زنجان - ضرورت مراعات اخلاق اسلامي و حقوق و احترام متقابل و افراد و گروهها نسبت به يكديگر، مي تواند انتخاباتي سالم و اخلاق مدار را رقم بزند.

به گزارش ایرنا، اطلاع رسانی درست و تبلیغات سالم احزاب و تشكل ها، می تواند در انتخاب بهتر مردم و راهیابی افرادی دلسوز،‌ امین و با تقوا به مجلس شورای اسلامی موثر و كارساز باشد.

لازمه برگزاری انتخاباتی با مشاركت پرشور و گسترده مردم، حضور سالم و قانونمند نامزدها و احزاب حامی آنان در انتخابات، به دور از فضایی متشنج و آلوده ای است كه می تواند اعتماد مردم را جلب كرده و در نهایت انتخاباتی با حضور حداكثری را رقم بزند.

لذا بررسی نحوه ایجاد فضای سالم انتخاباتی در جامعه می تواند كمك موثری برای اتحاد و انسجام مردم كرده و از ایجاد تفرقه و زمینه برای سود جویی دشمنان و مخالفان نظام اسلامی جلوگیری كند.

ایرنای زنجان در دومین میزگرد انتخاباتی با حضور 'روح الله صمدی' دبیر حزب موتلفه اسلامی در استان زنجان، 'رسول بیات' دبیر حزب همبستگی دینی در استان زنجان و 'اصغر پرتوی' كارشناس ارشد مسایل سیاسی دیدگاه های آنان را در زمینه مسایل سیاسی و زمینه سازی برای ایجاد فضای سالم انتخاباتی به شرح زیر جویا شد.

این میزگرد در حالی برگزار شد كه 'میلاد اسدی' دبیر جمعیت وفاداران به انقلاب اسلامی در استان زنجان با وجود هماهنگی های لازم و قول مساعد نسبت به شركت دراین میزگرد، حاضر نشد.‌

** دبیر حزب موتلفه اسلامی، به تبیین فضای انتخاباتی و سیاسی جامعه امروز استان زنجان پرداخت و گفت: مردم ولایتمدار زنجان، در سالهای گذشته و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی همواره با هوشیاری و بصیرت خود، تاریخی برجسته را به یادگار گذاشته اند.

'روح اله صمدی' با بیان اینكه زنجان همواره در مسایل كلان كشوری از استان های پیش رو محسوب می شود، افزود: حضور مردم زنجان در انتخابات علاوه بر آنكه مشاركت حداكثری را در پی داشته، با هوشیاری و بصیرت نیز همراه بوده و انتخابی آگاهانه را رقم زده است.

وی، یادآورشد: مردم زنجان همواره پیام نظام و رهبر فرزانه انقلاب را به خوبی درك و به آن عمل كرده اند.

صمدی خاطر نشان كرد: علت برخی از انحرافات مردم از مسیر اصلی نظام، آدرس های غلط و نادرست احزاب و تشكل های سیاسی بوده است.

دبیر حزب موتلفه اسلامی، با بیان اینكه هیچ تعارض یا برخورد خاصی میان احزاب سیاسی استان زنجان وجود ندارد، گفت: طیف های مختلف مردم زنجان نیز با درك بالا بدون هیچ اختلافی با یكدیگر برخورد می كنند كه این نشان دهنده شعور بالای سیاسی مردم است.

وی، با تاكید بر اینكه مردم قطعا به كسی رای می دهند كه اخلاق انتخاباتی را رعایت كرده باشد، خاطر نشان كرد: امروز حزب موتلفه اسلامی نیز با قطعیت قبول دارد كه یك حزب خاص به تنهایی قادر به برنامه ریزی برای كشور نبوده و باید احزاب و گروه های مختلف و متفاوتی در صحنه حضور داشته باشند.

صمدی، خط مشی حزب موتلفه اسلامی را حركت در مسیر محراب، مسجد و روحانیت دانست و افزود: نامزدهای معرفی شده از سوی این حزب همان كاندیداهای معرفی شده از سوی جبهه متحد اصولگرایان خواهد بود.

