بعیدی نژاد: از روی كار آمدن ترامپ نه هراسناك هستیم نه ذوق‌زده

لندن - ایرنا - حمید بعیدی نژاد سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن در سخنانی ضمن تاكید بر تثبیت شدن حقوق هسته ای كشورمان به بدعهدی ها و دشمنی‌های آمریكا اشاره و تصریح كرد ایران در صورت بدعهدی این كشور در موردتوافق برجام، از اهرم‌های لازمی كه در اختیار دارد، استفاده خواهد كرد.

به گزارش ایرنا، بعیدی نژاد از اعضای مذاكره‌كننده تیم هسته‌ای كشورمان شامگاه شنبه در سخنانی در جمع دانشجویان در كانون «توحید» به عنوان 'مركز انجمن اسلامي دانشجویي لندن' تحت عنوان 'یك سال برجام'، تصریح كرد: این را بدانیم كه اگر آقای دونالد ترامپ برایش ساده بود شعار انتخاباتش در مورد پاره كردن برجام را اجرا می‌كرد، ولی آنها می‌دانند این توافق حاصل مذاكرات بسیار سخت بوده است و توافق نامه ای دوجانبه هم نیست بلكه تفاهمی چندجانبه با تصویب شورای امنیت سازمان ملل است.
سفیر ایران افزود: آمریكایی‌ها به‌خوبی می‌دانند كه حاصل برجام شكل گیری یك ترتیباتی است كه حفظ آن برای ثبات، امنیت و صلح منطقه ای و بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است.
بعیدی نژاد بابیان اینكه از آمریكا به‌عنوان دشمن اصلی ما همواره انتظار بدعهدی را داریم، گفت: مطمئن باشید آنها می‌دانند كه ما اهرم‌ها و ابزارهایی داریم كه اگر این بدعهدی‌ها را ادامه و یا گسترش دهند، با واكنش جدی ما مواجه خواهند شد.
وی همچنین تصریح كرد: در جریان مذاكرات هسته‌ای نیز، اعضای تیم مذاكره‌كننده جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه وارد مذاكرات در خصوص مسایل غیر هسته ای و یا دوجانبه با آمریكا نشدند و آقای ظریف نیز در مذاكرات همواره این مساله را مورد تأكید قرار می‌دادند.
عضو مذاكره‌كننده تیم هسته ای كشورمان افزود: در مذاكرات نیز هیچ‌گاه به آمریكایی‌ها خوش‌بین نبودیم و اینكه این مذاكرات سخت انجام گرفت تا تعهدات آنها با تمام جزئیات آن به روشنی نوشته و ضبط و ثبت ‌شوند به دلیل همین مساله و جلوگیری از هرگونه بدعهدی از سوی آنها بوده است.
بعیدی نژاد در بخشی از سخنان خود با اشاره به نگرانی بسیاری از كشورها از آمریكای شمالی و قاره ی آمریكا گرفته تا قدرت‌های اروپایی و آسیایی چون آلمان، فرانسه، و تا ژاپن و چین از سیاست‌های جدید آمریكا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ گفت: اما در حال حاضر آرامش دولت و ملت ایران از بسیاری از قدرت‌ها بیشتر است .
وی افزود: 'این آرامش به این دلیل است كه پیش‌ از این به نقطه‌ای رسیده بودیم كه انتظار همه سناریوها را داشتیم اما ملت ایران بر روی آرمان‌ها و اصول خودش ایستاد. در حال حاضر از وضعیت كنونی، نه می‌ترسیم و نه نگران هستیم و نه ذوق‌زده هستیم.'
سفیر ایران اضافه كرد: 'ما در حال حاضر به صحنه عمل نگاه می‌كنیم كه آمریكا از خودش چه رفتاری نشان می‌دهد و براساس آن سیاست‌های خودمان را تنظیم می‌كنیم.'
سفیر ایران همچنین در جریان سخنرانی‌اش با تشریح ابعاد و جزییات مذاكرات هسته‌ای ایران، گفت شك نكنید مفاد برجام در مراكز و موسسات تحقیقاتی جهان در طی ده‌ها سال آینده مورد پژوهش قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به پیچیدگی‌های سیاسی، حقوقی و بین‌المللی مساله هسته‌ای ایران و مذاكرات برجام افزود: این امر ناشی از این مساله بود كه ابعاد مختلفی از روابط ایران با غرب و آمریكا، مسایل حقوقی و مباحث فنی و بحث های عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای با یكدیگر گره ‌خورده بود.
