۱۶ دی ۱۴۰۳، ۱۸:۰۸
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 85711221
T T
۵ نفر

برچسب‌ها

سرشماری حیات وحش منطقه حفاظت شده انگوران زنجان آغاز شد

زنجان - ایرنا - معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل محیط استان زنجان گفت: با همکاری محیط بانان و کارشناسان این اداره و همچنین محیط زیست کردستان سرشماری حیات وحش منطقه حفاظت شده به ویژه قوچ و میش های ارمنی انگوران آغاز شد.

امجد باقری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته جمعیت قوچ و میش‌های ارمنی پناهگاه حیات وحش انگوران ماهنشان بر اساس سرشماری گونه‌های شاخص منطقه حفاظت شده به یک‌هزار و ۳۳۷ راس رسید.

وی اضافه کرد: با همکاری و فعالیت شبانه روزی همکاران، انتظار بر این است این تعداد نسبت به سال قبل با روند افزایشی مواجه شود.

این مسوول ادامه داد: در این منطقه سه پاسگاه محیط بانی فعال است که محیط بانان به صورت شبانه روزی فعال هستند.

باقری افزود: قوچ و میش گونه شاخص و غالب منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران شهرستان ماهنشان است.

وی خاطرنشان کرد: سرشماری قوچ و میش ارمنی انگوران ماهنشان زنجان با مشارکت ۴۲ نفر از محیط بانان و کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همچنین حفاظت محیط زیست کردستان، اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ماهنشان به مدت یک روز انجام می گیرد.

وی، با بیان اینکه منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات وحش انگوران زیستگاه مناسبی برای قوچ و میش ارمنی است، گفت: در این منطقه گونه های شاخص جانوری همچون پازن (کل و بز)، خرس قهوه ای، گراز، گرگ، روباه معمولی، سیاه گوش، سمور سنگی، کبک دری و چیل، باقرقره، سار، دال، شاه بوف، غاز خاکستری، تنجه، آنقوت، حواصیل، خوتکا، اگرت بزرگ، افعی زنجانی، لاک پشت افغانی و ماهیانی چون سفید رودخانه ای، سس، زرده پر و اسبله زیست می کنند.

منطقه حفاظت شده انگوران یکی از قدیمی ترین مناطق ایران با مساحتی برابر با ۹۲ هزار و ۲۹۷ هکتار است که از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته و یکی از بهترین زیستگاه های قوم و میش نژاد ارمنی کشور محسوب می شود.

پناهگاه حیات وحش انگوران نیز که در جنوب شرق منطقه حفاظت شده انگوران واقع شده از سال ۱۳۴۹ تحت حفاظت قرار گرفته و از سال ۱۳۵۴ نیز به پناهگاه حیات وحش تبدیل شده و دارای مساحت ۲۹ هزار و ۸۳۳ هکتاری است.

سرشماری حیات وحش با هدف برآورد جمعیت گونه ها، ترکیب جنسی و سن آنها، تعداد زاد و ولد، آگاهی از وضعیت زیستگاه، بررسی وضعیت حفاظتی، شناسایی قابلیت ها و کمبود ها و از همه مهمتر استفاده از نتایج حاصله جهت برنامه ریزی برای مدیریت مطلوب زیستگاه انجام می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha