.دكتر علی شریعتی در كتاب خود می نویسد از سال 46 تا 50 ، حجم پول كشور 50 برابر شد.

** پول نفت شاه را نابود و مردم را تنبل كرد

عبدخدایی با تاكید بر اینكه این پول ایران را به یك جامعه مصرفی تبدیل كرد گفت: آن موقع شاهد بودیم كه مدام فروشگاههای بزرگ تاسیس می شد و پولی كه می توانست در كارهای زیربنایی خرج شود صرف مصرف بیشتر می شد. همین الان هم اگر پول برجام وارد كشور شود ولی مطابق با اقتصاد مقاومتی خرج نشود فاجعه به بار می آورد. چنانچه چند سال بعد شاه در نامه ای به مجلس نوشت دیگر پولی حتی برای ورود كاغذ به كشور نداریم. چرا كه جنگ اعراب و اسرائیل تمام شده بود و نفت 38 دلاری دومرتبه به 8 دلار رسیده بود. بیشتر اقتصاددان ها می گویند این باعث نارضایتی مردم و انقلاب شد.
این فعال اسبق بازار تاكید كرد: مجلس بعدی باید قوانینی را وضع كند كه هر چند شاید به جامعه كمی فشار بیاورد ولی در راستای افرایش كمی و كیفی تولید در كشور باشد. البته این به معنای قطع واردات نیست چرا كه دنیا به هم وابسته است و نمی توان گفت ما به غرب نیاز نداریم یا غرب محتاج ما نیست. اما صرفا باید ضروریات كشور وارد شود.
وی ادامه داد: یكمرتبه تعرفه واردات پوشاك را 40 درصد كم می كنیم صنعت پوشاك مان نابود می شود. تولید ارزان و مرغوب در دنیا حرف اول را می زند. ما با قوانین كارمان جلوی تولید ارزان را گرفته ایم در حالی كه از چین كالا با قیمتی به مراتب ارزان تر وارد كشور می شود. باید جامعه را تشویق به كار و تولید كرد متاسفانه پول نفت مردم ایران و كارگر ایرانی را تنبل بار آورده است.
سیام** 9314**9132**3081**1446