بعیدی نژاد افزود: اگر به پیش زمینه های این بحث نگاه كنید، اسنادی كه در سطح بین‌المللی منتشر شده نشان می‌دهد كه دلایل و استدلال‌های زیادی وجود داشت كه غرب به‌خصوص آمریكا تلاش داشته‌اند از موضوع هسته‌ای ایران، به عنوان اهرمی برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران و مواجه با جمهوری اسلامی ایران درست كنند و در همین راستا همه تمام تلاش‌های خودشان را به عمل آوردند تا بتوانند این پرونده را سنگین و یك بسیج بین‌المللی و جهانی پیرامون آن ایجاد كنند.
بعیدی نژاد با اشاره به كتاب منتشر شده از 'جیمز رایزن' و برنده جایزه پولیتزر در سال 2006 میلادی در این خصوص، گفت: در این كتاب عنوان ‌شده كه آمریكا در چارچوب پروژه‌ای به نام 'مرلین' به دنبال آن بوده است كه به دنبال موضوع عراق و حمله علیه آن، پروژه‌ای برای بحران سازی علیه ایران طراحی كنند تا بتوانند با ایران وارد مواجه نظامی شوند.
وی افزود: این كتاب و سایر اسنادی كه بعداً منتشر شد، دقیقاً نشان داد كه آمریكا و سازمان سیا مسیری را طراحی كرده بودند كه پرونده هسته‌ای ایران را به یك بحران بین‌المللی و سپس به یك موضوع تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی مبدل سازند تا بتوانند با این بهانه در صورت لزوم در زمان مناسب خود با ایران به ‌صورت نظامی رودررو شوند.
بعیدی نژاد با اشاره به روند پرونده هسته‌ای ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیان داشت: آنها در سطح بین المللی نیز فشار زیادی می آوردند و اتهام ورود ایران به ابعاد نظامی، در پرونده هسته ای ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز اولین بار در دوران محمد البرادعی در آژانس شكل گرفت كه بر آن نام 'مطالعات ادعا شده ' گذشته بودند و بعد از تندتر شدن فضا در اواخر زمان البرادعی و اوایل دوران ریاست 'یوكیا آمانو'، عنوان این پرونده را یك درجه بالاتر بردند و بر آن نام 'ابعاد نظامی احتمالی' گذاشتند.
وی گفت: اقای آمانو در مذاكرات خصوصی می‌گفت كه اگر نتوانیم به یك تفاهم اصولی با ایران برسیم آن كلمه 'محتمل' هم خط خواهد خورد كه معنایش آن بود كه برنامه هسته‌ای ایران دارای جنبه نظامی است و این یعنی كه ایران از 'ان پی تی ' تخطی كرده و در نقض تعهدات خود به دنبال سلاح هسته‌ای بوده است و بر این اساس بایستی با ایران برخورد مستقیم صورت گیرد.
بعیدی نژاد افزود: در سال 2006 میلادی نیز اولین قطعنامه شورای امنیت تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل علیه برنامه هسته‌ای ایران منتشر شد كه این فصل مربوط به مسائل و موضوعاتی است كه تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی شمرده می‌شوند.
وی گفت: ششمین قطعنامه شورای امنیت یا همان قطعنامه تفصیلی و 18 صفحه‌ای 1929 نیز در سال 2010 میلادی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران و تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل به تصویب رسید كه در آن بار دیگر ایران و برنامه هسته‌ای‌اش را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌الملل قلمداد و حتی مقدمه برخورد نظامی با ایران را در آن پیش‌بینی كرده بودند.
بعیدی نژاد افزود: اما این مسیر تقابلی كه آمریكا و متحدانش در پیش‌گرفته بودند، سبب نشد كه ایران از برنامه هسته‌ای‌اش عقب‌نشینی كرده و تسلیم شود. ما همچنان برنامه‌های هسته‌ای خودمان را ادامه می‌دادیم.
وی اضافه كرد: از سال 2010 میلادی به بعد، اوج فشارهای آنها علیه ایران است كه با قطعنامه 1929 شروع می‌شود و در این دوران گسترده‌ترین تحریم‌ها علیه ایران از سوی آمریكا و اتحادیه اروپا به‌صورت یك‌جانبه و در كنار تحریم‌های چندجانبه شورای امنیت، را شاهد هستیم .
سفیر ایران گفت: در چارچوب این تحریم‌ها، آنها برای اولین بار در كنار هدف قرار دادن صنایع بزرگ ایران، سیستم بانكی را نشانه‌گیری كردند و در همین راستا بانك‌ها از انتقال هرگونه وجهی به ایران ممنوع شدند و آنها باور داشتند كه این تحریم می‌تواند ایران را به تسلیم شدن وادار كند.
بعیدی نژاد افزود: در این میان برای ایجاد ترس در بانك ها تعداد زیادی از بزرگترین بانك های جهان از بانك‌های اروپایی و سایر كشورها را به دلیل مبادلات بانكی با كشورمان هریك حتی تا مبلغ 10 میلیارد دلار جریمه كردند.
وی افزود: بعد از سال‌های 2011 و 2012، درآمد نفتی ایران به دلیل تحریم‌ها به‌شدت كاهش یافت و آنها حتی با كشورهای واردكننده نفت ایران وارد گفت‌وگو شده بودند، آنها را از خرید نفت از ایران منصرف كرده بودند، به طوری كه در این زمان تنها 5 كشور جهان یعنی ژاپن، هند ، كره جنوبی، چین و تركیه از ایران نفت می خریدند.
سفیر ایران اضافه كرد: با تشدید تحریم‌ها، تولید نفت خام ایران از 2.5 میلیون بشكه در روز حتی به 800 تا 850 هزار بشكه در روز رسید. این در شرایطی بود كه حتی نمی‌توانستیم تمامی عایدات فروش نفت را تحویل بگیریم، چراكه عمده این عایدات در حساب‌های خاصی بلوك می‌شدند و بخشی از آن برای خرید مواد مصرفی و دارویی و مواد غذایی در اختیار ما قرار می گرفت كه این محصولات را هم می بایستی از همان كشورها می‌خریدیم.
وی افزود: در این دوران جز موارد تعریف شده هیچ كشتی دیگری نمی‌توانست برای حمل نفت به ایران بیاید چون همه بندرهای ایران تحت تحریم قرار می‌داشتند و این كشتی ها نیز در صورت ورود بالطبع تحت تحریم قرار می‌گرفتند، ضمن اینكه شركت‌های بیمه بین‌المللی نیز حاضر به بیمه كردن این كشتی‌ها نبودند.
وی گفت: اما به پشتوانه مقاومت و حمایت ملت، الحمدالله تا آخرین لحظه هم مقاومت كردیم و حاضر نشدیم از اصول و آرمان‌های خود كوتاه بیاییم. اما یادمان نرود اصلی‌ترین شعار و خواسته ما این بود كه ایران به حقوق هسته‌ای خود برسد و این مساله در ماده چهار پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یا 'ان پی تی' نیز بر آن تصریح ‌شده است .
وی افزود: ما خواهان این بودیم كه به‌حق كشورمان برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام بگذارند نه آنكه آن را دلیلی برای تنبیه قرار ندهند .
بعیدی نژاد با اشاره به نافرجام ماندن مذاكرات هسته‌ای ایران با سه كشور اروپایی از سال 1382 تا سال 1384 میلادی، گفت: در سال 1384 آنها طرحی دادند و امتیازات زیاد سیاسی، اقتصادی، تجاری، فن آوری و غیره را برای ایران در نظر گرفتند اما خواهان توقف برنامه غنی سازی در ایران بودند. اما جواب ما در آن زمان این بود كه برنامه هسته‌ای ایران قابل‌فروش نیست و خواسته ما پذیرش حقوق مسلم هسته ایران است و با همین جواب رد آنها، دوباره برنامه هسته‌ای خودمان را از سر گرفتیم .