**دبیر حزب همبستگی دینی، نیز در این میزگرد، با بیان اینكه احساس عمومی این است كه فضای سیاسی جامعه به آن شكلی كه باید در ایام انتخابات پر شور و هیجان بوده و فعالیت ها در لایه های اجتماعی ظهور و بروز پیدا كند، وجود ندارد، یادآورشد: آرامش امروز جامعه باید به علت وجود رقابت همراه با رفاقت گروههای سیاسی باشد.

'رسول بیات'، با اشاره به فعالیت اصلاح طلبان در انتخابات ادوار گذشته اظهار كرد: انتخابات سالم جنبه های مختلف داشته كه در صورت صحت و سقم این بخش ها، رقابتی دوستانه و سازنده شكل خواهد گرفت.

وی، خاطرنشان كرد:‌ در صورتی كه مجریان، ناظران و مسولان انتخاباتی به درستی عمل كنند، یكی از پایه های انتخابات سالم شكل خواهد گرفت.

بیات، برگزاری انتخابات سالم را مستلزم وجود جامعه ای اخلاق مدار و قانونمند دانست و گفت: وعده و وعیدهای بی جا و دروغین منجر به شكل گیری جامعه ای نا سالم و غیر اخلاقی می شود، این درحالی است كه اخلاق باید در راس تمامی اقدامات و برنامه های یك جامعه قرار گیرد.

دبیر حزب همبستگی دینی، با تاكید بر ضرورت نهادینه شدن اخلاق اجتماعی و مشاركت جمعی در جامعه، افزود: مجلس از جمع، تشكیل شده و بدون این روحیات و فضا نمی توان مجلسی سالم را رقم زد.

وی، حضور رقبای سالم را از دیگر الزامات برگزاری انتخاباتی شایسته دانست و یادآورشد: با ایجاد چنین فضایی می توان به افزایش شور و هیجان مردم برای حضور در انتخابات كمك كرد.

به گفته بیات، باید مراقب ریزشها و رویش ها در انتخابات بود و تلاش كرد تا تعداد ریزش ها بیش از رویش ها نباشد.

** كارشناس ارشد مسائل سیاسی، برنامه محوری را از ملزومات انتخابات در نظام اسلامی دانست و گفت: موضوعی كه در انتخابات زنجان كم تر به آن توجه می شود، برنامه محوری و حزب گرایی نامزدهای انتخاباتی است كه مردم كمتر احزاب و گروه های سیاسی و تفاوت آنها را می شناسند.

'اصغر پرتوی'، با اشاره به عدم تمایل نامزدهای انتخاباتی برای معرفی احزاب حامی خود،

افزود: اغلب نامزدها به شرایط و ویژگی های فردی اشاره می كنند، این در حالی است كه اقتضای فضای انتخاباتی ارایه برنامه های راهبردی است.

وی، یادآورشد: نامزدها در كنار احزاب باید با شفافیت وارد عرصه رقابتی شده و برنامه ها و راهكارهای خود را به روشنی برای رفع مسایل و مشكلات كشور ارایه كنند.

پرتوی، به روشن نبودن خطوط و تفاوت مواضع اصلاح طلبان و اصولگرایان با یكدیگر اشاره كرد و یادآورشد: امروز مردم به روشنی نمی دانند كه چه تفاوتی میان این دو جناح بوده و هر یك پیرو چه مسیر و مواضعی هستند تا به آسانی بتوانند مطابق با روحیات خود، خط مشی فكری و سیاسی را انتخاب كنند.

این كارشناس ارشد مسایل سیاسی، با تاكید بر اینكه هیچ شخصی در كشور با اصول نظام اسلامی 'اسلام، قانون اساسی و اصل ولایت فقیه' مشكلی نداشته و عموم مردم با جان و دل طالب آن هستند، اظهار كرد: امروز تفاوت احزاب نیز در اصل نظام نبوده و فقط در انتخاب راهكارها و مواضع با یكدیگر است.

