۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۲۴
کد خبر: 83215627
T T
۰ نفر
دكان فیك‌نیوزها با افزایش سواد رسانه‌ای تخته می‌شود

تهران - ایرنا - رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به مواجه امروز ما با پدیده فیك‌نیوزها كه قارچ گونه در حال رشد هستند، تصریح كرد: با ایجاد قدرت تجزیه و تحلیل در «سواد رسانه‌ای» بطور یقین دكان فیك‌نیوزها تخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا،« همایون امیرزاده » عصر سه شنبه در نشست سواد رسانه‌ای و مراسم تجلیل از خبرنگاران فعال و برتر این حوزه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تقدیر و قدردانی از زحمات و تلاش های خبرنگاران و اصحاب رسانه به ویژه فعالان عرصه رسانه های دیجیتال و سواد رسانه ای، توفیق روزافزون را از خداوند برای آنها مسئلت كرد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به جزئیات و ابعاد مختلف سواد رسانه ای و اطلاعاتی،گفت: ایجاد نهضت فراگیر برای ارتقا سواد رسانه‌ای به مدیریت، برنامه‌ریزی و اصول راهبردی نیاز دارد ازاین رو اگر ما برنامه كلان و اصول راهبردی نداشته باشیم قطعا مسیر راهبردی ما راه به جایی نخواهد برد، بنابراین همگرایی و هم‌افزایی بین متخصصان در بخش‌های مختلف باید رخ دهد.

** انسجام و توسعه اجتماعی با ارتقای سواد رسانه‌ای

امیرزاده ادامه داد: ارتقا سواد رسانه‌ای به انسجام و توسعه اجتماعی منجر می‌شود، توسعه سواد رسانه‌ای می‌تواند به كسب مخاطبان حرفه‌ای منجر شود، اگر ما بتوانیم كاربران خود را به سمت حرفه‌ای شدن سوق دهیم این افراد می‌توانند از منابع موثق اطلاعات بگیرند و از حواشی دروغ فاصله بگیرند.
مدیر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ،تاكید كرد: باتوجه به ظهور و بروز رسانه‌های فناورمحور اگر به توانمندسازی شهروندان و افزایش نگرش آنها فكر می‌كنیم ‌كاری جز سواد رسانه‌ای نداریم. سواد رسانه‌ای سواد متنوع و تركیبی است، درواقع سواد رسانه‌ای تركیبی از سواد پایه، سنتی، دیجیتال، امنیت اینترنت، خبری و... است.

** تاكید بر نداشتن فعالیت منسجم سواد رسانه ای

امیرزاده در ادامه سخنان خود با تاكید براینكه فعالیت‌های منسجمی در داخل كشور برای سواد رسانه‌ای نداریم و هركسی كار خود را پراكنده انجام می‌دهد، تصریح كرد:باید به سمت انسجام برویم.
به گفته وی از طرفی هم بین جامعه ایرانی یك تناقض هم وجود دارد، امروز ابزار فناوری با سرعت بی‌نظیری در اختیار همه مردم قرار دارد و وقتی با منابع علمی نحوه استفاده از لوازم دیجیتال را بررسی می‌‎كنیم شاهد این هستیم كه نوع استفاده ما درست نیست.

** سرعت نفوذ اینترنت در ایران بیش از 50درصد

رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود همچنین با بیان اینكه هم اكنون به غیر از یكسری از منابع محدود كه به دو دهه گذشته مربوط می‌شود هیچ منابع روشنی در دست نداریم، اظهارداشت: ایران از منظر دسترسی به اطلاعات و ارتباطات رتبه 118 را در جهان دارد، این در حالی است كه نفوذ اینترنت در ایران بالای 50 درصد است و این یعنی ما فاصله زیادی با جایگاه خود در دسترسی به اطلاعات در جهان داریم.