وی گفت: همان‌طور كه اشاره شد تا قبل از برجام شاهد شش قطعنامه شورای امنیت و 12 قطعنامه شورای حكام علیه پرونده هسته‌ای ایران بودیم و شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران وضع كردند و حتی به دنبال اجرای برنامه مشابه نفت در برابر غذا كه علیه عراق پیاده كرده بودند، در مورد ایران بودند، اما مقاومت و پایداری ملت و توانمندی ملت ایران آنها را به‌زانو درآورد و هیچ راهی برای آنها باقی نماند جز مواجهه نظامی كه آن‌هم برای آنها هزینه‌های سنگین و پیش بینی نشده داشت. آنها می دانستند كه در مواجهه نظامی با ایران ممكن بود ضربه هایی به ایران بزنند اما میدانستند كه كار بسیار سخت و غیر ممكنی در جلوی خود داشتند. می دانستند كه ایران با قدرت جلوی آنها خواهد ایستاد و آنها را به زانو درخواهد آورد. به همین دلیل درنهایت تلاش كردند كه شاید راه‌ دیپلماتیكی برای حل این مساله باز شود .
وی گفت: این راه دیپلماتیك باز شد و ما مذاكرات بسیار سختی داشتیم، به‌نحوی‌كه هیچ‌كدام از طرف‌های مذاكرات كننده حاضر نبودند با میل در كنار هم بنشیند چر اكه جلسات بسیار سخت و پرتنش بود. دو سال مذاكرات طاقت‌فرسا طی گردید و برای هر كلمه در توافق برجام ده‌ها ساعت مذاكره شد و به نقطه‌ای رسیدیم كه حقوق هسته‌ای ایران به رسمیت شناخته شود.
بعیدی نژاد با اشاره به مذاكرات محرمانه ایران و آمریكا قبل از شروع مذاكرات پنج و به‌علاوه یك در عمان گفت: در این مذاكرات برای اولین بار آمریكایی‌ها حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت شناختند و همین مساله سبب شد كه مذاكرات ادامه یابد.
وی گفت: پذیرش حق هسته‌ای ایران و تثبیت آن، ‌كه نظام جمهوری اسلامی ایران بر آن اصرار تأكید داشت، در مذاكرات مورد توافق قرار گرفت و بر همین اساس هم‌اكنون هیچ برنامه‌ هسته ای در ایران نیست كه یا تعطیل‌شده باشد و یا تأخیری در آن اتفاق افتاده باشد.
بعیدی نژاد افزود: تمام برنامه هسته‌ای ایران به لطف مقاومت و ایستادگی مردم ایران مورد پذیرش قرار گرفت. ادامه برنامه غنی‌سازی اورانیوم ، ادامه به كار تمام تاسیسات هسته‌ای و غنی سازی از مرحله استخراج سنگ اورانیوم تا دیگر مراحل آن در تاسیسات مختلف و نیز فعالیت راكتور آب‌سنگین اراك و نیز برنامه تحقیق و توسعه ایران همه مورد توافق قرار گرفتند.
وی گفت: شك نداشته باشیم كه در زمینهٔ هسته‌ای تمام حقوق كشور تثبیت‌شده است. همین كارخانه تولید آب‌سنگین ایران كه در حال حاضر به فعالیت ادامه می‌دهد آنها در قطعنامه های شورای امنیت خواستار تعطیلی آن بودند. اما همین كارخانه الان با قدرت به تولید آب سنگین ادامه میدهد و درحالی‌كه كل نیاز بازار جهانی به آب‌سنگین 100 تن هست، ایران در یك سال اخیر 70 تن آب ‌سنگین به آمریكا و روسیه صادر كرده است و مشتری‌های جدیدمان از اروپا هم در راه هستند. این كارخانه‌ای است كه قرار بود تعطیل و به فراموشی سپرده شود .
سفیر ایران افزود :یكی دیگر از اهداف برجام لغو تحریم‌ها علیه ایران بود كه الآن تحقق‌یافته است به‌طور مثال صادرات نفت ما كه آن زمان 800 تا 850 هزار بشكه در روز بود، الآن به میزان قبل از تحریم‌ها بازگشته است.
وی گفت: مشكلی كه الآن داریم مساله تعامل بانكی با بانك‌های طرز اول دنیا است كه همه آنها جریمه‌های سنگینی به آمریكا پرداخته‌اند. این جریمه‌های سنگین مقداری سبب شده است كه این‌ها برای تعاملات بانكی با ایران بااحتیاط برخورد كنند هرچند هم‌اكنون از طریق بانك‌های كوچك و متوسط بسیاری از كارهای اقتصادی ما در حال انجام است.