وی، بحث در اصل نظام را بازگشت به عقب و پس روی دانست و گفت: امروز حركت در مسیر توسعه كشور مستلزم ارایه راهكارهای عملیاتی برای رفع مسایل و مشكلات پیش روی كشور از سوی احزاب است.

این كارشناس مسائل سیاسی همه مسولان و مردم را معتقد به سه اصل اسلام، قانون اساسی و ولایت فقیه دانست و گفت: زمانی كه افراد با پذیرش این سه اصل وارد صحنه های سیاسی و اجتماعی می شوند، باید به ارائه راهكار بر سر قوانین عادی بپردازند.

**دبیر حزب موتلفه اسلامی، با بیان اینكه در تشكل های اصولگرای زنجان تطابق فكری وجود دارد، گفت: همفكری و همسویی در میان اصولگرایان غالب بر اختلاق سلیقه است.

' روح اله صمدی'، به نقش احزاب در جامعه اشاره و اظهار كرد: ملت در نظام مردم سالاری دینی با انتخابات حق تعیین سرنوشت خود را به منسه ظهور می رسانند.

وی، با اشاره به اینكه در ایران تعداد نخبگان سیاسی نسبت به سایر جوامع توسعه یافته كمتر است، افزود: برای تصمیم گیری صحیح نخبگان سیاسی، همراهی نخبگان علمی لازم است.

به گفته ی صمدی،‌ هر نماینده مجلس شورای اسلامی در كشور، نیاز به همراهی تعداد بی شماری نخبه دارد كه در زمان حاضر این همراهی وجود ندارد.

دبیر حزب موتلفه اسلامی، به بیانات امام راحل مبنی بر اینكه ' مجلس ضعیف سایر امور را نیز دچار ضعف می كند' اشاره و خاطر نشان كرد: مشكلات موجود در جامعه به دلیل نبود قوانین مورد نیاز و یا ضعف در قوانین موجود است.

صمدی، یادآور شد: طی 30 سال اخیر تمشیت امور استان درمجلس شورای اسلامی بیشتر در دست نمایندگان اصلاح طلب بوده است.

وی، باتاكید بر ضرورت حضور حداكثری مردم در انتخابات آتی مجلس گفت: نخبگان جامعه باید با آگاه سازی مردم درراستای جلب مشاركت حداكثری و انتخاب فرد اصلح بكوشند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی، به تبیین ضرورت برنامه مداری در احزاب پرداخت و اشاره كرد: همان طور نظام جمهوری اسلامی ایران توانسته تاكنون زمینه رشد و بالندگی نخبگان علمی را در جامعه فراهم كند باید احزاب و نمایندگان مجلس نیز برای شكوفایی و پویایی هر چه بیشتر كشور بكوشند.

صمدی، یادآور شد: زمانی كه نماینده از طریق حزب وارد رقابت های انتخاباتی می شود برای ماندگاری خود در دوره های بعدی انتخابات، سعی بر ایجاد سابقه نیكو از خود دارد، لذا این هدف برای او در اولویت قرار گرفته و سایر امور مهم مغفول واقع می شود.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان زنجان، ادامه داد: زمانی كه سابقه خوب برای افزایش زمان نمایندگی، اولویت یك نماینده مجلس باشد، رسالت اصلی كه وضع قانون و نظارت بر حسن اجرای آن است دچار خلا خواهد شد.

صمدی، خاطر نشان كرد: مردم ذهنیت اشتباهی از وظایف نمایندگان مجلس دارند لذا تصور می كنند نماینده باید مسوولیت امور اجرایی آنان را داشته باشد و بر این اساس به آنان رای می دهند.

وی، افزود: طی سال های اخیر نامزدهای انتخاباتی از تصورات اشتباه مردم سو استفاده كرده و با وعده های بی اساس اقدام به جلب آرا آن ها می كنند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان زنجان، به عدم آگاهی مردم نسبت به عملكرد و برنامه های تشكل های سیاسی در جامعه اشاره و اظهار كرد: متاسفانه برخی از افرادی كه وارد احزاب می شوند بدون اینكه استحقاق داشته باشند در پی كسب قدرت هستند و توجهی به برنامه مداری ندارند.

