'شهزاد محمدیان' در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : بسیاری از عوامل محیطی به ویژه سیگار، نورآفتاب، آلودگی آب و هوا، مواد شیمیایی، مصرف زیاد انرژی، ویروس ها، اشعه و رژیم غذایی در بروز سرطان موثرند.
وی با اشاره به اینكه عوامل غذایی 30 درصد در ابتلا به سرطان نقش داشته است اظهار داشت :با تغییر رژیم غذایی، كنترل وزن، فعالیت بدنی و عدم استفاده از سیگار و دخانیات می توان از بروز و شیوع سرطان پیشگیری كرد .
محمدیان اضافه كرد :چاقی و بی تحركی با افزایش خطر انواع سرطان ها ارتباط دارد و همچنین مصرف چربی خطر ابتلا به سرطانها را افزایش می دهد .
كارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی خاطر نشان كرد : عوامل موتاژن مانند افلاتوكسین تولید شده توسط كپك ها (مثل پسته آلوده) و یا نیتروزآمین ایجاد شده در غذاهای حاوی نیتریت و یا نیترات_مثل سوسیس و كالباس) در مرحله آغاز سرطان شناخته شده اند.
وی افزود :مصرف میوه ها و سبزی ها نیز در كاهش ابتلا به بعضی از انواع سرطان مانند سرطان های حفره دهان، مری، معده، كولون، ركتوم و مثانه موثر است .
به گفته محمدیان مصرف بعضی از ویتامین ها به دلیل خاصیت آنتی اكسیدان و موادمعدنی به عنوان عوامل موثر در پیشگیری از سرطان نقش دارد.
وی گفت : مصرف زیاد گوشت قرمز ، نوشیدنی های خیلی داغ با افزایش خطر ابتلا به سرطان مری مرتبط است همچنین روش های نادرست طبخ مانند دود دادن، نمك سـود كردن، حرارت دادن شدید مواد غذایی با ایجاد تركیبات سرطان زا مثل هیدروكربن های پلی سیكلیك و آمین های هتروسیكلیك باعث افزایش شیوع سرطان می شود.
علمی **1354**1544
تهران - كارشناس ارشد تغذيه و رژيم درماني گفت : رژيم غذايي بعد از دخانيات دومين عامل پيشگيري سرطان به شمار مي رود.