سفیر ایران گفت : البته ما از این مساله هم نگذشته‌ایم و یكی از مذاكراتی كه با مقامات غربی از جمله انگلیس داریم عادی شدن مسایل بانكی است كه روزبه‌روز در حال مذاكره و پیگیری آن هستیم. البته این نوید را هم بدهم كه با اینكه امروز بانك‌های بزرگ تعاملات خود را با ایران شروع نكرده‌اند اما با توجه به آنكه مبادلات تجاری و اقتصادی انگلیس با ایران ارتقا پیداكرده است، بانك‌ها نیز از روش‌ها و شیوه‌های مختلفی برای انجام انتقالات مالی استفاده می‌كنند. بدین ترتیب اگرچه موانع كار با بانك های اصلی كاملا برطرف نشده است اما این به معنای این نیست كه تبادلاتی با این كشور انجام نمی‌شود.
بعیدی نژاد اضافه كرد: به دنبال این هستیم كه موانع بانكی برطرف شود و خواهد شد، چراكه ظرفیت اقتصادی ایران بسیار بزرگ است و بنگاه‌های اقتصادی انگلیس تمایل دارند كه با ایران مبادلات تجاری داشته باشند و انشاء الله این مشكل باقی‌مانده نیز حل خواهد شد .
وی گفت : همان‌طور كه اشاره شد نباید از این نكته غافل شویم كه اصل برجام تثبیت حقوق هسته‌ای ایران بود و در همین راستا توانستیم قطعنامه‌های شورای امنیت كه مساله هسته‌ای ایران را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین‌المللی شمرده‌شده بودند، را لغو كنیم بدون اینكه به خواسته‌های شورای امنیت عمل كرده باشیم و تاكنون نمونه دیگری سراغ نداریم كه كشوری تحریم‌های شورای امنیت را بدون تن دردادن به خواسته‌های آن، پایان داده باشد.
سفیر ایران افزود: خیلی‌ها تلاش كردند كه این كار اتفاق نیفتید و حتی اگر شده به‌صورت صوری حداقل برخی از درخواسته های شورای امنیت برای مدت كوتاهی هم شده از سوی ایران اجرا شوند اما به لطف الهی و توجه اهل‌بیت (ع) و مقاومت ملت و تدبیر دولت، ایران حتی یك روز هم به خواسته‌های شورا امنیت عمل نكردیم و علیرغم این موضع قاطع، آنها مجبور شدند تمام شش قطعنامه شورای امنیت و 12 قطعنامه شورای حكام را لغو نمایند و بدین ترتیب برنامه هسته‌ای ایران كاملا صلح‌آمیز قلمداد شد و كشورمان در مسیر جدیدی قرار گرفت.
بعیدی نژاد همچنین افزود: حالا برخی از حلقه‌هایی در آمریكا روی كم اطلاعی گاهی این مساله را مطرح می‌كنند كه برجام مورد مذاكره مجدد قرار گرفته و بخش هایی از متن آن تغییر یابد. اما آنها كه با روند مذاكرات برجام آشنا هستند می دانند كه توافق برجام قابل‌تغییر نیست چرا كه تمامی تفاهم‌های صورت گرفته در آن، نقطه توافق های آخری بوده كه از سوی طرفین پذیرش آنها امكان‌پذیر بوده است .
وی افزود: ما در مذاكرات در حدی رسیده بودیم كه آن حد آخر، امكان تفاهم ما و طرفهای مقابل ما بود و این حاصل دو سال مذاكرات سخت و پیچیده بود و قطعاً اگر مجموعه نظام به نتیجه می‌رسید كه با طول دادن مذاكرات به امتیازات بیشتری دست می‌یافتیم، قطعاً آن كار انجام می‌شد. آنچه برای ما مهم شمرده می‌شد، تثبیت مواضع كشور بود و تا آنجایی كه می‌شد ما برای منافع كشور تا روز آخر جنگیدیم.