صمدی، با تاكید بر لزوم نهادینه كردن برنامه محوری احزاب در جامعه، یادآور شد: علی رغم اینكه ملت ایران از نبوغ سیاسی بالایی برخوردار هستند، اما سواد تشكیلاتی ضعیفی دارند.

وی، تاكید كرد: مردم باید برنامه های احزاب و نامزدهای انتخاباتی را رصد كرده و كار آمدی و توانمندی آنان را بر حسب عملكرد و برنامه هایشان بسنجند و به شعارها اكتفا نكنند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان زنجان، وجود تشكل ها و احزاب مختلف را برای رشد و شكوفایی جامعه ضروری دانست و گفت: در كشوری با اقوام و فرهنگ های مختلف یك طیف سیاسی خاص نمی تواند امور را به نحو احسن اداره كند.

صمدی، با اشاره به افزایش تعداد جبهه های سیاسی در آستانه انتخابات اظهار كرد: متاسفانه آنانی كه پیش از این احزاب را تخریب می كردند در آستانه انتخابات به احزاب گرویدند.

وی، خاطر نشان كرد: پیروی از تصمیمات حزب، برای نمایندگانی كه پیش از تصاحب كرسی مجلس تعهدی به حزبشان نداشته اند تضمین شده نیست.

دبیر حزب موتلفه اسلامی، به تشریح وضعیت سیاسی استان زنجان پرداخت و گفت: علیرغم حضور نخبگان و جریان های سیاسی قوی در زنجان به نظر می رسد استقبال مردم از تشكل ها و احزاب اندك است.

صمدی، برنامه محوری و توجه به احزاب و تشكل ها را از ضرورت های جامعه امروز برشمرد و تاكید كرد: با توجه به اینكه احزاب درصدد ماندگاری و تقویت جایگاه خود هستند، انتخاب نمایندگان مجلس بر اساس حزب گرایی و نه فرد گرایی رشد و توسعه سیاسی و اجتماعی كشور را به ارمغان خواهد آورد.

وی، با بیان اینكه در شهرهای بزرگ تر احزاب بیشتر به جایگاه واقعی خود نزدیك شده اند، گفت: نخبگان سیاسی استان زنجان باید با تبیین مزایای وجود احزاب با سلایق مختلف در جامعه ، در راستای تنویر افكار عمومی و دستیابی به اهداف متعالی نظام بكوشند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی، گفت: پیش از آغاز موسم انتخابات حزت موتلفه اسلامی، شناسایی و بررسی عملكرد افراد واجد صلاحیت نمایندگی مجلس را آغاز كرده و شاخص های كاندیدای اصلح را اعلام كرده است.

** دبیر حزب همبستگی دینی، برنامه محور نبودن نامزدهای انتخاباتی را حقیقتی دانست و یادآورشد: لازمه برنامه محوری نامزدهای انتخاباتی حضور یك قدرت سیاسی در پشتیبانی از آنها همچون احزاب و گروه های سیاسی است.

'رسول بیات'، به فعالیت گسترده احزاب و گروه های سیاسی در جوامع مختلف اشاره كرد و گفت: امروز در كشورهای پیشرفته، مطرح كردن مسایل فرهنگی و سیاسی از سوی احزاب نهادینه شده است.

وی، نهادینه شدن فعالیت اجزاب مختلف در جامعه را مستلزم حمایت مردم دانست و خاطر نشان كرد: باید متوجه بود كه حزب به معنای وجود تعداد كثیری از گروه های سیاسی مختلف نبوده و در حقیقت به معنای وجود افكار و آرای مختلف در یك گروه و موضع می باشد.