** رشد قارچ گونه فیك نیوزها

امیر زاده در عین حال گفت: امروز ما با پدیده‌ای چون فیك‌نیوزها مواجه هستیم، البته راه‌های مقابله قضایی و تنبیه‌هایی چون فیلتر را نیز قرار داده‌ایم اما در این شرایط فیك‌نیوزها نه تنها به حاشیه نمی‌روند بلكه مثل قارچ رشد می‌كنند، پس اگر قدرت تجزیه و تحلیل را در سواد رسانه‌ای ایجاد كنیم قطعا دكان فیك‌نیوزها تخته می‌شود.
رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اگر سواد رسانه‌ای خوب منتقل شود قدرت مدیریت مصرف مخاطبان افزایش می‌یابد، علت اینكه مسائل مطالعه‌ای ما در وجود مخاطب رسوب نمی‌شود نداشتن سواد رسانه‌ای مخاطب است، بنابراین بستر فضای مجازی و سواد رسانه‌ای كمك می‌كند آگاهی مخاطب نهادینه شود.

** بستر اینترنت امنیت محتوایی ندارد

مدیر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه اعتبارسنجی پیام‌های فضای مجازی بسیار دشوار است، تصریح كرد: افزایش سواد رسانه‌ای به مخاطب می‌آموزد در برابر پیام‌هایی كه توسط رسانه‌های مجازی تولید می‌شود در ذهنش یك علامت سوال به وجود بیاید و همین موضوع به نوعی تفكر انتقادی را در مخاطب تقویت می‌كند. همچنین این امر تاثیرپذیری مخاطبان از ترفندهای رسانه‌ای را به حداقل می‌رساند چون مخاطبین یاد گرفته‌اند كه تجزیه و تحلیل كنند.
رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: در حال حاضر هیچ‌كس در بستر اینترنت امنیت محتوایی ندارد و باید تلاش كنیم تا براساس همین معیار تولید و مصرف محتوا داشته باشیم.

** كاربران مصرف كننده صرف نباشند

امیرزاده ادامه داد: سو‌اد رسانه‌ای علاوه بر افزایش اخلاق كاربری به مخاطب كمك می‌كند تا مصرف‌كننده صرف نباشد بلكه به تولیدكننده فعال در عرصه ارتباطات نیز تبدیل شود.
رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پایان گفت: با گفتگوهای بین مركز رسانه‌های دیجیتال و مركز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است سواد رسانه‌ای در شبكه‌سازی، جریان‌سازی و گفتمان‌سازی آرایش جدیدی به خود بگیرد.
در ابتدای این نشست مدیر عامل انجمن سواد رسانه‌ای ایران نیز ضمن تقدیر و قدردانی از تلاش ها و زحمات خبرنگاران و اصحاب رسانه ، این نشست و آیین را در راستای اهمیت به جایگاه و ارزش نهادن به كار اهالی رسانه به ویژه خبرنگاران عنوان كرد.
محمد صادق افراسیابی با اشاره به جزئیات و ابعاد مختلف موضوع سواد رسانه ای همچنین جمع بندی از برگزاری همایش های دوره های قبل، اظهار داشت: حاصل تلاش ها و فعالیت های این انجمن و دست اندركاران این همایش سواد رسانه ای در كتابی قطور به چاپ رسیده است.
معاون امور كسب و كارهای فرهنگی در مركز رسانه های دیجیتال نقش خبرنگاران در اطلاع رسانی این همایش و موضوع سواد رسانه ای بی بدیل دانست و گفت: بدون شك معرفی و تبیین هرچه بیشتر و بهتر موضوع سواد رسانه ای در جامعه به وسیله ابزار رسانه و خبرنگاران سریع تر و بهتر تبیین ومعرفی خواهد شد.
در ادامه این مراسم از خبرنگاران فعال و برتر همایش سواد رسانه ای با اهدای لوح تقدیر ، تجلیل بعمل آمد.
فراهنگ ** 1355 **
۰ نفر