۱ دی ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 10507718
T T
۰ نفر

توصیه های بهداشتی / کمر درد را جدی بگیریم

۱ دی ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 10507718
توصیه های بهداشتی / کمر درد را جدی بگیریم ...............................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 01/10/86 داخلی.اجتماعی.سلامت.بهداشت.کمردرد.
بسیاری از افراد عارضه "کمر درد " را حداقل برای یک بار هم در زندگی تجربه کرده اند.
این عارضه بسیار درد آور و اجتناب ناپذیر است و پزشکان در اغلب موارد استراحت ، استفاده از پمادهای موضعی و در مواقعی خوردن داروهای رفع التهاب را برای مبارزه با این عارضه پیشنهاد می کنند.
کمردرد ممکن است ناشی از وضعیت بد نشستن ، ضعف عضلانی شکم یا کمر و کشیدگی ناگهانی عضلات باشد.
اکثر ما هنگام ایستادن، نشستن و خم شدن ، پوشیدن کفش نامناسب ،وضعیت های نامناسبی در بدن خود ایجاد می کنیم و یا هنگام بلند کردن اشیا به جای خم کردن زانو، کمر خود را خم می کنیم.
وارد آمدن فشار زیاد به عضلات کمر و به اصطلاح رگ به رگ شدن رباطهای کمری که نگه دارنده مهره ها هستند، باعث کمردرد می شود.
عضلات کمر برای مقابله با این فشار دچار گرفتگی و انقباض می شوند تا بتوانند کمر را از صدمه بیشتر محافظت کنند و این حالت خود باعث تشدید درد کمر است.
در واقع این سیکل درد، با سفتی و انقباض عضلانی درمان نمی شود مگر این که فعالیت خود را کم کنیم و به کمر خود استراحت دهیم.
بر اساس آمارهای موجود وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از هر 10 نفر بزرگسال شش نفر مبتلا به کمردرد می شود.
دکتر" محمود رزاقی"متخصص ارتوپدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این مورد گفت: تقریبا همه ما کم و بیش در نقاطی از کمر خود احساس درد داریم، اغلب هنگام انجام فعالیت هایی نظیر نصب دستگاه تهویه، جابجاکردن جعبه های بزرگ ، بلند کردن کودکان، بد نشستن ، روی صندلی و مبل غیراستاندارد نشستن ، بار سنگین بلند کردن و موارد دیگر دچار کمر درد می شویم ولی آن را جدی نمی گیریم.
وی افزود: درد معمولا به علت کشیدگی عضلات و یا رباطها ایجاد می شود و صدمات ممکن است با فعالیت مجدد عضله و رباط تشدید شود.
رزاقی با اشاره به این که در بسیاری از موارد علایم کمردرد دو تا 14 روز برطرف می شود، افزود : کمردرد دایمی نیز ممکن است همراه با اختلالات مفصلی باشد ، در افراد بالای 45 سال ، شایع ترین علت کمردرد "استئوآرتریت" است در حالی که در افراد جوان تر این امر ممکن است در اثر "اسپوندیلت انکلوزان" باشد که مفاصل نخاعی را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی تاکید کرد: درمان اصلی کمردرد ، کم کردن فعالیت است و باید به افراد توصیه کرد برای برطرف کردن کمردرد به پشت بخوابند و یک بالش زیر زانوهایتان قرار دهید.(در حالی که زانوها جمع می شوند) این متخصص ارتوپدی افزود: در نخستین روزها برای کاهش التهاب درد کمر می توان از یخ در موضع درد استفاده کرد و بعد از چند روز می توان از گرمای موضعی کمک گرفت تا انقباض مقاوم عضلات برطرف شود.
رزاقی همچنین مصرف داروهای ضد التهاب مثل ایبوبروفن، کتوبروفن و ناپروکسن در بر طرف کردن درد و التهاب را موثر دانست .
وی یادآور شد: اگر یک دارو اثر نکرد می توان نوع دیگری از دارو را مصرف کرد ، زیرا افراد مختلف نسبت به داروها عکس العمل های متفاوتی دارند ولی باید داروهای ضد التهاب حتما همراه با غذا میل شود تا باعث ایجاد زخم معده نشود.
اجتمام 1581**9114** شماره 012 ساعت 12:20 تمام
۰ نفر