بیات، بر لزوم ایجاد زمینه تربیت و پرورش نخبگان سیاسی در جامعه تاكید كرد و افزود: بسیاری از افراد سیاسی در تلاش برای ایجاد مانع بر سر راه این نخبگان بوده و اجازه فعالیت را از آنان سلب می كنند و این موضوع می تواند به رشد سیاسی جامعه آسیب وارد كند.

وی، با بیان اینكه اصلاح طلبان به كرات در تمامی شرایط تبعیت از ولایت فقیه را اعلام كرده اند، یادآورشد: متاسفانه برخی از گروه های سیاسی برای رشد و ترقی خود به تخریب این جناح می پردازند تا به این طریق صحنه را به نفع خود تغییر دهند.

دبیر حزب همبستگی دینی، با تاكید بر اینكه باید با شفافیت و روشنی، افكار و آرای مختلف در جامعه مطرح شود، اظهار كرد: باید به سمت سیاستی فعالانه و در راستای تحقق مصادیق نظام اسلامی حركت كرد تا مجلسی متكی بر قدرت مردم تشكیل شود.

**دبیر حزب موتلفه اسلامی، با اشاره به رشد و تعالی نظام جمهوری اسلامی ایران طی 30سال اخیر گفت: در نظام اسلامی با سرمایه گذاری های صورت گرفته در زمان حاضر بستر و فضا برای رشد نخبگان سیاسی فراهم است.

وی، یادآور شد: 30 سال برای رشد و بالندگی سیاسی جامعه زمان كوتاهی است و تكامل فعالیت سیاسی در كشور نیاز به زمان بیشتری دارد.

دبیر حزب موتلفه اسلامی در استان زنجان، به وجود برخی كاستی ها در جامعه اشاره و خاطر نشان كرد: ضعف در برخی از سیستم ها ناشی از كاستی در نظام نیست، بلكه به دلیل حضور برخی افراد ضعیف در راس امور است.

صمدی، گفت: متاسفانه برخی از افراد ضعیف، حضور نخبگان در جامعه را به ضرر خود می دانند و درصدد حذف آنان از عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی هستند.

وی، احزاب یك جامعه را به مثابه مردمان آن جامعه دانست و یادآور شد: مجلس عصاره فضایل مردم و احزاب نیز نماینده افكار عمومی هستند.

دبیر حزب موتلفه اسلامی، خواستار حضور همه طیف های سیاسی در انتخابات دور نهم مجلس شورای اسلامی شد و افزود: اگر همه احزاب اصولگرا و اصلاح طلب نظام را قبول دارند باید در عرصه انتخابات حضور فعالی داشته باشند و بدون واهمه از عواقب فعالیت سیاسی، برای دستیابی به آرمان های قانونمند تلاش كنند.

صمدی، ادامه داد: در فضای سیاسی كش و قوس هست اما قهر كردن معنی ندارد و همه باید در هر شرایطی در عرصه حضور داشته و بهای رشد وبالندگی را بپردازند.

وی، با تاكید بر اینكه نامزدهای انتخاباتی و طرفداران آنان نباید بی دلیل و به منظور تخریب رقیب خود، به آنان برچسب بزنند، گفت: همه احزاب و تشكل های قانونی كشور با هدف پیاده كردن فرامین اسلام، بیرق فعالیت های سیاسی را برداشته اند و ماندگاری سیاسی شان را مدیون ولی فقیه هستند.

صمدی، نامزدهای انتخاباتی و نمایندگان مجلس را به رعایت اخلاق مداری توصیه كرد و ادامه داد: افراد باید در همه مراحل انتخاباتی اعم از مقطع پیش از كاندیداتوری، تبلیغات و پس از كسب جایگاه نمایندگی،اخلاق مداری و حفظ كرامت های انسانی را مد نظر قراردهند.

وی، خاطر نشان كرد: باید افراد ظرفیت نمایندگی را داشته و پس از پیروزی به تخریب رقبای خود نپردازد.

** دبیر حزب همبستگی دینی، به دلایل عدم فعالیت اصلاح طلبان در عرصه رقابت های انتخاباتی مجلس شورای اسلامی اشاره و اظهار كرد: اصلاح طلبان قهر نكرده اند، بلكه همان طور كه حضور در انتخابات را حق خود می دانند عدم حضورشان نیز حق آنان است.

