به گزارش ایرنا، چندی است كه بحث استفاده از گاز طبیعی به عنوان سوخت در وسایل نقلیه، به بحث روز همه كشورهای جهان و همین طور ایران تبدیل شده است.
اگر چه همواره داستان های ضد و نقیضی در مورد گاز سوز كردن خودروها و مزایا و معایب آن شنیده می شود اما به نظر می رسد گاز CNG به عنوان سوختی پاك و كم خطر در آینده نه چندان دور به عنوان سوختی جایگزین، جایگاه اصلی خود را پیدا كند.
با توجه به اهمیت روز افزون استفاده از سوخت CNG در سطح استان و كشور، دولت خدمتگذار نیز از سال 84 با جهش های قابل توجهی در احداث بیشتر جایگاههای این سوخت اقدام كرده است به طوری كه تعداد جایگاههای سوخت CNG در استان زنجان تا سال 84 تنها به حدود پنج مورد می رسید، این در حالی است كه با اضافه شدن جایگاههای در حال احداث در آینده نزدیك این تعداد به 39 جایگاه افزایش پیدا می كند.
یك كارشناس CNG شركت نفت منطقه زنجان گفت: 32جایگاه CNG در استان زنجان با بیشترین میزان از میانگین كشوری فعالیت می كنند و در آینده ای نزدیك هفت جایگاه دیگر نیز به این جایگاهها افزوده می شود.
'علیرضا حاج علی عسكری'، تعداد جایگاههای CNG فعال استان زنجان را 12 باب دو منظوره و 20 باب تك منظوره عنوان كرد و افزود: از 32 جایگاه سوخت استان 16 جایگاه آن در شهرستان زنجان، سه جایگاه در ابهر، سه جایگاه در خرمدره، سه جایگاه در قیدار، یك جایگاه در صائین قلعه، یك جایگاه در هیدج، یكی جایگاه در سلطانیه، یك جایگاه در سجاس، یك جایگاه در ماهنشان، یك جایگاه در زرین آباد و یك جایگاه در شهر حلب قرار دارد.
وی، با بیان اینكه از هفت جایگاه CNG در حال احداث استان، چهار جایگاه در شهرستان زنجان قرار دارد، یادآورشد: از چهار جایگاه در حال احداث زنجان دو جایگاه آن دومنظوره و دو جایگاه دیگر آن تك منظوره است.
این كارشناس CNG شركت نفت منطقه زنجان اظهار داشت: از هفت جایگاه CNG در حال احداث، یك جایگاه تك منظوره در آببر، یك جایگاه تك منظوره در خرمدره و یك جایگاه تك منظوره دیگر نیز در ابهر قرار دارد.
به گفته حاج علی عسكری، تلاش می شود تعدادی از این جایگاهها تا پایان امسال و مابقی آنها تا نیمه دوم سال 91 به بهره برداری برسد.
وی اظهار داشت: مجموع متوسط فروش روزانه جایگاههای سوخت 350 هزار متر مكعب است.
این كارشناس CNG شركت نفت منطقه زنجان، استاندارد و نرم كشوری تعداد جایگاههای CNG را یك جایگاه به ازای هر یكهزار خودرو عنوان و تصریح كرد: این مقدار در زنجان در یك موقعیت مطلوبی قرار دارد به طوری كه به ازای هر 800 تا 900 خودرو در استان یك جایگاه CNG وجود دارد.
حاج علی عسكری، به وجود برخی تعطیلی های احتمالی در برخی جایگاههای CNG اشاره كرد و گفت: تعطیلی احتمالی در بعضی مواقع از دوحالت خارج نیست یا به دلیل وجود نقص فنی در جایگاه است و یا اینكه ورود گاز قطع می شود.
وی، از گاز سوز كردن بدون مجوز و غیر استاندارد برخی خودروهای سواری انتقاد كرد و افزود: گاز سوز كردن غیر استاندارد و بدون مجوز بودن از جمله دلایلی است كه به افزایش خودروهای گاز سوز افزوده و در نهایت به شلوغ شدن صفهای جایگاه سوخت منجر می شود.
این كارشناس CNG شركت نفت منطقه زنجان، روزهای تعطیل از جمله پایان فصل تابستان و عید نوروز را از جمله زمانهای اوج مصرف سوخت در استان زنجان عنوان كرد و اظهار داشت: اتصال زنجان به راههای پر رفت آمد غرب، شرق و شمال كشور از دیگر دلایلی است كه می تواند در زمانهای خاص به شلوغ بودن جایگاههای سوخت منجر شود.
حاج علی عسكری، جایگاههای تك منظوره را دولتی و دو منظوره را خصوصی عنوان كرد و اظهار داشت: برای جایگاههای دومنظوره خصوصی تمامی تجهیزات به صورت بلاعوض از طرف دولت تحویل داده می شود.
ح – ك / 522
زنجان - با روي كار آَمدن دولت نهم و دهم و با گسترش روزافزون تردد خودروها ضرورت ايجاد جايگاههاي بيشتر CNG بيش از پيش اهميت خود را نشان داد به طوري كه امروز با اقدامات دولت خدمتگذار صف هاي طولاني CNG كاهش پيدا كرده است.