به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر ' داود دومیری گنجی ' روز یكشنبه در نشست هم اندیشی با مسوولان دانشگاه مازندران ، افزود : سیاستگذاری و برنامهریزی ، ایجاد هماهنگی میان سازمانها و نهادهای مرتبط با نخبگان و نظارت بر فعالیتهای مربوط به آنان در جهت اجرای سیاستها و برنامههای مصوب از وظایف بنیاد ملی نخبگان است.
وی ، كمك به فراهم كردن تسهیلات و امكانات لازم برای دسترسی محققان و نخبگان به تحقیقات جهانی و انتقال فناوریهای جدید به كشور در راستای تحقق اهداف توسعه علمی و متوازن كشور ، كمك به فراهم كردن تسهیلات و امكانات لازم برای حضور نخبگان در همایشهای علمی در داخل و خارج كشور و تشكیل شبكة جهانی ویژه نخبگان ایرانی را از دیگر وظایف بنیاد ملی نخبگان برشمرد.
دومیری گنجی گفت : برگزیدگان المپیادهای علمی معتبر ، برگزیدگان آزمون كنكور سراسری ، مخترعان و مكتشفان ، دانش آموختگان ، برترینهای مسابقات معتبر علوم قرآنی با تشخیص بنیاد ملی نخبگان ، شخصیتهای برجسته علمی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی كشور ، آفرینندگان آثار بدیع و ارزنده ادبی و هنری ، اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات پژوهشی و فناوری ، مدرسان و محققان علوم حوزوی و دانشجویان نمونه كشوری و برگزیدگان مسابقات ملی و بینالمللی مهارت تحت پوشش این بنیاد قرار می گیرند.
وی افزود : وام مسكن 800 میلیون ریالی ، وام بلا عوض تا سقف 300 میلیون ریال برای آزاد بودن فكر اعضاء ، مقرری ماهانه تا سقف دو میلیون ریال برای اعضاء و برطرف كردن مشكلات نظام وظیفه از جمله امتیازاتی است كه بنیاد ملی نخبگان برای اعضاء در نظر گرفته است.
سرپرست دانشگاه مازندران نیز در این نشست با تاكید بر فرمایشات مقام معظم رهبری ، اظهار داشت : ایجاد بنیاد ملی نخبگان ، برنامه مهم و موثری بود كه در دولت نهم و بخصوص در دولت دهم به صورت جدی در دستور كار قرار گرفت و نتیجه آن پیشرفتهای شایان توجهی در این زمینه بوده است كه طبق آمار موجود ، این ابتكار توانست به میزان قابل توجهی از خروج بسیاری از نخبگان به خارج از كشور جلوگیری كند.
' احمد احمدپور ' با اشاره به پیشرفتهای كشور در زمینههای علمی ، افزود : این پیشرفتها میسر نشد مگر با تلاش و همت نخبگان علمی و خوشبختانه بنیاد ملی نخبگان علمی در اكثر استانهای كشور و نیز در استان مازندران شكل گرفت و ارتباط تنگاتنگی بین دانشگاه مازندران و این بنیاد وجود دارد.
وی با اشاره به نقش عوامل مختلف در تولید یك محصول یا ارائه خدمات ، گفت : امروزه نقش نیروی انسانی از سایر عوامل تولیدی برجستهتر است و نقش كلیدی نیروی انسانی در تولید محصولات و ارائه خدمات بر هیچكس پوشیده نیست.
سرپرست دانشگاه مازندران افزود : در عرصه رقابت صنعتی و تولیدات ، كشورهایی میتوانند نقش اساسی و كلیدی داشته باشند كه پایه و شالوده فعالیتهای آنان بر مبنای اقتصاد دانش بنیان باشد.
او ، سهم دانشگاه مازندران را در بنیاد ملی نخبگان استان هشت تا 10 درصد اعلام كرد و اظهار داشت : در بنیاد ملی نخبگان مازندران بیش از 200 نخبه عضویت دارند.
احمدپور گفت : توجه به رشد كیفی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی استان مستلزم آن است تا نتایجی كه از پژوهشها و مقالاتی كه به دست میآید به ایده تبدیل شود و ثمره آن در سفرههای مردم بنشیند و در صورتی این مهم تحقق می یابد كه مراكز رشد و پاركهای علم و فناوری در استان افزایش یابد.
وی با اشاره به افزایش تعداد رشته های تحصیلات تكمیلی در دانشگاه مازندران از سال گذشته تاكنون ، گفت : مجوز ایجاد 28 رشته كارشناسی ارشد و هفت رشته دكتری در دانشگاه مازندران از شورای گسترش و برنامهریزی آموزش عالی اخذ شد و پرونده چند رشته در مقطع دكتری در شورای گسترش آموزش عالی در دست بررسی است.
او افزود : در آخرین رتبهبندی جهانی در سال 2011 در بین دانشگاههای خاورمیانه ، دانشگاه مازندران توانسته است جایگاه خوبی را كسب كند و رتبه 48 این رتبهبندی را به خود اختصاص دهد و در بین دانشگاههای داخل كشور هم در مجموعه دانشگاههای زیر پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاههای علوم پزشكی و آزاد اسلامی رتبه هفدهم را به دست آورد.ك/2
7328/1654
رییس بنیاد ملی نخبگان مازندران :
تجاري سازي دستاوردها، يكي از برنامه مهم بنياد ملي نخبگان است
۱۸ دی ۱۳۹۰، ۱۰:۵۸
کد خبر:
30754146
ساري - رييس بنياد ملي نخبگان مازندران گفت : تجاري سازي دستاوردهاي نخبگان و گسترش شركتهاي دانش بنيان يكي از اهداف اساسي فعاليت دفتر نخبگان در استان است.