به گزارش ایرنا، کلزا، گندم، جو و علوفه مهمترین محصولات کشاورزی پاییزه مازندران است، نکته مهمتر این که ۹۰ هزار هکتار از کشت پاییزه استان در دیمزارها است که فقط با بارندگی های به موقع کشت و کار رونق آن می گیرد، یعنی با افزایش بارندگی مهر و آبان ماه امسال به مراتب زمینه کشت پاییزه طبق برنامه ریزی برای ۲۱ هزار هکتار کلزا، حدود ۶۰ هزار هکتار گندم و افزون بر ۸۰ هزار هکتار انواع علوفه از جمله جو، گیاهان علوفه ای، صیفی و سبزیجات فراهم شد.
طبق دادههای آماری از مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، میانگین بارش آبان امسال استان ۱۰۴ میلی متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۸۰ میلی متر بوده، حدود ۲۹ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۶۷ میلی متر بوده، حدود ۵۵ درصد افزایش داشته است.
بنابر این گزارش میانگین بارش هشت ماهه امسال مازندران یعنی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه ۵۲۶ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۴۱۴ میلی متر بوده، حدود ۲۷ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴۳۷ میلی متر بوده، حدود ۲۰ درصد افزایش نشان می دهد.
دادههای آماری مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان می دهد که میانگین دمای هوای ۲ ماهه مهرو آبان مازندران ۱۲.۸ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۲ درجه سلسیوس بوده، هشت دهم درجه سلسیوس افزایش و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۱۴.۴ درجه سلسیوس بوده، ۱.۷ درجه سلسیوس کاهش نشان می دهد.
همچنین میانگین دمای هشت ماهه امسال استان مازندران ۱۶.۵ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۵.۳ درجه سلسیوس بوده، ۱.۲ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۷.۳ درجه سلسیوس بوده، هشت دهم درجه سلسیوس کاهش داشته است.
آب و هوای معتدل خزری جلگه های غربی و مرکزی استان تا کوهپایه های شمالی البرز را شامل می شود که در آن به دلیل کمی فاصله کوهستان و دریا رطوبت تجمع یافته و به بارش های قابل ملاحظه و دمای معتدل می انجامد. میانگین بارندگی سالیانه در نوار ساحلی مازندران حدود یکهزار میلی متر است که از غرب به شرق کاهش می یابد.
آب و هوای کوهستانی مازندران از ۲ نوع معتدل در دامنه های البرز تا سرد در قلل و ارتفاعات بالاتر از سه هزار متر متغیر است. کاهش میزان بارندگی سالیانه، کاهش متوسط درجه حرارت ماهانه، زمستان های سرد همراه با یخبندان های طولانی و تابستان های کوتاه از ویژگی های مناطق کوهستانی مازندران است.
قرارگیری مازندران در حاشیه دریای خزر سبب شده است تا این استان در طول سال از آب و هوایی همسایگانی چون سرزمین سیبری، دریای مدیترانه و دریای خزر و فلات مرکزی ایران متاثر شود.
نظر شما