۳۰ دی ۱۳۷۸، ۰:۰۱
کد خبر: 5700797
T T
۰ نفر
پیش نویس یادداشت تفاهم شورای مشترک بازرگانان ایران و عربستان امضا شد # تهران، ایرنا 30 دی 1378 برابر با 20 ژانویه 2000 در پایان نشسـت اقتصادی ایران و عربستان، که روز پنجشنبه با حضـور 80 عضو هیات عربستان سعودی به ریاست وزیر بازرگانی این کشور و همچنین اعضـای هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، پیش نویس یادداشت تفاهم شورای مشترک بازرگانی ایران و عربستان به امضا رسید.
در این پیش نویس، موضوعات برگزاری نمایشگاه های دو کشور، تبادل هیات ها ، ایجاد تسهیلات برای رفت و آمد بازرگانان و امور حمل و نقل مورد تاکید دو طرف قرار گرفت .
اسناد و مدارک این پیش نویس، توسط " انتظاری"، معـاون اتاق بازرگـانی ایران در امور بین الملل و مهندس اسامه الکردی ، دبیرکل اتحـادیه اتاق های بازرگانی عربستان امضا شد.
در این گردهمایی، سید " علینقی خاموشی "، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایـران، همکاری عربستان سعودی با ایران در سازمان اوپک را نشـانه بارزی برای گسترش سطح مناسبات و مبادلات بازرگانی دوکشور دانست و برهمکاری ـهای اقتصـادی و سرمایه گذاری های مشـترک و استفاده از تمام ظرفیت ها برای ارتقاء روابط تاکید کرد.
وی با اشاره به سفر اخیر هیات بلندپایه ایـرانی به عربسـتان سعـودی و ایجاد زمینه های عملی برای توسعه همکاری های مشترک، اظهارامیدواری کرد که، با اعزام هیات های دو کشور، این همکاریها بیش از پیش توسعه و گسترش یابد.
خاموشی، همچنین خواستار رفع موانع و مشکلات موجود و مقررات دست وپاگیر شد.
وی، خواستار برقراری خطوط پروازی به جز پروازهای زیـارتی بین شهـرهای دو کشور ایـران و عربسـتان شد و بر فراهم کردن تمهیدات و تسهیلات لازم برای صدور روادید برای عاملین اقتصادی اتاق بازرگانی و بازرگانان ایرانی تاکید کرد.
در ادامـه این گردهـمایی، " اسـامه الفقیه "، وزیر بازرگانی عربسـتان سعـودی با اشـاره به تمایل و توافق مقام ها و رهـبران دو کشـور برای بسط و توسعه روابط، بر گسترش همکاریها بخش خصوصی ایران و عربستان تاکید کرد.
وزیر بازرگانی عربستان سعودی خواستار تلاش مضاعف بازرگانان بخش خصـوصی به منظور دسیتابی به اهداف مندرج در تفاهم نامه منعقده بین دو کشور شد.
وی گفت: مهم این است که، احساس کنیم این روابط از یک توازنی برخوردار است و شریک یکدیگر هستیم. ما از هر روابطی که براساس تامین منافع دو طـرف باشد، استقبال می کنیم و آن را با ارزش و با اهمیت می دانیم.
اسامه الفقیه، خاظرنشان کرد: عربستان سعودی، تلاش و کـوشش خواهـد کرد، که روابط دو کشور از سلامت و صحت کامل برخودار باشد و ما به همکاریهای بخش خصوصی ایران، چشم دوخته ایم .
وزیـر بازرگـانی عربسـتان سعـودی تاکیـد کرد: تشـکیل شورایی متشکل از بازرگانان دو کشور، در حل مشکلات موجود بین دو کشور موثر خواهد بود.
در این گردهـمایی، " محمد شریعتمداری "، وزیر بازرگانی جمهـوری اسلامی ایران، با اشاره به سفر اخیر سید " محمد خاتمی "، رییس جمهوری اسلامی ایران به عربستان سعودی و تاکید " شاه فهد " بر توسعـه و گسـترش روابط سـیاسی و برادرانه با ایران، گفت: راه برای تعمیم و گسترش روابط همه جانبه ایران و عربستان سعودی باز است .
شریعتمداری، گشایش خط دریایی بین ایران و عربستان در طول یکسال گذشته را مهم خواند و گفت: زمینه ایجـاد خطـوط پروازی بین شهرهای دو کشور به جز پروازهای زیارتی فراهم شده و ارتباط تلفن همراه بین دو کشـور نیز برقـرار خواهد شد.
وی افزود: یکهزار شـرکت عربسـتان سعـودی و ایرانی طی یکسال گذشـته از طریق اتاق های بازرگانی دو کشور با هـم ارتباط برقرار کردند و این مناسبات آغاز خوبی برای همکاریهای اقتصادی دو کشور است .
به گفته وزیر بازرگـانی ایــران، عـلاوه بر نمایشـگاه های برگـزار شده، نمایشـگاهی با شـرکت 300 شرکت ایـرانی نیز طی سـه هفته آینده در جده برپا خواهد شد.
شریعتمداری، حجم مبادلات عربستان سعودی با دنیای خارج طی سالهای اخـیر را 85 میلیارد دلار و حجم مبادلات ایران با دنیای خارج طـی سالهـای اخیر را 40 میلیارد دلار اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: اگـر از مجموع 120 میلیارد دلار حجم مبادلات ایران و عربستان سعودی با دنیای خارج، پنج درصـد به روابـط دو کشور اختصاص یابد، سطح روابط دو طرف سالانه به شش میلیارد دلار خواهد رسید.
وی گفت: حجم مبادلات غیر نفتی ایـران و عربستان به طور غیر مستقیم 500 میلیون دلار و به صورت مستیقم 140 میلیون دلار در سال می باشد.
۰ نفر