به گزارش ايرنا هيات داوران در اين بيانيه از كميت و كيفيت محدود اجراهاي گروهي اين جشنواره ابراز تاسف كردند و افزودند: اعتبار گروه نوازي تنها با افزايش تعداد نوازندگان هر گروه به دست نمي آيد، چند نوازي هاي كوچك تر چنانچه واجد منطق هنري باشند با سرعت بيشتري كيفيت كار گروهي را ارتقا مي دهند.
هيات داوران همچنين در اين بيانيه ضمن ابراز تاسف از كيفيت اجراهاي مرتبط با موسيقي كلاسيك جهاني كه در اين جشنواره در 2 رشته پيانو و گيتار ارايه شد، ابراز اميدواري كرد: سطح آموزش اين حوزه با جديت ارتقا يابد.
در ادامه اين بيانيه آمده است: به جز جديت و اهتمام بيشتر نوآموزان و هنرجويان، تماس هر چه بيشتر با مراكز معتبر آموزشي و دانشگاهي، ارتباط نزديك تر با مراكز آموزشي موسيقي كلاسيك در تهران، دعوت از اساتيد و صاحب نظران اين حوزه و برگزاري انواع كارگاه هاي آموزشي، مي تواند به رفع اين نقصان كمك كند.
هيات داوران در اين بيانيه پيشنهاد كرد: در جشنواره هاي آتي به موازات اجراهاي رقابتي و غيررقابتي، كلاس ها و كارگاه هاي آموزشي با موضوع هاي مختلف نيز برگزار شود تا از فرصت گردهمايي جشنواره استفاده بهينه صورت گيرد.
اين بيانيه مي افزايد: چه موسيقي كلاسيك ايراني و چه موسيقي هاي ريشه دار مقامي و موسيقي كلاسيك بين المللي در مرحله نخست با رپرتوار قطعات مرجع شناخته مي شوند و اجرا كنندگان هر رشته در يك جشنواره معتبر بهتر است قطعات خود را از اين كارگاه برگزينند.
هيات داوران در اين بيانيه ضمن ابراز خوشحالي از توجه و علاقه جوانان استان همدان به ميراث موسيقي مقامي منطقه و همچنين تقدير از تلاش هنرمندان نوجوان براي ارتقاي تكنيك نوازندگي تنبور، ابراز اميدواري كرد: اين ارتقاي فني در راستاي موازين تاريخي، زيباشناسانه و معنوي فرهنگي مقامي تحقق يابد.
همچنين در اين بيانيه هيات داوران با تقدير از اصحاب رسانه در پوشش خبري جشنواره ابراز اميدواري كرد: پيرامون جوانب مختلف جشنواره بولتن ها و نشريات حقيقي و مجازي استان دنبال شود و اين گفتگوها در فضاي آزاد و بانشاط و با رعايت اخلاق مي تواند به ارتقاي زندگي موسيقياي استان ياري رساند.
در عين حال هيات داوران بيستمين جشنواره موسيقي سنتي استان همدان ابوالفضل جهانيان نوازنده سنتور از نهاوند را به عنوان هنرمند نوجوان برگزيده اين جشنواره معرفي كرد.
كيوان كيارس، آرش شهرياري و محمدرضا فياض داوري بيستمين جشنواره موسيقي سنتي استان همدان را بر عهده داشتند.
با توجه به اينكه در اين جشنواره تنها چهار گروه در رشته گروه نوازي انتخاب و يك گروه نيز انصراف داد، هيات داوران به دليل محدود بودن گروه هاي شركت كننده و اينكه اين گروه ها از نظر محتوايي و موسيقيايي سنخيتي با هم داشتند، از انتخاب گروه اول، دوم و سوم اجتناب كرد.
به گزارش ايرنا، بيستمين جشنواره موسيقي سنتي فجر استان همدان كه سوم و چهارم بهمن ماه به ميزباني ملاير برگزار شد، عصر روز چهارشنبه به كار خود پايان داد.
در اين جشنواره 66 اثر هنري در قالب 62 هنرمند به صورت انفرادي در 10 رشته و چهار گروه در رشته گروه نوازي شركت كردند.
95 هنرمند در رشته هاي تنبك، دف، پيانو، گيتار، تار، آواز، ني، تنبور، سه تار، سنتور و گروه نوازي به مدت 2 روز با هم رقابت كردند.
ملاير در 75 كيلومتري جنوب شهر همدان در مركز استان در غرب كشور واقع شده و بيش از 300 هزار نفر جمعيت دارد.
7528/2087
خبرنگار: معصومه موسوي**انتشار دهنده: زهرا پيرنيا
ملاير- ايرنا- هيات داوران بيستمين جشنواره موسيقي سنتي استان همدان در بيانيه پاياني خود پيشنهاد كردند كه با فراهم آوردن انواع مشوق ها، فعاليت هاي گروه نوازي در سطح استان همدان ارتقا يابد.