به گزارش خبرنگار ایرنا، به طور قطع پرواز فرودگاهی پایدار یکی از مولفههای توسعه هر شهر و استان محسوب میشود، به طوری که آمار نشان میدهد هرگاه پروازهای پایدار یک منطقه شکل گرفت زمینههای رشد و توسعه همه جانبه آن منطقه نیز فراهم شده است.
پس از سالها نبود پرواز پایدار در فرودگاه همدان، مسوولان استان عزم جدی برای برقراری پروازهای داخلی و خارجی در این فرودگاه گرفتهاند و تلاشهای زیادی برای آوردن هواپیما و پرواز به فرودگاه همدان کرده اند.
فرودگاهی که بیش از ۸۰ سال قدمت دارد و حالا میتواند چشم امیدی برای ایجاد بندر خشک و توسعه صادرات و گردشگری استان همدان باشد.
این فرودگاه در ابتدا در سال ۱۳۱۷ احداث شد اما فقط پروازهای نظامی در آن انجام میگرفت. در سال ۱۳۴۵ بود که شهردار وقت همدان دستور ساخت یک فرودگاه جدید در نزدیکی همان فرودگاه قدیمی را صادر کرد. پروژه احداث این فرودگاه در کل چهار سال طول کشید و در سال ۱۳۵۱ به بهره برداری رسید.
فرودگاه همدان گرچه شهرت چندان زیادی در میان فرودگاههای کشور ندارد، اما باید گفت این فرودگاه از مجهزترین و مهمترین فرودگاههای غرب ایران است و برج مراقبت این فرودگاه بلندترین برج مراقبت فرودگاههای ایران به حساب میآید. فرودگاه همدان گرچه شهرت چندان زیادی در میان فرودگاههای کشور ندارد، اما باید گفت این فرودگاه از مجهزترین و مهمترین فرودگاههای غرب ایران است و برج مراقبت این فرودگاه بلندترین برج مراقبت فرودگاههای ایران به حساب میآید.
علاوه بر این، سیستم هوشمند اداره این فرودگاه باعث شده تا بیشتر کارها با سرعت قابل قبولی انجام گیرد و مشکلات زیادی در این مورد گریبانگیر مسافران نشود.
بیشتر پروازهایی که در این فرودگاه انجام میشود، داخلی است؛ اما برنامه سفرهای خارجی همچون پروازهای حجاج استانهای همدان و کردستان به سرزمین وحی و همچنین سفر به کربلای معلی نیز در میان پروازهای خارجی این فرودگاه وجود دارد.
پیش از همهگیری کرونا به طور تقریبی پروازهای این فرودگاه به پایداری نسبی رسیده بود اما با شیوع بیماری کرونا و اعمال محدودیتهای رفت و آمد، پروازهای فرودگاه همدان نیز به تعطیلی کشیده شد.
ویژگیهای منحصر به فرد فرودگاه همدان موجب شد طی چند سال گذشته پروازهای حج تمتع، حجاج استانهای همدان و کردستان به صورت متوالی از این فرودگاه انجام شود.
ویژگیهای منحصر به فرد فرودگاه همدان موجب شد طی چند سال گذشته پروازهای حج تمتع، حجاج استانهای همدان و کردستان به صورت متوالی از این فرودگاه انجام شود.اما حالا پس از چند سال تعطیلی پروازها که مسئولان استان با یک همدلی به دنبال برقراری پروازهای پایدار از این فرودگاه بودند؛ بلاخره این مطالبه و خواسته مردم دیار الوند محقق شد و اولین پرواز همدان به مقصد مشهد مقدس و بالعکس پس از چندسال وقفه با مشارکت بخش خصوصی از روز گذشته یکشنبه ۲۵ آذر برقرار شد.
هر چند در ایام اربعین حسینی نیز شرکت هواپیمایی آوا، پروازهای مسیر دوسویه همدان-نجف را برقرار کرد و زائران از طریق فرودگاه همدان به عتبات عالیات اعزام شدند.
