هرمز آیرملو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایران جزو كشورهایی است كه با شیوع بالای بیماری ام.اس مواجه است.
وی گفت: بیماری ام اس یا ' مولتیپل اسكلروزیس ' همانند سایر بیماری های خود ایمنی است كه سیر تكاملی آن از یك بیمار تا بیمار دیگر متفاوت است.
وی با اشاره به اینكه این بیماری توسط بدن فرد ایجاد شده و مجموعه ای از عوامل ژنتیكی و محیطی در بروز این بیماری دخیل هستند، افزود: زندگی شهری و استرس تاثیر بسیار زیادی در روند این بیماری دارد.
آیرملو گفت: ابتلا به بیماری ام اس یك فاجعه نیست وتمام مبتلایان سیر بدخیمی این بیماری را طی نمی كنند.
وی ادامه داد: بسیاری از بیماران پیشرفت های تحصیلی و كاری قابل توجهی داشته اند.
وی اظهار كرد: فعالیت ورزشی، مصرف منظم داروها، كاهش استرس، فراهم ساختن محیطی سرشار از آرامش و حمایت عاطفی اعضای خانواده از تشدید حمله های ام اس پیشگیری می كند.
مدیر گروه بیماری های مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكی تبریز با اشاره به اینكه سن ابتلا به این بیماری 20 الی 35 سالگی است، ادامه داد: زنان بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند.
وی افزود: بیش از یكصد نوع ژن عامل این بیماری شناسایی شده و پزشكان باید دقت كنند تا دارویی تجویز شود كه برای بیمار مضر نباشد.
وی اظهار كرد: 10 درصد هزینه داروی بیماران ام اس را خود بیمار و 90 درصد آن را بیمه پرداخت می كند.
آیرملو افزود: برای بیماری های خاصی همچون ام اس باید تمهیداتی در سیستم درمانی كشور در نظر گرفته شود تا هزینه های درمانی توسط دولت پرداخت شود.
وی گفت: آمار بیماران در استان بالای چهار هزار نفر می باشد كه از این تعداد فقط دوهزار و 21 نفر عضو انجمن ام اس استان می باشند.
وی افزود: مصرف غذاهای ساده و خانگی و در حد امكان دوری ازفست فودها، غذاهای پرچرب و گوشت قرمز از تحریك سیستم ایمنی جلوگیری می كند.
مدیر گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكی تبریز گفت: بیماران ام اس باید در طول روز از تمام مواد غذایی هرم غذایی به اندازه مناسب استفاده كنند.
وی ادامه داد: مصرف سبزیجات تازه و میوه های رنگی به دلیل وجود آنتی اكسیدان در آن و دریافت ویتامین دی و كلسیم در طول روز برای بیماران توصیه می شود.
وی با اشاره به اینكه فیزیوتراپی و ورزش های مكرر می تواند برای نگهداری بدن در وضعیت مناسب كمك كند، گفت: بهترین ورزش برای این بیماران شنا می باشد.
6120/587
تبريز- مدير گروه بيماري هاي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي تبريز گفت: در استان هاي سردسير بيماري ام اس شيوع بيشتري نسبت به ساير استان ها در كشور دارد.