وی، تاكید كرد: اصلاح طلبان در عرصه سیاسی انتخابات مجلس نهم حضور دارند، گرچه كاندیدا معرفی نكرده اند اما 12 اسفندماه سالجاری در پای صندوق های رای حاضر خواهند شد.

دبیر حزب همبستگی دینی استان زنجان، ادامه داد: عدم معرفی نامزد اصلاح طلب متناسب با ظرفیت داخلی احزاب است ، لذا اینكه عده ای می گویند اصلاح طلبان موتور روشن و چراغ خاموش در عرصه انتخابات حاضرند اتهامی بیش نیست.

** كارشناس ارشد مسایل سیاسی، تاكید بر برنامه و حزب محور بودن در جامعه را بسیار مهم دانست و گفت: تحقق این موضوع موجب حركت جامعه به سوی فرهیختگی و رشد سیاسی می شود.

پرتوی، 30 سال را مدت كوتاهی برای شكل گیری ساختار سیاسی در یك نظام دانست و خاطر نشان كرد: امید می رود با روند سیاسی موجود در نظام اسلامی، تا سالهای آتی فعالیت احزاب و گروه های مختلف به حد ایده آل برسد.

وی، با تاكید بر اینكه باید با جدیت انتخابات را به سوی حزب محور بودن سوق داد، افزود: ثبات و امنیت نظام سیاسی زمینه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی را فراهم كرده و این موضوع در شرایط بحرانی محقق نمی شود.

پرتوی، رسیدن به قانون مداری را مستلزم ایجاد فضای امن برای گروه های مختلف دانست و یادآورشد: با وجود دشمنان متعدد علیه نظام اسلامی ناامن كردن و ضربه زدن به امنیت كشور سمی مهلك بوده و باید از چنین فضایی جلوگیری كرد.

این كارشناس ارشد مسایل سیاسی، بابیان اینكه برخی افراد تلاش می كنند در فضای سیاسی و قانونمدار كشور فاصله ایجاد كنند، گفت: برخی از قانونگریزی ها عمدی و برخی از روی ناآگاهی است.

به گفته ی وی، این افراد در صورتی كه متوجه عواقب اقدامات خود نیستند، باید آنها را متوجه كرد و در صورتی كه متوجه بوده و به این فعالیت ها ادامه می دهند، باید با آنان برخورد قانونی شود.

پرتوی، با تاكید بر اینكه نباید ثبات جامعه را با تهمت ناروا به احزاب و گروه های سیاسی تضعیف كرد، گفت: نباید افرادی را كه مدعی پایبندی به اصول نظام هستند را تخریب و با اتهامات بیجا منزوی كرد.

به گفته ی وی،‌باید رفتار این افراد را زیر نظر داشت و در صورت مشاهده مغایرتی با ادعاهای صورت گرفته، با آنان برخورد كرد.

پرتوی، بر لزوم حركت در مسیر قانون و اخلاق مداری تاكید و خاطر نشان كرد: باید آنچنان مسائل اخلاقی در جامعه متبلور شود كه تمامی افراد در چارچوب قانون به فعالیت پرداخته و نظرات مختلف سیاسی خود را مطرح كنند، تا به این طریق نظام نیز به سوی جامعه ای متعالی حركت كند.

این كارشناس ارشد مسایل سیاسی، شفافیت فعالیت احزاب را در تحقق انتخابات سالم مهم دانست و افزود: احزاب تشكیل شده نباید در انتخابات خلاء‌ فعالیت داشته باشند.

پرتوی، با تاكید براینكه جامعه باید تمامی افراد و افكار سیاسی را بپذیرد، گفت: باید نظرات و آرا را پذیرفت و سپس به رصد رفتار این افراد پرداخت و در صورت مشاهده مغایرت با قانون به برخورد با آنان اقدام كرد.

7319/7324/522