برقراری پرواز از فرودگاه همدان مطالبه مردمی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان که مسئولیت برقراری پروازهای فرودگاه را بر عهده دارد میگوید: فرودگاه همدان از نظر زیرساختهای عملیاتی بی نقص است اما از نظر هندلینگ نیازمند تجهیزات اختصاصی است و تا زمانی که این تجهیزات تهیه نشود نمیتوانیم میزبان پروازهای مستمر در این فرودگاه باشیم.
سید مجتبی حسینی با بیان اینکه همه ظرفیتها برای پایداری این پرواز پای کار آمدند تاکید کرد: فعالان گردشگری با نگاه به تقویت اقتصاد استان و رفاه عمومی پای کار باشند.
وی افزود: استفاده از هواپیما، سفر هوایی و پرواز در سبد همه خانواده ها نیست اما باید بدانیم که فرودگاه دروازه توسعه هر استان است و تجار برای سرمایه گذاری به دایر بودن فرودگاه توجه می کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با بیان اینکه برقراری پرواز از فرودگاه همدان همواره مطالبه مردم بوده است گفت: علل پایدار نبودن پروازها در همدان عارضه یابی شده است.
این مسوول افزود: نزدیکی همدان به پایتخت یکی از علل انصراف بخشی از متقاضیان برای استفاده پرواز همدان - مشهد است همچنین با وجود فراهم بودن زیر ساخت فنی فرودگاه، اما با کمبودهایی در زیر ساخت خدمات زمینی مواجه بودیم.
حسینی اضافه کرد: مناسب نبودن زمان پرواز رفت و برگشت هواپیما، نبود تجهیزات هندلینگ در فرودگاه شهدای همدان و ضعف در خدمات زمینی از دیگر علل پایدار نبودن پروازها در همدان است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی با دریافت هزینه نسبت به هندلینگ پرواز اقدام می کند اما به علت کم بودن پرواز در فرودگاه همدان در سال های گذشته از این موضوع استقبال نشد حتی زمانی شرکت ثامن این کار را عهده دار شد اما برای این شرکت هم صرفه مالی نداشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان گفت: استاندار همدان قول تامین و پرداخت اعتبار مورد نیاز برای خرید تجهیزات هندلینگ را داد که این تجهیزات یکبار برای همیشه خریداری و در اختیار فرودگاه قرار می گیرد.
وی بیان کرد: برای برقراری پرواز همدان - مشهد با ایرلاین ها مختلف شامل آسمان، ایران ایر، کیش ایر و آوا رایزنی شد که استقبال نکردند اما در نهایت شرکت کاسپین در نشستی با نمایندگان مجلس برقراری پرواز را بر عهده گرفت.
آغاز پروازهای همدان به مقصد مشهد مقدس
مدیر فرودگاه بین المللی همدان نیز گفت: پروازهای همدان به مقصد مشهد مقدس و بالعکس پس از چندسال وقفه با پیگیری مسوولان استانی و با مشارکت بخش خصوصی از روز گذشته ۲۵ آذر برقرار شد.
علیاصغر جهانگیری معز افزود: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، قرار است پروازهای پایدار رفت و برگشت همدان-مشهد در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته انجام شود.
وی با بیان اینکه پس از شیوع کرونا شاهد غیرفعال شدن پروازها از همدان بودیم، اظهار کرد: در مرحله نخست، هفتهای ۲ پرواز در این مسیر انجام خواهد شد و شرکت هواپیمایی کاسپین، مسئولیت انجام این پروازها را برعهده دارد و ظرفیت هواپیمای آن بیش از ۱۲۰ نفر خواهد بود.
وی عنوان کرد: گروه هتلهای بین المللی باباطاهر همدان به عنوان سرمایهگذار بخش خصوصی پای کار آمده است و به صورت چارتری بلیتهای این پرواز را به فروش میرساند.
وی افزود: فرودگاه بین المللی همدان با قدمتی ۸۰ ساله و داشتن یکی از بلندترین برج مراقبت فرودگاههای کشور، امکان فرود و پرواز هواپیماهای پهن پیکر را دارد.
