تخم مرغ، تامین کننده پروتیین و جایگزین مناسبی برای گوشت
#
شیراز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/12/83
داخلی.علمی.پزشکی.تخم مرغ.
برخی کارشناسان تغذیه و صاحبنظران معتقدند: مصرف تخم مرغ می تواند تامین
کننده پروتیین موردنیاز بدن و جایگزینی مناسب برای گوشت باشد.
به گفته این گروه، تخم مرغ کاملترین پروتیینی است که تمام اسیدهای امینه
لازم برای رشد را داراست.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت فارس گفت: تخم مرغ از نظر تغذیه ای غذای
کاملی محسوب می شود و جایگزین مناسبی برای گوشت، حبوبات و دانه های روغنی
است.
مرضیه وکیلی افزود: تخم مرغ بویژه برای کودکانی که در سن رشد قرار دارند
مفید است و منبع خوبی از کلسیم، آهن و ویتامین A را برای رشد آنان تامین
می کند.
وی اظهار داشت: مصرف سه تا چهار تخم مرغ در هفته برای تامین کلسیم بدن
هر فرد ضروری است و افرادی که گوشت و حبوبات مصرف نمی کنند، می توانند مصرف
تخم مرغ را افزایش دهند.
وی ادامه داد: افراد چاق، افراد با چربی خون بالا و افرادی که در معرض
بیماریهای قلبی و عروقی هستند باید تخم مرغ را کمتر مصرف نمایند.
یک پزشک متخصص تغذیه نیز افزود: تخم مرغ یک منبع غذایی باارزش و نسبتا
ارزان است که در رفع نیاز پروتیینی جامعه نقش بزرگی ایفا می کند.
دکتر حمید فروزانفر گفت: افراد می توانند تخم مرغ را به گونه های مختلف
در برنامه غذایی خود بگنجانند و هیچگونه محدودیتی در مصرف این ماده غذایی
وجود ندارد.
وی اضافه کرد: در بررسیهای انجام شده در کشورهای پیشرفته مصرف تخم مرغ
در هفته برای هر فرد بین 7 تا 14 عدد گزارش شده است در حالیکه این میزان
در کشور ما بین 5/1 تا 3 عدد می باشد.
وی ادامه داد: همچنین هم اکنون در کشور تخم مرغ امگا 3 تولید می شود که
مصرف این تخم مرغ برای افرادی که کنترل تغذیه ای دارند، هیچگونه مشکلی ایجاد
نمی کند.
فروزانفر گفت: مصرف این نوع تخم مرغ به تعداد بیشتر (روزی دو عدد و 12
عدد در هفته ) بدون نگرانی توسط افراد مختلف امکانپذیر است و نه تنها موجب
افزایش کلسترول نمی شود بلکه کلسترول بد خون LDL را کاهش و کلسترول خوب خون
HDL را افزایش می دهد.
وی اظهارداشت: یک تخم مرغ معمولی به طور متوسط حاوی 250 میلیگرم کلسترول
است و مصرف آن در برخی افراد بویژه سالمندان و افراد دارای چربی و کلسترول
بالا، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی وناراحتیهای کبدی راافزایش می دهد
که این امر موجب نگرانی و کاهش مصرف تخم مرغ در بین مردم شده است.
وی افزود: اما تخم مرغ امگا3- حاوی نوعی اسیدهای چرب است که نه تنها موجب
افزایش کلسترول خون نمی شود بلکه مصرف آن باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید
خون، بهبود ایمنی بدن، جلوگیری از بزرک شدن پروستات و سرطان سینه و همچنین
بهبود حافظه در سالمندان می شود.
فروزانفر گفت: تخم مرغ امگا3- از طریق وارد کردن مواد غذایی گیاهی و یا
دریایی حاوی اسیدهای چرب امگا3- در جیره مرغان تخم گذار، تولید می شود.
همچنین یکی دیگر ازکارشناسان تغذیه مرکز بهداشت فارس گفت: تخم مرغ دارای
ماده ای بسیار مغذی و از اجزای ضروری یک برنامه غذایی سالم است که مانند
گوشت، مرغ و ماهی فسادپذیر است.
رضیه شناور افزود: افراد باید به سلامت تخم مرغ در زمان خرید، حمل و نقل
نگهداری و طبخ آن توجه کنند و تخم مرغ رااز مکانهای مطمئن خریداری نمایند.
وی اظهار داشت: پوست تخم مرغ باید سالم و بدون ترک خوردگی باشد و برای
نگهداری در یخچال شسته نشود زیرا از طریق منافذ موجود روی پوسته باکتریها
به درون آن نفوذ می کنند.
680/674