۱۸ اسفند ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 10533542
T T
۰ نفر
تخم مرغ، تامین کننده پروتیین و جایگزین مناسبی برای گوشت # شیراز، خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/12/83 داخلی.علمی.پزشکی.تخم مرغ. برخی کارشناسان تغذیه و صاحبنظران معتقدند: مصرف تخم مرغ می تواند تامین کننده پروتیین موردنیاز بدن و جایگزینی مناسب برای گوشت باشد. به گفته این گروه، تخم مرغ کاملترین پروتیینی است که تمام اسیدهای امینه لازم برای رشد را داراست. کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت فارس گفت: تخم مرغ از نظر تغذیه ای غذای کاملی محسوب می شود و جایگزین مناسبی برای گوشت، حبوبات و دانه های روغنی است. مرضیه وکیلی افزود: تخم مرغ بویژه برای کودکانی که در سن رشد قرار دارند مفید است و منبع خوبی از کلسیم، آهن و ویتامین A را برای رشد آنان تامین می کند. وی اظهار داشت: مصرف سه تا چهار تخم مرغ در هفته برای تامین کلسیم بدن هر فرد ضروری است و افرادی که گوشت و حبوبات مصرف نمی کنند، می توانند مصرف تخم مرغ را افزایش دهند. وی ادامه داد: افراد چاق، افراد با چربی خون بالا و افرادی که در معرض بیماریهای قلبی و عروقی هستند باید تخم مرغ را کمتر مصرف نمایند. یک پزشک متخصص تغذیه نیز افزود: تخم مرغ یک منبع غذایی باارزش و نسبتا ارزان است که در رفع نیاز پروتیینی جامعه نقش بزرگی ایفا می کند. دکتر حمید فروزانفر گفت: افراد می توانند تخم مرغ را به گونه های مختلف در برنامه غذایی خود بگنجانند و هیچگونه محدودیتی در مصرف این ماده غذایی وجود ندارد. وی اضافه کرد: در بررسیهای انجام شده در کشورهای پیشرفته مصرف تخم مرغ در هفته برای هر فرد بین 7 تا 14 عدد گزارش شده است در حالیکه این میزان در کشور ما بین 5/1 تا 3 عدد می باشد. وی ادامه داد: همچنین هم اکنون در کشور تخم مرغ امگا 3 تولید می شود که مصرف این تخم مرغ برای افرادی که کنترل تغذیه ای دارند، هیچگونه مشکلی ایجاد نمی کند. فروزانفر گفت: مصرف این نوع تخم مرغ به تعداد بیشتر (روزی دو عدد و 12 عدد در هفته ) بدون نگرانی توسط افراد مختلف امکانپذیر است و نه تنها موجب افزایش کلسترول نمی شود بلکه کلسترول بد خون LDL را کاهش و کلسترول خوب خون HDL را افزایش می دهد. وی اظهارداشت: یک تخم مرغ معمولی به طور متوسط حاوی 250 میلیگرم کلسترول است و مصرف آن در برخی افراد بویژه سالمندان و افراد دارای چربی و کلسترول بالا، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی وناراحتیهای کبدی راافزایش می دهد که این امر موجب نگرانی و کاهش مصرف تخم مرغ در بین مردم شده است. وی افزود: اما تخم مرغ امگا3- حاوی نوعی اسیدهای چرب است که نه تنها موجب افزایش کلسترول خون نمی شود بلکه مصرف آن باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون، بهبود ایمنی بدن، جلوگیری از بزرک شدن پروستات و سرطان سینه و همچنین بهبود حافظه در سالمندان می شود. فروزانفر گفت: تخم مرغ امگا3- از طریق وارد کردن مواد غذایی گیاهی و یا دریایی حاوی اسیدهای چرب امگا3- در جیره مرغان تخم گذار، تولید می شود. همچنین یکی دیگر ازکارشناسان تغذیه مرکز بهداشت فارس گفت: تخم مرغ دارای ماده ای بسیار مغذی و از اجزای ضروری یک برنامه غذایی سالم است که مانند گوشت، مرغ و ماهی فسادپذیر است. رضیه شناور افزود: افراد باید به سلامت تخم مرغ در زمان خرید، حمل و نقل نگهداری و طبخ آن توجه کنند و تخم مرغ رااز مکانهای مطمئن خریداری نمایند.
وی اظهار داشت: پوست تخم مرغ باید سالم و بدون ترک خوردگی باشد و برای نگهداری در یخچال شسته نشود زیرا از طریق منافذ موجود روی پوسته باکتریها به درون آن نفوذ می کنند. 680/674
۰ نفر