۱۹ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۰۱
کد خبر: 30756484
T T
۰ نفر

يك متخصص: سنگهاي كيسه صفرا در زنان شايعتر است

۱۹ دی ۱۳۹۰، ۱۴:۰۱
کد خبر: 30756484

مشهد _ استاد گروه جراحي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: سنگهاي كيسه صفرا در ميان قشر زنان شايعتر از مردان است.

دكتر 'سیدضیاء الله حقی' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: كیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی كبد است كه صفرای ترشح شده از كبد در آن تجمع یافته و هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترك به روده كوچك ریخته می‌شود.

وی گفت: افزایش سن، چاقی شكمی، كم تحركی، سابقه چندزایی داشتن در زنان و تغذیه نامناسب از عوامل ابتلا به سنگهای كیسه صفرا است.

او اظهار داشت: سنگهای كیسه صفرا در ابتدا علایم خاصی نداشته اما با تشكیل سنگ علایم بیماری از جمله درد در ناحیه پهلوی راست و زیر دنده ها در فرد بروز می كند.

وی با بیان اینكه 90 درصد سنگهای صفراوی از جنس كلسترول است افزود: رعایت رژیم غذایی كم ‌چربی و كم ‌كلسترول در بیمارانی كه سنگ كیسه صفرای آنها از نوع كلسترول است توصیه می شود.

دكتر حقی انواع دیگر سنگهای صفراوی را از نوع 'بیلی روبین' و 'نمكهای صفراوی' عنوان كرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزود: افزایش مصرف میوه و سبزی، كاهش مصرف چربی‌های حیوانی، افزایش مصرف غلات كامل و نانهای سبوسدار از جمله مواردی است كه باید در رژیم غذایی این بیماران رعایت شود.

وی جراحی را تنها راه درمان این بیماری دانست و گفت: كیسه صفرا عضوی است كه افراد می‌توانند بدون آن زندگی كنند و با از دست دادن این عضو نیاز چندانی به تغییر دادن رژیم غذایی ندارند.

استاد گروه جراحی دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به دیگر بیماریهای شایع مجاری صفراوی اظهارداشت: سنگهای مجرای اصلی صفراوی و التهاب كیسه‌ صفرا از دیگر بیماریهای شایع در این زمینه است.ك/3

7487/664
۰ نفر