مدیر فرودگاه همدان تصریح کرد: زیرساختهای سخت افزاری این فرودگاه و همچنین فضای پارکینگ و ترمینال فرودگاه همدان مناسب است و طی چند سال گذشته نیز حجاج استان های همدان و کردستان از این فرودگاه به سرزمین وحی اعزام شدند.
پرواز همدان - مشهد مسافران استان های همجوار را پوشش می دهد
رییس جامعه هتلداران استان همدان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مسافران پرواز دوسویه همدان-مشهد از سه طریق حضوری، غیرحضوری و تماس تلفنی نسبت به تهیه بلیت پرواز و یا مراجعه به دفتر خدمات مسافرتی مادگشت باباطاهر اقدام کنند.
شهرام شیروانی روز اظهار کرد: نخستین پرواز دوسویه پایدار مشهد- همدان انجام شد و امیدواریم با استقبال مردم تداوم داشته باشد.
وی افزود: تخفیفات تا ۵۰ درصد برای این پروازها درنظر گرفته شده است و شرکت هواپیمایی کاسپین با چارتر کنندگی گروه هتلهای بین المللی باباطاهر برقراری پرواز را بر عهده گرفته است.
شیروانی اظهار کرد: با برقراری پرواز همدان - مشهد نه تنها مردم این استان بلکه می توان مسافران سایر استان های همجوار که قصد عزیمت به مشهد مقدس را دارند، پوشش داد.
وی ابراز امیدواری کرد که این پروازها آینده دار باشد و متوقف نشود تا شاهد برقراری پروازهای هوایی در فرودگاه همدان باشیم.
حضور مسافران از مشهد در همدان موجب رونق گردشگری می شود
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی همدان نیز میگوید: پیش از همه گیری کرونا پرواز از فرودگاه همدان به مقاصد مختلف گردشگری و مشهد صورت می گرفت.
علی خاکسار افزود: استقبال نکردن عموم مردم و بدعهدی ایرلاین ها موجب توقف این پروازها شد البته با وجود ظرفیت گردشگری، پروازها دوباره فعال شد.
وی اضافه کرد: نقش آژانس های مسافرتی در برقراری و ثابت ماندن پروازها بسیار موثر است بنابراین نشستی با حضور رییس انجمن دفتر گردشگری مشهد و آژانس های مسافرتی مشهد برگزار شد تا این سفر یکطرفه و همدان تنها گردشگر فرست نباشد بلکه مسافرانی از مشهد به همدان بیایند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی همدان بیان کرد: حضور مسافران و گردشگران از مشهد در همدان موجب رونق هتل ها، راهنمایان گردشگری و مراکز پذیرایی میشود.
خاکسار اضافه کرد: برای برقراری پروازهای همدان- مشهد تبلیغات محیطی صورت گرفته اما با این وجود آژانس های مسافرتی نقش مهمی در ماندگاری و پایداری پروازها دارند.
رهاورد:
همدان در حوزه گردشگری بیش از هزار و ۸۰۰ جاذبه تاریخی و طبیعی و گردشگری دارد و به عنوان یکی از پنج شهر گردشگر پذیر کشور، برقراری پروازهای فرودگاه آن یک مطالبه جدی محسوب میشود.
از سوی دیگر صادرات محصولات تولیدی استان از طریق فرودگاه و همچنین راهاندازی مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده در این شهر زمینههای فعال شدن فرودگاه را میطلبد.
همچنین مسئولان ارشد استان برای برقراری پروازهای دوسویه از همدان به مقصد بغداد، نجف، مشهد، تهران و کیش مذاکراتی انجام داده اند.
هم اینک پروازهای پایدار فرودگاه همدان به سمت مشهد و بالعکس برقرار شده است و باید منتظر ماند و دید که همدان با ویژگیهای منحصر به فرد در حوزههای اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی و گردشگری، چگونه میتواند این پرواز را حفظ کند، مسیرهای هوایی جدید را توسعه دهد و فرودگاه فعال و پویایی داشته باشد.
نظر شما