به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر ' ابراهیم صالحی فر ' روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساری ، افزود : نظارت بر نسخه نویسی پزشكان صورت می گیرد ، اما این نظارت ها و مداخلات باید به صورت جدی تر صورت گیرد.
وی به میزان داروهای تزریقی در نسخ پزشكان استان اشاره كرد و اظهار داشت : 43 درصد نسخ پزشكان استان را داروهای تزریقی تشكیل می دهد كه بخش زیادی از آن هم آنتی بیوتیك است.
صالحی فر به 10 داروی پرمصرف استان اشاره كرد و بیان داشت : از 10 داروی پر مصرف در استان چهار قلم آن انواع آنتی بیوتك ها است و همچنین از 10 قلم داروی پرهزینه هم هشت قلم را آنتی بیوتیك ها تشكیل می دهند.
وی از آموكسی سیلین ، پنی سیلیین و سفكسیم به عنوان مهم ترین داروهای آنتی بیوك تجویزی در استان مازندران یاد كرد و گفت : از میان 10 قلم داروی پر عارضه در استان پنج قلم از آنتی بیوك ها هستند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی مازندران ، تجویز و مصرف غیر منطقی را از مهم ترین دلایل مقاومت به داروهای آنتی بیویتك دانست و افزود : نظام سلامت با مشاركت مردم باید اقدامات لازم را در این زمینه به عمل آورد.
وی ادامه داد : مقاومت به آنتی بیوتیك فقط مشكل بیماران عفونی نیست و بیماران دیگری همچون آنكولوژی ، سرطانی ، نارسایی كلیوی ، شیمی درمانی و جراحی قلب نیز در معرض این مشكل قرار دارند.
صالحی فر تاكید كرد : در صورتی كه این مقاومت به داروها وجود داشته باشد ، درمان بیماران به صورت مطلوب صورت نمی گیرد و مشكلات و مخاطراتی برای آنان به وجود می آید.
وی برگزاری كنگره ها و همایش ها را برای یافتن راهكارهای مناسب بسیار موثر دانست و گفت : امیدواریم بتوانیم گام های مهمی برای كاهش این معضل در جامعه برداریم .
صالحی فر بیان داشت : مقاومت به داروها سبب شده است تا شركت ها و كارخانجات دارویی رغبت چندانی برای تولید داروهای جدید نداشته باشند. ك/2
519/1654
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی مازندران :
در نيمي از نسخ پزشكان استان حداقل يك قلم داروي آنتي بيوتيك وجوددارد
۲۴ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۰۸
کد خبر:
30814684
ساري – معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مازندران ، وضعيت مصرف داروهاي آنتي بيوتيك را در اين استان نگران كننده دانست و گفت : در نيمي از نسخ پزشكان استان دستكم يك قلم داروي آنتي بيوتيك وجود دارد.