بعیدی نژاد در پاسخ به سؤالی در مورد علت تن دادن آمریكایی به مذاكره و توافق با ایران گفت: آنها به نقطه‌ای رسیده بودندكه شرایط به سمت مواجهه نظامی می‌رفت و اگر كوتاه نمی‌آمدند باید وارد عرصه‌ای بسیار چالشی می‌شدند كه آینده‌اش برای آنها قابل پیش‌بینی نبود ضمن آنكه می‌دانستند كه مقابله با ملت ایران بسیار متفاوت از سایر ملت‌های منطقه‌ای است. هر چند آنها در مقابله با دیگر كشورهای منطقه نیز موفق نبوده‌اند.
وی افزود: آنها می‌دانستند كه ایران كشوری نیست كه به‌راحتی بتوان با آن وارد تقابل نظامی شد و می‌دانستند این مساله می‌تواند تمامی اوضاع منطقه ای و بین‌المللی را تحت تاثیر شدید خود قرار داده و بحرانی را برای خود آنها بوجود آورد. ضمن اینكه می‌دیدند كه به‌رغم شدیدترین تحریم‌ها، مردم ایران هنوز وفاداری خود را به آرمانهای انقلاب اسلامی حفظ كردند و با نظام كشورشان قهر نكردند بلكه در انتخابات سال 92 با شور و شوق زیاد شركت كردند و به آقای دكتر روحانی رأی دادند. وقتی دیدند مردم با این شور وارد انتخابات شدند و ضمن حمایت از نظام جمهوری اسلامی ایران با تعامل با دنیا هم موافق هستند احساس كردند كه زمان آن رسیده است كه مذاكرات برای حل موضوع هسته ای را شروع كنند .
وی گفت: این‌ها قطعا از برخورد نظامی با ایران بشدت نگران بودند و به دنبال آن بودند كه بتوانند به توافق منصفانه با كشورمان برسند.
سفیر ایران افزود البته این هم كار ساده ای نبود. مجموعا برجام حاصل 12 سال مذاكره در محیط‌های سیاسی مختلف بود. مردم ایران صبر و مقاومت كردند تا به هدفشان رسیدند. قدرت‌های جهانی تاكنون برای هیچ كشوری در دنیا مساله غنی‌سازی را نپذیرفته‌اند حتی آمریكا برای متحدین نزدیكش هم این مساله را قابل‌پذیرش ندانسته. و بر همین اساس است كه باید به برجام به عنوان یك موضوع ملی نگاه كرد نه یك مساله جناحی.
بعیدی نژاد در پایان به عنوان سفیر كشورمان در لندن گفت كه سفارت جمهوری اسلامی ایران ازجمله برنامه‌هایش افزایش ارتباط با ایرانی‌ها و خدمت‌رسانی بیشتر به آنها هست.
سفیر ایران همچنین به برخی مشكلات موجود در مورد گرفتن ویزای انگلیس اشاره كرد و گفت: ویزای انگلیس در حوزه ی اختیارات ما نیست اما این موضوع را دنبال می‌كنیم ضمن اینكه انگلیسی‌ها هم خود به این نتیجه رسیده‌اند كه این وضعیت برای آنها هم مناسب نیست و در تلاش هستند كه وضعیت ویزا ارتقا یابد.
وی در بخش دیگر از سخنانش در خصوص كانون توحید لندن گفت: برخی از وقایع مهم تاریخ انقلاب اسلامی و مبارزات دانشجویان مسلمان در انگلستان با فعالیت های كانون توحید عجین شده و این كانون بخشی از تاریخ مبارزات و تلاش‌های انجمن‌ اسلامی دانشجویان در لندن و انگلستان چه در دوره قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب را در خود دارد و امیدواریم همه حمایت كنند كه این كانون با این جایگاه خاص خود برنامه های هر چه بهتر و محتوایی تری را به اجرا بگذارد و فعالیت‌هایش را هر چه بیشتر گسترش دهد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین در ابتدای جلسه ضمن ابراز تسلیت و همدردی با حادثه دیدگان و بازماندگان حادثه ساختمان پلاسكو، اظهار امیدواری كرد كه به بركت فداكاری ها و جانفشانی های صورت گرفته توسط آتش نشانان شجاع در جریان این حادثه، كشورمان قدم بلندی در تقویت نظام ایمنی كشور بردارد تا دیگر با چنین حوادث تلخی مواجه نشویم.
اروپام**4**1552/انتشار دهنده: قاسم شریعتی