'كریس ناینهام' از بنیانگذاران تشكل موسوم به 'ائتلاف اسلام هراسی كافی است' در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: اسلام هراسی یك مشكل پیچیده و خاص در جامعه انگلیس است كه باید همه اقشار جامعه با آن مقابله كنند.
وی افزود: من معتقدم اسلام هراسی نمونه آشكاری از نژادپرستی و نفرت پراكنی است كه عاملان آن تلاش می كنند نژادپرستانه بودن اقدامات خود را علیه مسلمانان در پشت ادعاهایی نظیر مبارزه با افراط گرایی و تروریسم پنهان كنند.
وی تاكید كرد: ما باید تلاش كنیم چهره واقعی این افراد و گروه های نژادپرست را كه پشت شعارهای عوام فریبانه مخفی شده اند، افشا كنیم.
آقای ناینهام اظهارداشت: این افراد درباره تمدن و آزادی زنان صحبت می كنند و از نظر من این ادعاها بیشتر به جوك شبیه است. این افراد از یك سو مدعی اند كه از آزادی زنان حمایت می كنند ولی از سوی دیگر اصرار دارند كه زنان باید چه بپوشند و چه نپوشند.
وی خطاب به كسانی كه در انگلیس علیه مسلمانان نفرت پراكنی می كنند، گفت: اگر واقعا به آزادی زنان معتقدید چرا با حجاب زنان مسلمان مخالفت می كنید؟
وی تاكید كرد: در نهایت، اسلام هراسی نوعی نژادپرستی است كه می خواهد خود را مودب و قابل پذیرش معرفی كند. ما باید با روشنگری ها و فعالیت های مدنی خود اطمینان حاصل كنیم كه اسلام هراسی تحت هر عنوانی كه تبلیغ شود، برای جامعه انگلیس قابل پذیرش نیست.
این فعال مدنی انگلیس كه از رهبران اصلی ائتلاف ضدجنگ این كشور نیز به شمار می رود، سپس به تاثیر حملات نظامی آمریكا و انگلیس به كشورهای اسلامی در دامن زدن به اسلام هراسی در جامعه غرب اشاره كرد و گفت: در واقع دولت های غربی از گسترش اسلام هراسی و نفرت پراكنی علیه مسلمانان حمایت می كنند تا بتوانند اقدامات خصمانه و توسعه طلبانه خود را علیه كشورهای اسلامی ادامه دهند و توجیه كنند.
خانم 'شازیه ارشد' از پژوهشگران موسسه 'میدل ایست مانیتور' لندن و بنیانگذاران 'ائتلاف اسلام هراسی كافی است' نیز به خبرنگار ایرنا گفت: زنان مسلمان بیشترین آسیب را از اسلام هراسی در جوامع غربی و بویژه انگلیس می بینند.
وی افزود: زنان مسلمان به خاطر حجاب و رفتارشان در جوامع غربی كاملا شناخته شده هستند و به همین دلیل بیشتر هدف حملات و آزار و اذیت نژادپرستانه قرار می گیرند.
'زنان همچنین در مقایسه با مردان در مقابل این گونه حملات آسیب پذیرترند... ما وظیفه داریم با هرگونه حركت نژادپرستانه علیه مسلمانان بویژه زنان محجبه در غرب مقابله كنیم.'
خانم ارشد در بخش دیگری از این مصاحبه اظهارداشت: اسلام هراسی بویژه پس از حوادث 11 سپتامبر 2001 در كشورهای غربی تشدید شده و مسلمانان به بهانه های مختلف هدف انواع فشارها و حملات نژادپرستانه قرار گرفته اند.
وی افزود: گروههای تندرو و حتی برخی دستگاه های دولتی و رسانه ها طی 10 سال گذشته، پس از هر اتفاقی كه افتاده به دنبال یك متهم در میان جوامع مسلمان می گردند.
'ائتلاف اسلام هراسی كافی است' در هفته جاری همایشی را با عنوان علل و ریشه های اسلام هراسی در لندن برگزار كرد كه تعدادی از كارشناسان مسلمان و غیرمسلمان در آن سخنرانی كردند.
این ائتلاف در سال 2009 میلادی و با حضور گروهها و تشكل های مختلف مدنی، مذهبی و صلح طلب در انگلیس تشكیل شد تا با پدیده رو به گسترش اسلام هراسی در انگلیس مبارزه كند.
اروپام**345
اختصاصی
كارشناس انگليسي: اسلام هراسي نمونه آشكاري از نژادپرستي است
۱۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۶:۱۰
کد خبر:
30807272
لندن - يك كارشناس و فعال مدني انگليسي معتقد است كه اسلام هراسي نمونه آشكاري از نژادپرستي است كه هيچ توجيه قابل قبولي براي ادامه آن در جوامع امروزي وجود ندارد.